Hydinovo bravčové fašírky

Autor receptu: marek135

Kúpil som v jednej predajnej sieti miešané mleté mäso z morčaciny a bravčoviny, chcel som skúsiť čo z toho vznikne a bolo to celkom chutné. Len s mäsom sa trošku zle pracovalo, veľmi sa lepilo na ruky. Určite si skúsim aj sám takéto mleté mäso doma urobiť. Miesto cesnaku som dal chren, lebo mama veľmi cesnak nemusí.

8
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z mletého mäsa, rožkov rozmočených v mlieku, vajca, nastrúhaného chrenu a korenín pripravíme masu na fašírky. Ak je veľmi riedka dosypeme trochu strúhanky. Vytvarujeme fašírky a vyprážame.
  2. Na oleji (alebo troche masla) popražíme trochu múky a zalejeme mliekom aby sa nám vytvoril bešamel ani nie hustej ani nie veľmi riedkej konzistencie. Chvíľu necháme povrieť a pridáme nastrúhaný chren a chvíľu povaríme.
  3. K fašírkam podávame zemiakové pyré a prelejeme ich omáčkou. Dobrú chuť!