Jahodový zákusok

Jahodový zákusok
Foto: ailuj82
ailuj82Ailuj82, recept pridal: 19. júna 2010 22:15Ďalšie jeho recepty

trochu vyčítaný, trochu domyslený a hlavne výborný

Suroviny

20
porcií
30
minút
príprava
10
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme citrónovú šťavu, pomleté mandle, štipku soli, kypriaci prášok, solamyl a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.

2

Pripravíme si plnku: v mlieku uvaríme puding spolu s cukrom. Aby sa nechytila kôra do uvarenej kaše dáme 1 PL masla, necháme trochu vychladnúť a pridáme smotany /môžu byť aj biele jogurty/.

3

Z cesta opatrne stiahneme papier a preložíme ho na dosku. Plát potrieme 1/2 plnky, poukladáme nakrájané jahody, znovu dáme plnku /polovicu z toho čo nám zostalo/, poukladáme keksy /piškóty/, potrieme zvyšnou plnkou a ozdobíme jahodami, kiwi, mandlami....



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jezibabka1, 20. júna 2010 o 09:32
    @ailuj82 koláčik vyzerá byť osviežujúci, ukladám si dík:)


  • marienka44, 20. júna 2010 o 11:03
    Ten pudihg musi byt riedky, ked sa da do 6,5 dcl mlieka len 1 puding. prasok /40 g/. Nerosteka sa ten vysledny krem po ceste?


  • sovka62, 20. júna 2010 o 11:11
    Merienka, sú tam dva pudingy a jeden má približne 40 g (Dr.Oetker 37g), takže to je na 6,5 dl mlieka dosť.


  • sovka62, 20. júna 2010 o 11:12
    Prepáč, chcela som napísať Marienka (veľmi sa mi páči, keď sa Márii hovorí Marienka).


  • ailuj82, 20. júna 2010 o 11:27
    Ano, pudingy su tam 2, je to dosť husté. Keby sa to roztekalo, tak by ten zákusok ani na fotke nevyzeral tak dobre :)


  • forneta, 20. júna 2010 o 13:36
    mnáám... hned ma obrázok zaujal ani som si neprečítala suroviny a hned som si ju išla dať do KK... dakujem za nápad...!!


  • zdezda, 20. júna 2010 o 13:48
    :-) už aj ja som si ho uložila a určite ho vyskúšam :-))))


  • gittka, 20. júna 2010 o 16:14
    podobný robievam,ale bez keksov,takže určite skúsim tento tvoj receptík!


  • ailuj82, 20. júna 2010 o 19:02
    Ved aj tento bol povodne bez keksov, ale mne sa zdalo, že tej plnky je vela, tak som to vyriešila takto.


  • moli, 3. júla 2010 o 23:23
    Fúúú!Krása, už pohľad naň zasýtil! Už je v KK a určite vyskúšam!!!Osviežujúce teraz aktuálne. :o)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist