Kačacie stehná na kapuste (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Poveľkonočný týždeň sme s manželom trávili na chalupe a tam na varenie nie je mnoho času, práce okolo chalupy majú prednosť, tak po návrate domov som sa snažila rýchle a jedlá nahradiť niečím výnimočným, napríklad kačacou klasikou.

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté kačacie stehná nasolím, podlejem vodou a dám prikryté piecť do rozohriatej rúry na 200 °C.
  2. Červenú hlávkovú kapustu nakrájam na kocky
  3. a podusím na oleji, osolím, pridám čierne korenie a trochu rasce. Podlejem troškou červeného vína a dusím do chrumkava. V prípade potreby podlejem vodou.
  4. Podusenú kapustu ochutím kryštálovým cukrom a octom. Podľa chuti pridám ešte soľ alebo čierne korenie.
  5. Upečené kačacie stehná
  6. podávam s udusenou kapustou (diétnejšia verzia)
  7. alebo s lokšami (lokše sú kupované). Môžu sa podávať aj s knedľou buď klasickou alebo zemiakovou.