Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou

Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 10. marca 2010 16:30Ďalšie jeho recepty

Sme cestovinová rodina, u nás môžu byť cestoviny každý druhý deň a nikdo sa sťažovať nebude. Ešte šťastie, že cestoviny sa dajú variť systémom - čo chladnička dala - takže trochu fantázie a večera je za 20 minút hotová

Suroviny

4
porcie
5
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Omáčka: na oleji speníme na plátky nakrájaný cesnak, pridáme na pásiky nakrájanú šunku, na menšie ružičky rozobratú brokolicu, stonky okrájame a nakrájame na tenké kolieska, len premiešame, nedusíme, len zľahka opražíme a dochutíme soľou, korením. Ja vôbec nesolím lebo syr býva dostatočne slaný, používam koreniace zmesi a tie sú slané dosť. Hneď pridáme smotanu, tavený syr a miešame pokiaľ sa syr nerozpustí, môžeme pridať mlieko ak je omáčka hustá.

2

Medzitým si dáme variť vodu a uvaríme cestoviny - scedíme - NIKDY NEPRELIEVAME STUDENOU VODOU. Ešte horúce cestoviny zmiešame z omáčkou a podávame. Môžeme posypať nastrúhaným syrom.

3

Ak by ste chceli podávať omáčku a cestoviny zvlášť a potrebujete aby sa cestoviny nezlepili - niekdo to robí tak, že ich vymáča v studenej vode - bŕŕŕŕŕ´- niekdo ich omastí olejom - ja mám nato iný trik. Ešte horúce, neprepláchnuté cestoviny vysypem na pekáč aby boli v tenkej vrstve a vždy keď idem okolo ich premiešam až pokiaľ nevychladnú. Výsledok stojí za to a hlavne všetko čo má ostať na cestovinách tam aj ostane, neskončí spláchnuté v dreze.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • helenka222, 10. marca 2010 o 21:19
    Tento recept mi vrľmi chutill bol vynikajúci.Skúste ho aj vy.


  • janadelfi, 11. marca 2010 o 08:33
    Určite skúsim, cestoviny, brokolicu.... vlasnte všetko môžem.... Jednoduché a dobré. Ďakujem.


  • orchidea, 11. marca 2010 o 17:29
    to s tou fintou aby sa cestoviny nezlepili skúsim, ja tiež patrím k tým čo ich prelievajú ale aj tak sa zlepia.....


  • odetka, 12. marca 2010 o 20:25
    ..super rýchle a chutné..


  • remiki, 16. marca 2010 o 12:21
    tak idem na to dnes..,, uz sa varia cestoviny paaa a dik za recept


  • luthien, 3. septembra 2010 o 14:06
    Ja vegetariánka, nemám veľa možností na chutný obed, ale tieto cestoviny sa mi pozdávajú, aj podľa obrázka, aj podľa postupu, aj keď šunku vynechám :)


  • jeanine, 18. januára 2011 o 10:57
    akurat sa na tom pracuje :) dakujeme za recept. ja tiez zvyknem robit cestoviny s hoccim, podla fantazie, ale s brokolicou ma nenapadli.. a kedze po malej mi ostala este brokolica, tak sup s tym na panvicku.


  • elaia, 11. júna 2011 o 19:40
    fantasticke a rychle


  • tadialmilo2, 21. septembra 2011 o 17:35
    Ohromné


  • mitiu, 22. januára 2012 o 20:40
    super napisany recept............aj s radami od pani kucharky :)


  • evusik, 23. januára 2012 o 10:42
    @mitiu ďakujem.... toto je taká rýchlovečka, keď človeka prepadne hlad a nechce sa mu vyvárať, alebo jednoducho nemá čas :-)


  • gabinka1, 10. marca 2012 o 18:13
    vyborne, prave sme varili a papali :).. budem robievat pravidelne..


  • ada01, 25. októbra 2012 o 11:24
    s tými cestovinami máš pravdu...nepremývať........všetko zdravé sa vyplaví.....:))))).......ukladám


  • punticka, 31. januára 2013 o 09:45
    Ukladám :-)


  • amata, 7. marca 2013 o 12:42
    chutny recept, ale brolicu som musela podusit,inak by bola surova...ak by som ju nemala dusit,len zlahka oprazit hmmmmm


  • 2susan, 12. októbra 2013 o 20:20
    Mnam, fantasticke.........doporucujem....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist