Jednoduché pečené kura

Jednoduché pečené kura
Foto: jogal
jogalJogal, recept pridal: 8. mája 2011 13:22Ďalšie jeho recepty

Toto kura je u nás obľúbené, lebo na jednom plechu sa spraví komplet celý obed alebo večera. Zvládne to dokonca aj neskúsená alebo zaneprázdnená kuchárka.

Suroviny

15
minút
príprava
60
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

2

Kura riadne umyjeme a potom prerežeme z jednej strany. Osolíme z vnútornej strany a uložíme na plech prsiami nahor. Grilovacie korenie si zmiešame s olejom aby nám vznikla jemná kašička, ktorou potrieme celé kura aj v záhyboch pod krídlami. Okolo kuraťa naukladáme zemiaky nakrájané na štvrťky, ktoré sme pred tým v miske osolili a zmiešali s 2 lyžicami oleja. Podlejeme vodou alebo šľahačkou a dáme do vyhriatej rúry.
Jednoduché pečené kura - obrázok 2

3

Kura je hotové asi za 1 hodinu.
Jednoduché pečené kura - obrázok 3

4

Podávame s miešaným šalátom.
Jednoduché pečené kura - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 11 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • narciska, 8. mája 2011 o 15:22
    tento recept aj ja robievam je dobrý sýty a výborný.


  • ketty3811, 8. mája 2011 o 16:28
    rýchly a jednoduchý recept.:-))


  • danculka, 8. mája 2011 o 16:34
    Presne,rýchle a bez zbytočného riadu,super...


  • enerrgizer, 8. mája 2011 o 17:07
    krásne sa ti upieklo, robím veľmi podobne :-)


  • janger, 8. mája 2011 o 17:38
    Jednoduche, ale chutne :-)!


  • ola111, 8. mája 2011 o 18:22
    Pečené kuriatko s pečenými zemiakmi,kedykoľvek,dobrý obedík.


  • svetlana9, 8. mája 2011 o 18:59
    takú chuť si mi narobila - dnes som varila šošovicu s párkom - o chvíľu tu bude - ale slintám dobre - však to robievam, ale už dlho ma to nenapadlo. A ak si upečiem dosť často, tak zemiaky samotné, poliate citrónovou šťavou - xixixixi


  • jogal, 8. mája 2011 o 20:22
    Všetkým ďakujem a tým čo skúšajú prajem dobrú chuť.


  • rolfynka, 8. mája 2011 o 21:28
    krasny a chutny recept musim ho spravit uz by som si aj dala aj ked je uz neskoro


  • remcula, 9. mája 2011 o 23:10
    Kuřátko nikdy neurazí.


  • cica2, 10. mája 2011 o 23:12
    júúj či by som si troška zobrala, takto krásne prepečené zbožňujem a ešte šalát k tomu, mňam:)


  • sportak, 7. februára 2012 o 22:48
    Jogal, výborné a taktiež pekne nafotené. Skvelá inšpirácia na prichádzajúcu nedeľu. Ďakujem za tento super rcp.


  • cien, 7. mája 2012 o 17:09
    Jednoduché rýchle chutné..niet čo dodat :-)))


  • hubata, 7. mája 2012 o 20:37
    To musí byť vôňaaa ......


  • martamm, 8. mája 2012 o 08:34
    Jogal, takto aj ja peciam, len kurca mam rozkrajane na porcie, clovek usetri jednu nadobu pri umyvani a nezanedbatelne je, ze ten vypek z kuriatka krasne ochuti zemiaky, vsak?....


  • tento, 7. septembra 2012 o 17:22
    aj ja chcem take)mnam


  • veronicko, 1. októbra 2012 o 13:19
    práve sme to dojedli, prvý krát som skúšala so šľahačkou, vynikajúce a lahodné, ďakujem.


  • 18aduska12, včera 09:25
    Prvý krát idem robiť kura :) ...dufam že bude chutnať a ešte takýto recept mňam.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist