Chlieb vo vajíčku (fotorecept)

Chlieb vo vajíčku (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 17. novembra 2010 19:53Ďalšie jeho recepty

Jednoduché raňajky. Keď je doma starší chlebík, vždy siahnem po nich.

Suroviny

2
porcie
5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Rozšľahame si vajcia, pridáme soľ.
Chlieb vo vajíčku (fotorecept) - obrázok 1

2

Chlieb postupne namáčame z oboch strán a vypážame na oleji. Možme podávať s kečupom.
Chlieb vo vajíčku (fotorecept) - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evusik, 17. novembra 2010 o 21:25
    chlebíky, ktoré nikdy nesklamú..... my im hovoríme bundáše :-)


  • dorisa, 17. novembra 2010 o 21:27
    @evu šik, bunás kenír (neviem, ako sa to po madarsky píše)


  • havino, 17. novembra 2010 o 21:45
    my si ich potierame syrokremom a potom kečup


  • zasterka, 17. novembra 2010 o 21:55
    Dávno som nerobila, @dorisa ďakujem za pripomenutie, urobila si mi na ne veľkú chuť, máš ich krásne upečené mňam :-)


  • nbert, 17. novembra 2010 o 22:12
    Ja si ich rad potriem s nadrobucko pokrajanou cibulkou zmiesanou s plnotucnou horcicou.


  • marianne69, 17. novembra 2010 o 22:18
    ja podobne ako @nbert....super s cajikom:-)))


  • sonka1307, 18. novembra 2010 o 00:02
    áno s cibuľkovou horčicou, prípadne paštékou alebo taveným syrom!!! Mňam!


  • alzbetka2, 18. novembra 2010 o 01:14
    ja zas dávam tvrdý strúhaný syr na jednu stranu chleba /tú upečenú/, kým sa pečie druhá a ako príloha je paprika, paradajky, cibuľa...čo dom dal


  • evia, 18. novembra 2010 o 07:32
    všetky nápady sú vynikajúce a spotrebuje sa aj starší chlieb, super, už aj smažím


  • douglas, 18. novembra 2010 o 07:34
    Chválim hrnček Aquarius :).


  • bozidara, 18. novembra 2010 o 07:46
    Často robím tento recept na rôzny spôsob , co dúm dal.Je to sýte,časovo nenáročné a chutné.A čo je dôležité nevyhadzujeme doma ani kúsok chleba.


  • morenajea, 18. novembra 2010 o 08:19
    toto je výborná mňamka. ja chlieb dám do vajíčka, osmažím z oboch strán a potom ešte raz do vajíčka a znova osmažiť


  • 1956, 18. novembra 2010 o 08:32
    Ja tiež potieram syrokrémom a pokrájanou cibuľkou.Chlebíky ukladám jeden na druhý, čím cibuľka zmäkne a nie je taká ostrá a hlavne ťažká na žalúdok.


  • jezibabka1, 18. novembra 2010 o 09:52
    mňam, robím:) a skúste si dať na bundaš kenir aj zemiakovú kašu, ak sa vám zvýši od obeda:)


  • duschko, 18. novembra 2010 o 10:16
    Opakovanie, matka mudrosti ako sa hovori. Aj ked tento recept bol uz viackrat uverejneny, vzdy si ho rad pozriem a precitam aj diskusiu. Na juhu hovoria bundas, lebo to znamena bunda, kabat, kozuch a ozaj ten chlebik je zabaleny ako v bundicke, kozusku. Fotky su velmi pekne.


  • brituska, 18. novembra 2010 o 10:30
    je dobré pridat trocha nastruhaného syra a mleté korenie-mnam


  • alena45, 18. novembra 2010 o 10:53
    robím ich väčšinou na večeru, a stále ich mám veľmi rada. Bez zbytočných príloh. U nás dostať maďarský guľatý chlieb, čo predávajú na váhu, ak mi zoschne, je to fantázia vo vajci.


  • dorisa, 18. novembra 2010 o 11:39
    Ďakujem vám, všetkým za komentáre, ja mám rada jednoduchú pripravu raňajok. Nemusia byť sýte,ale nikdy nevyjdem z domu, bez niečoho z žalúdku. Inšpitratívne nápady, ďakujem.


  • evusik, 18. novembra 2010 o 11:52
    @dorisa a ja som sa čudovala, že prečo bundáše. Nikto mi nevedel vysvetliť prečo ich tak voláme až teraz som sa dozvedela, že to je z maďarčiny a znamená to bundu-kožúšok... vtipné :-)


  • dorisa, 18. novembra 2010 o 13:53
    @evusik , ja som myslela, že je to jasné,podľa tvojho komentára, prepáč,bola by som ti to vysvetlila.


  • jeka, 18. novembra 2010 o 15:45
    práve včera sme si to robili,mňamkové.


  • elisticka, 18. novembra 2010 o 16:42
    @dorisa toto lubia moji vnucikovia:-))) este na to taveny syr a kečup...


  • dusan522, 18. novembra 2010 o 17:08
    cibulku osmažiť do zlatova, soľ,korenie a dať na chleba


  • babav, 18. novembra 2010 o 17:43
    Vajickove topenicky ich volame u nas.Ja do vajicok pred
    slahanim pridam 1 lyzicu mlieka na kazde vajce a okrem soli
    aj cierne korenie .Chlebik necham nasiaknut a potom opekam,
    su z nich naozajstne bundase;-)


  • 1maria1, 18. novembra 2010 o 17:54
    Ked potriete opečený chlieb malým množstvom tatarskej omáčky to nemá chybu.Je to asi zo všetkého najlepšie.


  • violetacamorova, 18. novembra 2010 o 21:27
    Robím a sú chutné s kečupom ako je to na obrázku, ale už som do vajíčka pridala nastrúhaný syr a boli super.


  • sendyna, 19. novembra 2010 o 15:28
    doporučujem aj jeho sladkú verziu..do vajíčka primiešať vanilkový cukor...chutí najmä deťom


  • damya, 19. novembra 2010 o 21:28
    aj ja ho robievam casto-hlavne ked vystane "stary chlebik". pridavam do rozplundrovanych vajicok aj 2struciky pretlaceneho cesnaku. vyskusajte malu zmenu. su fakt chutne.


  • sestrickasilvia, 21. novembra 2010 o 14:08
    Super každú sobotu máme na raňajky väčšinou ich pečie @kucharRonald :)))


  • dorisa, 21. novembra 2010 o 14:17
    @sestrickasilvia ,možeš by naozaj hrdá na svojho syna, tymto ho aj pozdravujem, ahoj Rony.


  • kucharronald, 21. novembra 2010 o 14:46
    díky dorisa :)) Už mi chlebíčky idú dosť dobre :)) Raz-dva sú hotové :))


  • daisy01, 18. marca 2011 o 16:00
    Ešte šťastie že sú na nete recepty.. :D Mám len jedenásť rokov a doma som sa strašne nudila a tak som sa rozhodla že prvý krát v živote niečo ´´uvarím´´ (samozrejme puding a želatínu soom už varila) Tak idem urobiť pokus jak to dopadne..Nikto nieje doma a ja niesom hladnáá..Takže nwm kto to zje :D


  • dorisa, 18. marca 2011 o 16:18
    @daisy01 , posli, ja možem takýto chlebík kedykoľvek. Si zlata,moja vnučka ma 13 rokov a nevie nič navarit.


  • janulik158, 2. júna 2011 o 07:47
    konečne to niekto nazýva bundášom, bo som si myslela, že sme jediní.
    U nás je to odjakživa bundaška, a už to používa celá rodina. Ja chlebík obalím celý vo vajíčku, a na hotový dám kečup a cibulku....mňam


  • alena45, 2. júna 2011 o 08:42
    A ešte - keď som bola pred 30 rokmi v Bulharsku, tak sa mi marí, že steak Paganini (tuším tak sa to volalo) podávali práve na takomto chlebe a obloha bola zelenina. Už som to niekoľkokrát spravila synovi niečo ako cigánsku a bol spokojný.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist