Hydinovo bravčové fašírky
Autor receptu: marek135
Kúpil som v jednej predajnej sieti miešané mleté mäso z morčaciny a bravčoviny, chcel som
skúsiť čo z toho vznikne a bolo to celkom chutné. Len s mäsom sa trošku zle pracovalo,
veľmi sa lepilo na ruky. Určite si skúsim aj sám takéto mleté mäso doma urobiť. Miesto
cesnaku som dal chren, lebo mama veľmi cesnak nemusí.
8 porcií |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Z mletého mäsa, rožkov rozmočených v mlieku, vajca, nastrúhaného chrenu a korenín pripravíme masu na fašírky. Ak je veľmi riedka dosypeme trochu strúhanky. Vytvarujeme fašírky a vyprážame.
- Na oleji (alebo troche masla) popražíme trochu múky a zalejeme mliekom aby sa nám vytvoril bešamel ani nie hustej ani nie veľmi riedkej konzistencie. Chvíľu necháme povrieť a pridáme nastrúhaný chren a chvíľu povaríme.
- K fašírkam podávame zemiakové pyré a prelejeme ich omáčkou.
Dobrú chuť!