Bravčové mäso na brusnicovej omáčke
Autor receptu: rein
Tento recept robím prvý krát a vďaka Vám,čo ste mi poradili recept na viedenskú knedľu.Omáčka je už to najmenšie.
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji si osmažíme cibuľku,pridáme mäso nakrájané na plátky a naklepané a dusíme do mäkka.
- V malom hrnčeku si podusíme brusnice s troškou cukru a vody.Dusíme cca 10 minút.Mali by sa prepasírovať,ja som ich rozmixoval tyčovým mixérom a prilejeme ich k mäsu.
- Z masla a múky si urobíme zápražku,ktorú rozmiešame so studenou vododou a prilejeme k mäsu.Samozrejme,keď je mäso mäkké.Hneď pridáme aj brusnice,víno a ochutíme soľou,cukrom a citronovou šťavou.Podávame S viedenskou knedľou.