Jednoduché pečené kura

Jednoduché pečené kura
Foto: jogal
jogalJogal, recept pridal: 8. mája 2011 13:22Ďalšie jeho recepty

Toto kura je u nás obľúbené, lebo na jednom plechu sa spraví komplet celý obed alebo večera. Zvládne to dokonca aj neskúsená alebo zaneprázdnená kuchárka.

Suroviny

15
minút
príprava
60
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

Kura riadne umyjeme a potom prerežeme z jednej strany. Osolíme z vnútornej strany a uložíme na plech prsiami nahor. Grilovacie korenie si zmiešame s olejom aby nám vznikla jemná kašička, ktorou potrieme celé kura aj v záhyboch pod krídlami. Okolo kuraťa naukladáme zemiaky nakrájané na štvrťky, ktoré sme pred tým v miske osolili a zmiešali s 2 lyžicami oleja. Podlejeme vodou alebo šľahačkou a dáme do vyhriatej rúry.
Jednoduché pečené kura - obrázok 2

Kura je hotové asi za 1 hodinu.
Jednoduché pečené kura - obrázok 3

Podávame s miešaným šalátom.
Jednoduché pečené kura - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

17 komentárov k receptu
  • narciska, 8. mája 2011 o 15:22
    tento recept aj ja robievam je dobrý sýty a výborný.


  • ketty3811, 8. mája 2011 o 16:28
    rýchly a jednoduchý recept.:-))


  • danculka, 8. mája 2011 o 16:34
    Presne,rýchle a bez zbytočného riadu,super...


  • enerrgizer, 8. mája 2011 o 17:07
    krásne sa ti upieklo, robím veľmi podobne :-)


  • janger, 8. mája 2011 o 17:38
    Jednoduche, ale chutne :-)!


  • ola111, 8. mája 2011 o 18:22
    Pečené kuriatko s pečenými zemiakmi,kedykoľvek,dobrý obedík.


  • svetlana9, 8. mája 2011 o 18:59
    takú chuť si mi narobila - dnes som varila šošovicu s párkom - o chvíľu tu bude - ale slintám dobre - však to robievam, ale už dlho ma to nenapadlo. A ak si upečiem dosť často, tak zemiaky samotné, poliate citrónovou šťavou - xixixixi


  • jogal, 8. mája 2011 o 20:22
    Všetkým ďakujem a tým čo skúšajú prajem dobrú chuť.


  • rolfynka, 8. mája 2011 o 21:28
    krasny a chutny recept musim ho spravit uz by som si aj dala aj ked je uz neskoro


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 8 komentárov)
  • remcula, 9. mája 2011 o 23:10
    Kuřátko nikdy neurazí.


  • cica2, 10. mája 2011 o 23:12
    júúj či by som si troška zobrala, takto krásne prepečené zbožňujem a ešte šalát k tomu, mňam:)


  • sportak, 7. februára 2012 o 22:48
    Jogal, výborné a taktiež pekne nafotené. Skvelá inšpirácia na prichádzajúcu nedeľu. Ďakujem za tento super rcp.


  • cien, 7. mája 2012 o 17:09
    Jednoduché rýchle chutné..niet čo dodat :-)))


  • hubata, 7. mája 2012 o 20:37
    To musí byť vôňaaa ......


  • martamm, 8. mája 2012 o 08:34
    Jogal, takto aj ja peciam, len kurca mam rozkrajane na porcie, clovek usetri jednu nadobu pri umyvani a nezanedbatelne je, ze ten vypek z kuriatka krasne ochuti zemiaky, vsak?....


  • tento, 7. septembra 2012 o 17:22
    aj ja chcem take)mnam


  • veronicko, 1. októbra 2012 o 13:19
    práve sme to dojedli, prvý krát som skúšala so šľahačkou, vynikajúce a lahodné, ďakujem.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist