Jednoduché pečené kura

Jednoduché pečené kura
Foto: jogal
jogalJogal, recept pridal: 8. mája 2011 13:22Ďalšie jeho recepty

Toto kura je u nás obľúbené, lebo na jednom plechu sa spraví komplet celý obed alebo večera. Zvládne to dokonca aj neskúsená alebo zaneprázdnená kuchárka.

Suroviny

15
minút
príprava
60
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

2

Kura riadne umyjeme a potom prerežeme z jednej strany. Osolíme z vnútornej strany a uložíme na plech prsiami nahor. Grilovacie korenie si zmiešame s olejom aby nám vznikla jemná kašička, ktorou potrieme celé kura aj v záhyboch pod krídlami. Okolo kuraťa naukladáme zemiaky nakrájané na štvrťky, ktoré sme pred tým v miske osolili a zmiešali s 2 lyžicami oleja. Podlejeme vodou alebo šľahačkou a dáme do vyhriatej rúry.
Jednoduché pečené kura - obrázok 2

3

Kura je hotové asi za 1 hodinu.
Jednoduché pečené kura - obrázok 3

4

Podávame s miešaným šalátom.
Jednoduché pečené kura - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 12 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • narciska, 8. mája 2011 o 15:22
    tento recept aj ja robievam je dobrý sýty a výborný.


  • ketty3811, 8. mája 2011 o 16:28
    rýchly a jednoduchý recept.:-))


  • danculka, 8. mája 2011 o 16:34
    Presne,rýchle a bez zbytočného riadu,super...


  • enerrgizer, 8. mája 2011 o 17:07
    krásne sa ti upieklo, robím veľmi podobne :-)


  • janger, 8. mája 2011 o 17:38
    Jednoduche, ale chutne :-)!


  • ola111, 8. mája 2011 o 18:22
    Pečené kuriatko s pečenými zemiakmi,kedykoľvek,dobrý obedík.


  • svetlana9, 8. mája 2011 o 18:59
    takú chuť si mi narobila - dnes som varila šošovicu s párkom - o chvíľu tu bude - ale slintám dobre - však to robievam, ale už dlho ma to nenapadlo. A ak si upečiem dosť často, tak zemiaky samotné, poliate citrónovou šťavou - xixixixi


  • jogal, 8. mája 2011 o 20:22
    Všetkým ďakujem a tým čo skúšajú prajem dobrú chuť.


  • rolfynka, 8. mája 2011 o 21:28
    krasny a chutny recept musim ho spravit uz by som si aj dala aj ked je uz neskoro


  • remcula, 9. mája 2011 o 23:10
    Kuřátko nikdy neurazí.


  • cica2, 10. mája 2011 o 23:12
    júúj či by som si troška zobrala, takto krásne prepečené zbožňujem a ešte šalát k tomu, mňam:)


  • sportak, 7. februára 2012 o 22:48
    Jogal, výborné a taktiež pekne nafotené. Skvelá inšpirácia na prichádzajúcu nedeľu. Ďakujem za tento super rcp.


  • cien, 7. mája 2012 o 17:09
    Jednoduché rýchle chutné..niet čo dodat :-)))


  • hubata, 7. mája 2012 o 20:37
    To musí byť vôňaaa ......


  • martamm, 8. mája 2012 o 08:34
    Jogal, takto aj ja peciam, len kurca mam rozkrajane na porcie, clovek usetri jednu nadobu pri umyvani a nezanedbatelne je, ze ten vypek z kuriatka krasne ochuti zemiaky, vsak?....


  • tento, 7. septembra 2012 o 17:22
    aj ja chcem take)mnam


  • veronicko, 1. októbra 2012 o 13:19
    práve sme to dojedli, prvý krát som skúšala so šľahačkou, vynikajúce a lahodné, ďakujem.


  • 18aduska12, 1. februára 2015 o 09:25
    Prvý krát idem robiť kura :) ...dufam že bude chutnať a ešte takýto recept mňam.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist