Bravčové mäso na brusnicovej omáčke

Bravčové mäso na brusnicovej omáčke
Foto: rein
reinRein, recept pridal: 1. decembra 2011 14:51Ďalšie jeho recepty

Tento recept robím prvý krát a vďaka Vám,čo ste mi poradili recept na viedenskú knedľu.Omáčka je už to najmenšie.

Suroviny

30
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na oleji si osmažíme cibuľku,pridáme mäso nakrájané na plátky a naklepané a dusíme do mäkka.
Bravčové mäso na brusnicovej omáčke - obrázok 1

2

V malom hrnčeku si podusíme brusnice s troškou cukru a vody.Dusíme cca 10 minút.Mali by sa prepasírovať,ja som ich rozmixoval tyčovým mixérom a prilejeme ich k mäsu.
Bravčové mäso na brusnicovej omáčke - obrázok 2

3

Z masla a múky si urobíme zápražku,ktorú rozmiešame so studenou vododou a prilejeme k mäsu.Samozrejme,keď je mäso mäkké.Hneď pridáme aj brusnice,víno a ochutíme soľou,cukrom a citronovou šťavou.Podávame S viedenskou knedľou.
Bravčové mäso na brusnicovej omáčke - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 3. decembra 2011 o 16:24
    ja by som tú omáčku nekazila zápražkou,radšej trochu smotany, alebo len ovocie, veď to dobre zahustí


  • zuzana78, 5. decembra 2011 o 17:30
    alebo len slolamylom...


  • zuzana78, 5. decembra 2011 o 17:30
    pardon solamylom


  • katie2607, 25. januára 2013 o 10:15
    no skusim dnes len oprazit masko a k nemu separe brusnicovu omacku, bodla by aj slivkova, ale mam len brusnice - dakujem za inspiraciu



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist