Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou

Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 10. marca 2010 16:30Ďalšie jeho recepty

Sme cestovinová rodina, u nás môžu byť cestoviny každý druhý deň a nikdo sa sťažovať nebude. Ešte šťastie, že cestoviny sa dajú variť systémom - čo chladnička dala - takže trochu fantázie a večera je za 20 minút hotová

Suroviny

4
porcie
5
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Omáčka: na oleji speníme na plátky nakrájaný cesnak, pridáme na pásiky nakrájanú šunku, na menšie ružičky rozobratú brokolicu, stonky okrájame a nakrájame na tenké kolieska, len premiešame, nedusíme, len zľahka opražíme a dochutíme soľou, korením. Ja vôbec nesolím lebo syr býva dostatočne slaný, používam koreniace zmesi a tie sú slané dosť. Hneď pridáme smotanu, tavený syr a miešame pokiaľ sa syr nerozpustí, môžeme pridať mlieko ak je omáčka hustá.

2

Medzitým si dáme variť vodu a uvaríme cestoviny - scedíme - NIKDY NEPRELIEVAME STUDENOU VODOU. Ešte horúce cestoviny zmiešame z omáčkou a podávame. Môžeme posypať nastrúhaným syrom.

3

Ak by ste chceli podávať omáčku a cestoviny zvlášť a potrebujete aby sa cestoviny nezlepili - niekdo to robí tak, že ich vymáča v studenej vode - bŕŕŕŕŕ´- niekdo ich omastí olejom - ja mám nato iný trik. Ešte horúce, neprepláchnuté cestoviny vysypem na pekáč aby boli v tenkej vrstve a vždy keď idem okolo ich premiešam až pokiaľ nevychladnú. Výsledok stojí za to a hlavne všetko čo má ostať na cestovinách tam aj ostane, neskončí spláchnuté v dreze.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • helenka222, 10. marca 2010 o 21:19
    Tento recept mi vrľmi chutill bol vynikajúci.Skúste ho aj vy.


  • janadelfi, 11. marca 2010 o 08:33
    Určite skúsim, cestoviny, brokolicu.... vlasnte všetko môžem.... Jednoduché a dobré. Ďakujem.


  • orchidea, 11. marca 2010 o 17:29
    to s tou fintou aby sa cestoviny nezlepili skúsim, ja tiež patrím k tým čo ich prelievajú ale aj tak sa zlepia.....


  • odetka, 12. marca 2010 o 20:25
    ..super rýchle a chutné..


  • remiki, 16. marca 2010 o 12:21
    tak idem na to dnes..,, uz sa varia cestoviny paaa a dik za recept


  • luthien, 3. septembra 2010 o 14:06
    Ja vegetariánka, nemám veľa možností na chutný obed, ale tieto cestoviny sa mi pozdávajú, aj podľa obrázka, aj podľa postupu, aj keď šunku vynechám :)


  • jeanine, 18. januára 2011 o 10:57
    akurat sa na tom pracuje :) dakujeme za recept. ja tiez zvyknem robit cestoviny s hoccim, podla fantazie, ale s brokolicou ma nenapadli.. a kedze po malej mi ostala este brokolica, tak sup s tym na panvicku.


  • elaia, 11. júna 2011 o 19:40
    fantasticke a rychle


  • tadialmilo2, 21. septembra 2011 o 17:35
    Ohromné


  • mitiu, 22. januára 2012 o 20:40
    super napisany recept............aj s radami od pani kucharky :)


  • evusik, 23. januára 2012 o 10:42
    @mitiu ďakujem.... toto je taká rýchlovečka, keď človeka prepadne hlad a nechce sa mu vyvárať, alebo jednoducho nemá čas :-)


  • gabinka1, 10. marca 2012 o 18:13
    vyborne, prave sme varili a papali :).. budem robievat pravidelne..


  • ada01, 25. októbra 2012 o 11:24
    s tými cestovinami máš pravdu...nepremývať........všetko zdravé sa vyplaví.....:))))).......ukladám


  • punticka, 31. januára 2013 o 09:45
    Ukladám :-)


  • amata, 7. marca 2013 o 12:42
    chutny recept, ale brolicu som musela podusit,inak by bola surova...ak by som ju nemala dusit,len zlahka oprazit hmmmmm


  • 2susan, 12. októbra 2013 o 20:20
    Mnam, fantasticke.........doporucujem....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a na kyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist