Bôčiková paštét(k)a fotorecept

luliatkoLuliatko, 29 ročná žena, Prievidza, 12. septembra 2011 16:36
Ďalšie jej recepty »

Bôčiková paštét(k)a (fotorecept)Foto: luliatko

túto paštéku som ako dieťa mala najradšej, robievali sme aj pečeňovú, ale tá mi veľmi nebrala...s maminou sme zužitkovali poslednú zeleninku zo záhradky..

30 min
príprava
180 min
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
1 a 1/2 kg
1 a 1/2 kg
3/4 kg
 hlávka
1 ks
1/2 balíčka
1 ks (menší pohár
12 ks
7 KL

Postup prípravy

  1. 1

    Bôčik si uvaríme v osolenej vode (môžme pridať aj vegetu). Po uvarení a vychladnutí ho rozmixujeme..vývar si zatiaľ necháme...pripravíme si papriku, rajčiny (ja som aj šúpala, ale netreba), ošúpeme cibuľu a cesnak, kto má rád trochu štipľavšie môže pridať aj feferónku..z týchto fáz prípravy nemám žiadne fotky (mamina bola taká akčná, že kým som pripravovala suroviny, ona zatiaľ všetko hádzala do mixéra..:))...pridáme polovicu balíčka čierneho mletého korenia a soľ podľa chuti...na začiatok radšej menej, dochutíme neskôr...dáme variť na 1 a 1/2 hodiny.

    Bôčiková paštét(k)a (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    po uvarení necháme vychladnúť..my sme to chceli mať čím skôr za sebou tak sme chladili vo vani so studenou vodou:)

    Bôčiková paštét(k)a (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme horčicu, a 12 vyšľahaných vajec.....

    Bôčiková paštét(k)a (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    postupne dáme do mixéra aby bola paštéka jemnejšia..

    Bôčiková paštét(k)a (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    po rozmixovaní ešte dochutíme soľou...celkovo som dala 7 KL soli...ale závisí aj od toho ako osolíte bôčik pri varení... zdala sa nám byť dosť hustá(asi to bolo tým,že bôčik bol samé mäso), tak sme pridali približne 3 dcl vývaru, ktorý nám zostal...

    Bôčiková paštét(k)a (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    plníme do pohárikov asi 1/2 cm od okraja a dáme sterilizovať pri 80°C na 1 hodinu.. a ešte upozornenie!!! do hrnca damé vodu min 1/2 cm pod víčko!!inak by vraj poháriky vybuchovali:))) z tejto dávky nám vyšlo 25 pohárikov z tatarskej omáčky

ohodnoť recept:
Hlasovalo 6 ľudí (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist