Bravčové mäso na brusnicovej omáčke

Autor receptu: rein

Tento recept robím prvý krát a vďaka Vám,čo ste mi poradili recept na viedenskú knedľu.Omáčka je už to najmenšie.

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji si osmažíme cibuľku,pridáme mäso nakrájané na plátky a naklepané a dusíme do mäkka.
  2. V malom hrnčeku si podusíme brusnice s troškou cukru a vody.Dusíme cca 10 minút.Mali by sa prepasírovať,ja som ich rozmixoval tyčovým mixérom a prilejeme ich k mäsu.
  3. Z masla a múky si urobíme zápražku,ktorú rozmiešame so studenou vododou a prilejeme k mäsu.Samozrejme,keď je mäso mäkké.Hneď pridáme aj brusnice,víno a ochutíme soľou,cukrom a citronovou šťavou.Podávame S viedenskou knedľou.