Hydinovo bravčové fašírky

marek135 - fotkamarek135, 22. januára 2014
Hydinovo bravčové fašírky
Foto: marek135

Kúpil som v jednej predajnej sieti miešané mleté mäso z morčaciny a bravčoviny, chcel som skúsiť čo z toho vznikne a bolo to celkom Zobraziť celý popisKúpil som v jednej predajnej sieti miešané mleté mäso z morčaciny a bravčoviny, chcel som skúsiť čo z toho vznikne a bolo to celkom chutné. Len s mäsom sa trošku zle pracovalo, veľmi sa lepilo na ruky. Určite si skúsim aj sám takéto mleté mäso doma urobiť. Miesto cesnaku som dal chren, lebo mama veľmi cesnak nemusí.

8
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks staršie
1 ks
Omáčka:
 štipka




Postup

  1. 1

    Z mletého mäsa, rožkov rozmočených v mlieku, vajca, nastrúhaného chrenu a korenín pripravíme masu na fašírky. Ak je veľmi riedka dosypeme trochu strúhanky. Vytvarujeme fašírky a vyprážame.

  2. 2

    Na oleji (alebo troche masla) popražíme trochu múky a zalejeme mliekom aby sa nám vytvoril bešamel ani nie hustej ani nie veľmi riedkej konzistencie. Chvíľu necháme povrieť a pridáme nastrúhaný chren a chvíľu povaríme.

  3. 3

    K fašírkam podávame zemiakové pyré a prelejeme ich omáčkou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

luss44
chutný obed, fašírky s chrenom nepoznám. šikovný mladý muž :)
afataga
aj mna prekvapil ten chren, mam ho rada, tak niekedy vyskusam, ja nedavam struhanku, ale vlocky, ked potrebujem zahustit, dobre nasavaju a vraj su aj zdrave :-)
kukulienka71
@marek135 ,myslím,že mäso sa lepilo kvôli prídavným látkam,ktoré tam dávajú,neviem,či si čítal zloženie toho balíčka...Ako nápad sa mi to páči,vyskúšam z čerstvého ako aj ty vravíš...A ja tam musím mať horu cesnaku:-)Jakubany sú pri Starej Ľubovni?
marek135
tak obvykle robím riadne s cesnakom, ale mamka veľmi cesnak nemá rada, lebo znižuje tlak :) tak som to skúsil s chrenom a bolo to zaujímavé. .... @afataga ďakujem za tip nabudúce skúsim s vločkami, noo a to mäso viac asi nebudem kupovať, chcel som to len skúsiť keďže sme na to v tom obchode natrafili, nabudúce si určite radšej sám pomeliem :) ... áno @kukulienka71 Jakubany sú pri Starej Ľubovní :) rázovitá rusínska obec, s krásnymi zvykmi
marek135
:) :) že grule :D to je len jedno z mnoha slovíčok :D je načase to zmeniť a prísť tu pozrieť :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia