Kačacie stehná na kapuste (fotorecept)

Kačacie stehná na kapuste (fotorecept)
Foto: elekra
elekraElekra, 60 ročná žena, Bratislava, recept pridala: 2. mája 2011 20:26Ďalšie jej recepty

Poveľkonočný týždeň sme s manželom trávili na chalupe a tam na varenie nie je mnoho času, práce okolo chalupy majú prednosť, tak po návrate domov som sa snažila rýchle a jedlá nahradiť niečím výnimočným, napríklad kačacou klasikou.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
120
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Umyté kačacie stehná nasolím, podlejem vodou a dám prikryté piecť do rozohriatej rúry na 200 °C.
Kačacie stehná na kapuste (fotorecept) - obrázok 1

2

Červenú hlávkovú kapustu nakrájam na kocky
Kačacie stehná na kapuste (fotorecept) - obrázok 2

3

a podusím na oleji, osolím, pridám čierne korenie a trochu rasce. Podlejem troškou červeného vína a dusím do chrumkava. V prípade potreby podlejem vodou.
Kačacie stehná na kapuste (fotorecept) - obrázok 3

4

Podusenú kapustu ochutím kryštálovým cukrom a octom. Podľa chuti pridám ešte soľ alebo čierne korenie.
Kačacie stehná na kapuste (fotorecept) - obrázok 4

5

Upečené kačacie stehná
Kačacie stehná na kapuste (fotorecept) - obrázok 5

6

podávam s udusenou kapustou (diétnejšia verzia)
Kačacie stehná na kapuste (fotorecept) - obrázok 6

7

alebo s lokšami (lokše sú kupované). Môžu sa podávať aj s knedľou buď klasickou alebo zemiakovou.
Kačacie stehná na kapuste (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (3,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist