Jednoduché pečené kura

Autor receptu: jogal

Toto kura je u nás obľúbené, lebo na jednom plechu sa spraví komplet celý obed alebo večera. Zvládne to dokonca aj neskúsená alebo zaneprázdnená kuchárka.

15 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Kura riadne umyjeme a potom prerežeme z jednej strany. Osolíme z vnútornej strany a uložíme na plech prsiami nahor. Grilovacie korenie si zmiešame s olejom aby nám vznikla jemná kašička, ktorou potrieme celé kura aj v záhyboch pod krídlami. Okolo kuraťa naukladáme zemiaky nakrájané na štvrťky, ktoré sme pred tým v miske osolili a zmiešali s 2 lyžicami oleja. Podlejeme vodou alebo šľahačkou a dáme do vyhriatej rúry.
  2. Kura je hotové asi za 1 hodinu.
  3. Podávame s miešaným šalátom.