Bravčové mäso na brusnicovej omáčke

reinRein, 54 ročný muž, Zilina, 1. decembra 2011 14:51
Ďalšie jeho recepty »

Bravčové mäso na brusnicovej omáčkeFoto: rein

Tento recept robím prvý krát a vďaka Vám,čo ste mi poradili recept na viedenskú knedľu.Omáčka je už to najmenšie.

30 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Na oleji si osmažíme cibuľku,pridáme mäso nakrájané na plátky a naklepané a dusíme do mäkka.

    Bravčové mäso na brusnicovej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    V malom hrnčeku si podusíme brusnice s troškou cukru a vody.Dusíme cca 10 minút.Mali by sa prepasírovať,ja som ich rozmixoval tyčovým mixérom a prilejeme ich k mäsu.

    Bravčové mäso na brusnicovej omáčke - obrázok 2
  3. 3

    Z masla a múky si urobíme zápražku,ktorú rozmiešame so studenou vododou a prilejeme k mäsu.Samozrejme,keď je mäso mäkké.Hneď pridáme aj brusnice,víno a ochutíme soľou,cukrom a citronovou šťavou.Podávame S viedenskou knedľou.

    Bravčové mäso na brusnicovej omáčke - obrázok 3
ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist