Jahodový zákusok

Jahodový zákusok
Foto: ailuj82
ailuj82Ailuj82, recept pridal: 19. júna 2010 22:15Ďalšie jeho recepty

trochu vyčítaný, trochu domyslený a hlavne výborný

Suroviny

20
porcií
30
minút
príprava
10
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme citrónovú šťavu, pomleté mandle, štipku soli, kypriaci prášok, solamyl a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.

2

Pripravíme si plnku: v mlieku uvaríme puding spolu s cukrom. Aby sa nechytila kôra do uvarenej kaše dáme 1 PL masla, necháme trochu vychladnúť a pridáme smotany /môžu byť aj biele jogurty/.

3

Z cesta opatrne stiahneme papier a preložíme ho na dosku. Plát potrieme 1/2 plnky, poukladáme nakrájané jahody, znovu dáme plnku /polovicu z toho čo nám zostalo/, poukladáme keksy /piškóty/, potrieme zvyšnou plnkou a ozdobíme jahodami, kiwi, mandlami....



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jezibabka1, 20. júna 2010 o 09:32
    @ailuj82 koláčik vyzerá byť osviežujúci, ukladám si dík:)


  • marienka44, 20. júna 2010 o 11:03
    Ten pudihg musi byt riedky, ked sa da do 6,5 dcl mlieka len 1 puding. prasok /40 g/. Nerosteka sa ten vysledny krem po ceste?


  • sovka62, 20. júna 2010 o 11:11
    Merienka, sú tam dva pudingy a jeden má približne 40 g (Dr.Oetker 37g), takže to je na 6,5 dl mlieka dosť.


  • sovka62, 20. júna 2010 o 11:12
    Prepáč, chcela som napísať Marienka (veľmi sa mi páči, keď sa Márii hovorí Marienka).


  • ailuj82, 20. júna 2010 o 11:27
    Ano, pudingy su tam 2, je to dosť husté. Keby sa to roztekalo, tak by ten zákusok ani na fotke nevyzeral tak dobre :)


  • forneta, 20. júna 2010 o 13:36
    mnáám... hned ma obrázok zaujal ani som si neprečítala suroviny a hned som si ju išla dať do KK... dakujem za nápad...!!


  • zdezda, 20. júna 2010 o 13:48
    :-) už aj ja som si ho uložila a určite ho vyskúšam :-))))


  • gittka, 20. júna 2010 o 16:14
    podobný robievam,ale bez keksov,takže určite skúsim tento tvoj receptík!


  • ailuj82, 20. júna 2010 o 19:02
    Ved aj tento bol povodne bez keksov, ale mne sa zdalo, že tej plnky je vela, tak som to vyriešila takto.


  • moli, 3. júla 2010 o 23:23
    Fúúú!Krása, už pohľad naň zasýtil! Už je v KK a určite vyskúšam!!!Osviežujúce teraz aktuálne. :o)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist