Kačacie stehná na kapuste (fotorecept)

Kačacie stehná na kapuste (fotorecept)
Foto: elekra
elekraElekra, 60 ročná žena, Bratislava, recept pridala: 2. mája 2011 20:26Ďalšie jej recepty

Poveľkonočný týždeň sme s manželom trávili na chalupe a tam na varenie nie je mnoho času, práce okolo chalupy majú prednosť, tak po návrate domov som sa snažila rýchle a jedlá nahradiť niečím výnimočným, napríklad kačacou klasikou.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
120
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Umyté kačacie stehná nasolím, podlejem vodou a dám prikryté piecť do rozohriatej rúry na 200 °C.
Kačacie stehná na kapuste (fotorecept) - obrázok 1

2

Červenú hlávkovú kapustu nakrájam na kocky
Kačacie stehná na kapuste (fotorecept) - obrázok 2

3

a podusím na oleji, osolím, pridám čierne korenie a trochu rasce. Podlejem troškou červeného vína a dusím do chrumkava. V prípade potreby podlejem vodou.
Kačacie stehná na kapuste (fotorecept) - obrázok 3

4

Podusenú kapustu ochutím kryštálovým cukrom a octom. Podľa chuti pridám ešte soľ alebo čierne korenie.
Kačacie stehná na kapuste (fotorecept) - obrázok 4

5

Upečené kačacie stehná
Kačacie stehná na kapuste (fotorecept) - obrázok 5

6

podávam s udusenou kapustou (diétnejšia verzia)
Kačacie stehná na kapuste (fotorecept) - obrázok 6

7

alebo s lokšami (lokše sú kupované). Môžu sa podávať aj s knedľou buď klasickou alebo zemiakovou.
Kačacie stehná na kapuste (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (3,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist