Chlieb vo vajíčku (fotorecept)

Chlieb vo vajíčku (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 17. novembra 2010 19:53Ďalšie jeho recepty

Jednoduché raňajky. Keď je doma starší chlebík, vždy siahnem po nich.

Suroviny

2
porcie
5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Rozšľahame si vajcia, pridáme soľ.
Chlieb vo vajíčku (fotorecept) - obrázok 1

Chlieb postupne namáčame z oboch strán a vypážame na oleji. Možme podávať s kečupom.
Chlieb vo vajíčku (fotorecept) - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

35 komentárov k receptu
  • evusik, 17. novembra 2010 o 21:25
    chlebíky, ktoré nikdy nesklamú..... my im hovoríme bundáše :-)


  • dorisa, 17. novembra 2010 o 21:27
    @evu šik, bunás kenír (neviem, ako sa to po madarsky píše)


  • havino, 17. novembra 2010 o 21:45
    my si ich potierame syrokremom a potom kečup


  • zasterka, 17. novembra 2010 o 21:55
    Dávno som nerobila, @dorisa ďakujem za pripomenutie, urobila si mi na ne veľkú chuť, máš ich krásne upečené mňam :-)


  • nbert, 17. novembra 2010 o 22:12
    Ja si ich rad potriem s nadrobucko pokrajanou cibulkou zmiesanou s plnotucnou horcicou.


  • marianne69, 17. novembra 2010 o 22:18
    ja podobne ako @nbert....super s cajikom:-)))


  • sonka1307, 18. novembra 2010 o 00:02
    áno s cibuľkovou horčicou, prípadne paštékou alebo taveným syrom!!! Mňam!


  • alzbetka2, 18. novembra 2010 o 01:14
    ja zas dávam tvrdý strúhaný syr na jednu stranu chleba /tú upečenú/, kým sa pečie druhá a ako príloha je paprika, paradajky, cibuľa...čo dom dal


  • evia, 18. novembra 2010 o 07:32
    všetky nápady sú vynikajúce a spotrebuje sa aj starší chlieb, super, už aj smažím


  • douglas, 18. novembra 2010 o 07:34
    Chválim hrnček Aquarius :).


  • bozidara, 18. novembra 2010 o 07:46
    Často robím tento recept na rôzny spôsob , co dúm dal.Je to sýte,časovo nenáročné a chutné.A čo je dôležité nevyhadzujeme doma ani kúsok chleba.


  • morenajea, 18. novembra 2010 o 08:19
    toto je výborná mňamka. ja chlieb dám do vajíčka, osmažím z oboch strán a potom ešte raz do vajíčka a znova osmažiť


  • 1956, 18. novembra 2010 o 08:32
    Ja tiež potieram syrokrémom a pokrájanou cibuľkou.Chlebíky ukladám jeden na druhý, čím cibuľka zmäkne a nie je taká ostrá a hlavne ťažká na žalúdok.


  • jezibabka1, 18. novembra 2010 o 09:52
    mňam, robím:) a skúste si dať na bundaš kenir aj zemiakovú kašu, ak sa vám zvýši od obeda:)


  • duschko, 18. novembra 2010 o 10:16
    Opakovanie, matka mudrosti ako sa hovori. Aj ked tento recept bol uz viackrat uverejneny, vzdy si ho rad pozriem a precitam aj diskusiu. Na juhu hovoria bundas, lebo to znamena bunda, kabat, kozuch a ozaj ten chlebik je zabaleny ako v bundicke, kozusku. Fotky su velmi pekne.


  • brituska, 18. novembra 2010 o 10:30
    je dobré pridat trocha nastruhaného syra a mleté korenie-mnam


  • alena45, 18. novembra 2010 o 10:53
    robím ich väčšinou na večeru, a stále ich mám veľmi rada. Bez zbytočných príloh. U nás dostať maďarský guľatý chlieb, čo predávajú na váhu, ak mi zoschne, je to fantázia vo vajci.


  • dorisa, 18. novembra 2010 o 11:39
    Ďakujem vám, všetkým za komentáre, ja mám rada jednoduchú pripravu raňajok. Nemusia byť sýte,ale nikdy nevyjdem z domu, bez niečoho z žalúdku. Inšpitratívne nápady, ďakujem.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 17 komentárov)
  • evusik, 18. novembra 2010 o 11:52
    @dorisa a ja som sa čudovala, že prečo bundáše. Nikto mi nevedel vysvetliť prečo ich tak voláme až teraz som sa dozvedela, že to je z maďarčiny a znamená to bundu-kožúšok... vtipné :-)


  • dorisa, 18. novembra 2010 o 13:53
    @evusik , ja som myslela, že je to jasné,podľa tvojho komentára, prepáč,bola by som ti to vysvetlila.


  • jeka, 18. novembra 2010 o 15:45
    práve včera sme si to robili,mňamkové.


  • elisticka, 18. novembra 2010 o 16:42
    @dorisa toto lubia moji vnucikovia:-))) este na to taveny syr a kečup...


  • dusan522, 18. novembra 2010 o 17:08
    cibulku osmažiť do zlatova, soľ,korenie a dať na chleba


  • babav, 18. novembra 2010 o 17:43
    Vajickove topenicky ich volame u nas.Ja do vajicok pred
    slahanim pridam 1 lyzicu mlieka na kazde vajce a okrem soli
    aj cierne korenie .Chlebik necham nasiaknut a potom opekam,
    su z nich naozajstne bundase;-)


  • 1maria1, 18. novembra 2010 o 17:54
    Ked potriete opečený chlieb malým množstvom tatarskej omáčky to nemá chybu.Je to asi zo všetkého najlepšie.


  • violetacamorova, 18. novembra 2010 o 21:27
    Robím a sú chutné s kečupom ako je to na obrázku, ale už som do vajíčka pridala nastrúhaný syr a boli super.


  • sendyna, 19. novembra 2010 o 15:28
    doporučujem aj jeho sladkú verziu..do vajíčka primiešať vanilkový cukor...chutí najmä deťom


  • damya, 19. novembra 2010 o 21:28
    aj ja ho robievam casto-hlavne ked vystane "stary chlebik". pridavam do rozplundrovanych vajicok aj 2struciky pretlaceneho cesnaku. vyskusajte malu zmenu. su fakt chutne.


  • sestrickasilvia, 21. novembra 2010 o 14:08
    Super každú sobotu máme na raňajky väčšinou ich pečie @kucharRonald :)))


  • dorisa, 21. novembra 2010 o 14:17
    @sestrickasilvia ,možeš by naozaj hrdá na svojho syna, tymto ho aj pozdravujem, ahoj Rony.


  • kucharronald, 21. novembra 2010 o 14:46
    díky dorisa :)) Už mi chlebíčky idú dosť dobre :)) Raz-dva sú hotové :))


  • daisy01, 18. marca 2011 o 16:00
    Ešte šťastie že sú na nete recepty.. :D Mám len jedenásť rokov a doma som sa strašne nudila a tak som sa rozhodla že prvý krát v živote niečo ´´uvarím´´ (samozrejme puding a želatínu soom už varila) Tak idem urobiť pokus jak to dopadne..Nikto nieje doma a ja niesom hladnáá..Takže nwm kto to zje :D


  • dorisa, 18. marca 2011 o 16:18
    @daisy01 , posli, ja možem takýto chlebík kedykoľvek. Si zlata,moja vnučka ma 13 rokov a nevie nič navarit.


  • janulik158, 2. júna 2011 o 07:47
    konečne to niekto nazýva bundášom, bo som si myslela, že sme jediní.
    U nás je to odjakživa bundaška, a už to používa celá rodina. Ja chlebík obalím celý vo vajíčku, a na hotový dám kečup a cibulku....mňam


  • alena45, 2. júna 2011 o 08:42
    A ešte - keď som bola pred 30 rokmi v Bulharsku, tak sa mi marí, že steak Paganini (tuším tak sa to volalo) podávali práve na takomto chlebe a obloha bola zelenina. Už som to niekoľkokrát spravila synovi niečo ako cigánsku a bol spokojný.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist