Jablkové žabky fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 13. októbra 2016
Jablkové žabky (fotorecept)
Foto: Ailuj82

Skúste, neoľutujete :)

60
porcií
30 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
2 hrnčeky
3/4 hrnčeka
225 g zmäknuté
3 ks
1 bal vanilkový
2 KL
200 ml
1 štipka
1 ks
Náplň:
5 ks
2 KL
 na potretie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    1 hrnček = 250ml
    Mrkvu očistíme, nastrúhame najemno a zmiešame so všetkými surovinami. Vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke asi hodinu.

    Jablkové žabky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablká ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na mesiačiky. Posypeme škoricou. Dosku jemne pomúčime a cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Pohárom vykrajujeme kolieska, vložíme kúsok jablka a cesto preložíme. Ukladáme na plech vyložený papierom. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme vanilkovým cukrom.

    Jablkové žabky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista.

    Jablkové žabky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

denyany
Práve včera som kúpila obe múky, jedna sa minula a druhú som ešte nemala, tak že vyskúšam. A ty hneď dávaš recept, kde ju použijem. Ak sa nič nevyskytne, cez víkend upečiem. Myslíš, že by som polovicu masla mohla nahradiť kokosovým olejom?
haji
Zajímavý recept, určo výborný! Jsi šikulka!
mamatata2
Super receptík, krásne sú tie žabky, určite vyskúšam a použijem kokosový olej.
siisa
Zaujímavý receptík, to cesto je určite chutné....super ingrediencie :)
kikusiatko1507
Uz tu niekde na Vareche recept je, uz sme ho doma robili viackrat, satocky boli velmi chutne.tento si krasne inovovala, su tam aj ine suroviny. Ukladame a cakaju zabky na poradie :-)
mamatata2
Vyskúšané, nie sú síce také pekné ako tvoje :) Dala som asi veľmi tenké jabĺčka, tak sa trochu schovali. Piekla som včera, ale dnes sú ešte lepšie, úplne mäkké. Dala som pol masla a pol kokosový olej. Ďakujem za recept.
denyany
Výborné! Piekla som ich až dnes. S cestom sa mi dosť zle robilo, pridala som aj dosť múky, a lepilo sa. To však asi závisí od múky a veľkosti žĺtkov, atď... ale výsledok je dôležitý. A my sme všetci s výsledkom spokojní. Takže odporúčam.