Jednoduché pečené kura

Jednoduché pečené kura
Foto: jogal
jogalJogal, recept pridal: 8. mája 2011 13:22Ďalšie jeho recepty

Toto kura je u nás obľúbené, lebo na jednom plechu sa spraví komplet celý obed alebo večera. Zvládne to dokonca aj neskúsená alebo zaneprázdnená kuchárka.

Suroviny

15
minút
príprava
60
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

2

Kura riadne umyjeme a potom prerežeme z jednej strany. Osolíme z vnútornej strany a uložíme na plech prsiami nahor. Grilovacie korenie si zmiešame s olejom aby nám vznikla jemná kašička, ktorou potrieme celé kura aj v záhyboch pod krídlami. Okolo kuraťa naukladáme zemiaky nakrájané na štvrťky, ktoré sme pred tým v miske osolili a zmiešali s 2 lyžicami oleja. Podlejeme vodou alebo šľahačkou a dáme do vyhriatej rúry.
Jednoduché pečené kura - obrázok 2

3

Kura je hotové asi za 1 hodinu.
Jednoduché pečené kura - obrázok 3

4

Podávame s miešaným šalátom.
Jednoduché pečené kura - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • narciska, 8. mája 2011 o 15:22
    tento recept aj ja robievam je dobrý sýty a výborný.


  • ketty3811, 8. mája 2011 o 16:28
    rýchly a jednoduchý recept.:-))


  • danculka, 8. mája 2011 o 16:34
    Presne,rýchle a bez zbytočného riadu,super...


  • enerrgizer, 8. mája 2011 o 17:07
    krásne sa ti upieklo, robím veľmi podobne :-)


  • janger, 8. mája 2011 o 17:38
    Jednoduche, ale chutne :-)!


  • ola111, 8. mája 2011 o 18:22
    Pečené kuriatko s pečenými zemiakmi,kedykoľvek,dobrý obedík.


  • svetlana9, 8. mája 2011 o 18:59
    takú chuť si mi narobila - dnes som varila šošovicu s párkom - o chvíľu tu bude - ale slintám dobre - však to robievam, ale už dlho ma to nenapadlo. A ak si upečiem dosť často, tak zemiaky samotné, poliate citrónovou šťavou - xixixixi


  • jogal, 8. mája 2011 o 20:22
    Všetkým ďakujem a tým čo skúšajú prajem dobrú chuť.


  • rolfynka, 8. mája 2011 o 21:28
    krasny a chutny recept musim ho spravit uz by som si aj dala aj ked je uz neskoro


  • remcula, 9. mája 2011 o 23:10
    Kuřátko nikdy neurazí.


  • cica2, 10. mája 2011 o 23:12
    júúj či by som si troška zobrala, takto krásne prepečené zbožňujem a ešte šalát k tomu, mňam:)


  • sportak, 7. februára 2012 o 22:48
    Jogal, výborné a taktiež pekne nafotené. Skvelá inšpirácia na prichádzajúcu nedeľu. Ďakujem za tento super rcp.


  • cien, 7. mája 2012 o 17:09
    Jednoduché rýchle chutné..niet čo dodat :-)))


  • hubata, 7. mája 2012 o 20:37
    To musí byť vôňaaa ......


  • martamm, 8. mája 2012 o 08:34
    Jogal, takto aj ja peciam, len kurca mam rozkrajane na porcie, clovek usetri jednu nadobu pri umyvani a nezanedbatelne je, ze ten vypek z kuriatka krasne ochuti zemiaky, vsak?....


  • tento, 7. septembra 2012 o 17:22
    aj ja chcem take)mnam


  • veronicko, 1. októbra 2012 o 13:19
    práve sme to dojedli, prvý krát som skúšala so šľahačkou, vynikajúce a lahodné, ďakujem.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist