Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou

Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 10. marca 2010 16:30Ďalšie jeho recepty

Sme cestovinová rodina, u nás môžu byť cestoviny každý druhý deň a nikdo sa sťažovať nebude. Ešte šťastie, že cestoviny sa dajú variť systémom - čo chladnička dala - takže trochu fantázie a večera je za 20 minút hotová

Suroviny

4
porcie
5
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Omáčka: na oleji speníme na plátky nakrájaný cesnak, pridáme na pásiky nakrájanú šunku, na menšie ružičky rozobratú brokolicu, stonky okrájame a nakrájame na tenké kolieska, len premiešame, nedusíme, len zľahka opražíme a dochutíme soľou, korením. Ja vôbec nesolím lebo syr býva dostatočne slaný, používam koreniace zmesi a tie sú slané dosť. Hneď pridáme smotanu, tavený syr a miešame pokiaľ sa syr nerozpustí, môžeme pridať mlieko ak je omáčka hustá.

Medzitým si dáme variť vodu a uvaríme cestoviny - scedíme - NIKDY NEPRELIEVAME STUDENOU VODOU. Ešte horúce cestoviny zmiešame z omáčkou a podávame. Môžeme posypať nastrúhaným syrom.

Ak by ste chceli podávať omáčku a cestoviny zvlášť a potrebujete aby sa cestoviny nezlepili - niekdo to robí tak, že ich vymáča v studenej vode - bŕŕŕŕŕ´- niekdo ich omastí olejom - ja mám nato iný trik. Ešte horúce, neprepláchnuté cestoviny vysypem na pekáč aby boli v tenkej vrstve a vždy keď idem okolo ich premiešam až pokiaľ nevychladnú. Výsledok stojí za to a hlavne všetko čo má ostať na cestovinách tam aj ostane, neskončí spláchnuté v dreze.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

16 komentárov k receptu
  • helenka222, 10. marca 2010 o 21:19
    Tento recept mi vrľmi chutill bol vynikajúci.Skúste ho aj vy.


  • janadelfi, 11. marca 2010 o 08:33
    Určite skúsim, cestoviny, brokolicu.... vlasnte všetko môžem.... Jednoduché a dobré. Ďakujem.


  • orchidea, 11. marca 2010 o 17:29
    to s tou fintou aby sa cestoviny nezlepili skúsim, ja tiež patrím k tým čo ich prelievajú ale aj tak sa zlepia.....


  • odetka, 12. marca 2010 o 20:25
    ..super rýchle a chutné..


  • remiki, 16. marca 2010 o 12:21
    tak idem na to dnes..,, uz sa varia cestoviny paaa a dik za recept


  • luthien, 3. septembra 2010 o 14:06
    Ja vegetariánka, nemám veľa možností na chutný obed, ale tieto cestoviny sa mi pozdávajú, aj podľa obrázka, aj podľa postupu, aj keď šunku vynechám :)


  • jeanine, 18. januára 2011 o 10:57
    akurat sa na tom pracuje :) dakujeme za recept. ja tiez zvyknem robit cestoviny s hoccim, podla fantazie, ale s brokolicou ma nenapadli.. a kedze po malej mi ostala este brokolica, tak sup s tym na panvicku.


  • elaia, 11. júna 2011 o 19:40
    fantasticke a rychle


  • tadialmilo2, 21. septembra 2011 o 17:35
    Ohromné


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • mitiu, 22. januára 2012 o 20:40
    super napisany recept............aj s radami od pani kucharky :)


  • evusik, 23. januára 2012 o 10:42
    @mitiu ďakujem.... toto je taká rýchlovečka, keď človeka prepadne hlad a nechce sa mu vyvárať, alebo jednoducho nemá čas :-)


  • gabinka1, 10. marca 2012 o 18:13
    vyborne, prave sme varili a papali :).. budem robievat pravidelne..


  • ada01, 25. októbra 2012 o 11:24
    s tými cestovinami máš pravdu...nepremývať........všetko zdravé sa vyplaví.....:))))).......ukladám


  • punticka, 31. januára 2013 o 09:45
    Ukladám :-)


  • amata, 7. marca 2013 o 12:42
    chutny recept, ale brolicu som musela podusit,inak by bola surova...ak by som ju nemala dusit,len zlahka oprazit hmmmmm


  • 2susan, 12. októbra 2013 o 20:20
    Mnam, fantasticke.........doporucujem....



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist