Bravčové mäso na brusnicovej omáčke

Bravčové mäso na brusnicovej omáčke
Foto: rein
reinRein, recept pridal: 1. decembra 2011 14:51Ďalšie jeho recepty

Tento recept robím prvý krát a vďaka Vám,čo ste mi poradili recept na viedenskú knedľu.Omáčka je už to najmenšie.

Suroviny

30
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na oleji si osmažíme cibuľku,pridáme mäso nakrájané na plátky a naklepané a dusíme do mäkka.
Bravčové mäso na brusnicovej omáčke - obrázok 1

2

V malom hrnčeku si podusíme brusnice s troškou cukru a vody.Dusíme cca 10 minút.Mali by sa prepasírovať,ja som ich rozmixoval tyčovým mixérom a prilejeme ich k mäsu.
Bravčové mäso na brusnicovej omáčke - obrázok 2

3

Z masla a múky si urobíme zápražku,ktorú rozmiešame so studenou vododou a prilejeme k mäsu.Samozrejme,keď je mäso mäkké.Hneď pridáme aj brusnice,víno a ochutíme soľou,cukrom a citronovou šťavou.Podávame S viedenskou knedľou.
Bravčové mäso na brusnicovej omáčke - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 3. decembra 2011 o 16:24
    ja by som tú omáčku nekazila zápražkou,radšej trochu smotany, alebo len ovocie, veď to dobre zahustí


  • zuzana78, 5. decembra 2011 o 17:30
    alebo len slolamylom...


  • zuzana78, 5. decembra 2011 o 17:30
    pardon solamylom


  • katie2607, 25. januára 2013 o 10:15
    no skusim dnes len oprazit masko a k nemu separe brusnicovu omacku, bodla by aj slivkova, ale mam len brusnice - dakujem za inspiraciu



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2015: Voňavá kuchyňa Voňavá kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 17. apríla v denníku Pravda.


TOPlist