Bôčiková paštét(k)a (fotorecept)

Bôčiková paštét(k)a (fotorecept)
Foto: luliatko
luliatkoLuliatko, recept pridal: 12. septembra 2011 16:36Ďalšie jeho recepty

túto paštéku som ako dieťa mala najradšej, robievali sme aj pečeňovú, ale tá mi veľmi nebrala...s maminou sme zužitkovali poslednú zeleninku zo záhradky..

Suroviny

30
minút
príprava
180
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Bôčik si uvaríme v osolenej vode (môžme pridať aj vegetu). Po uvarení a vychladnutí ho rozmixujeme..vývar si zatiaľ necháme...pripravíme si papriku, rajčiny (ja som aj šúpala, ale netreba), ošúpeme cibuľu a cesnak, kto má rád trochu štipľavšie môže pridať aj feferónku..z týchto fáz prípravy nemám žiadne fotky (mamina bola taká akčná, že kým som pripravovala suroviny, ona zatiaľ všetko hádzala do mixéra..:))...pridáme polovicu balíčka čierneho mletého korenia a soľ podľa chuti...na začiatok radšej menej, dochutíme neskôr...dáme variť na 1 a 1/2 hodiny.
Bôčiková paštét(k)a (fotorecept) - obrázok 1

2

po uvarení necháme vychladnúť..my sme to chceli mať čím skôr za sebou tak sme chladili vo vani so studenou vodou:)
Bôčiková paštét(k)a (fotorecept) - obrázok 2

3

pridáme horčicu, a 12 vyšľahaných vajec.....
Bôčiková paštét(k)a (fotorecept) - obrázok 3

4

postupne dáme do mixéra aby bola paštéka jemnejšia..
Bôčiková paštét(k)a (fotorecept) - obrázok 4

5

po rozmixovaní ešte dochutíme soľou...celkovo som dala 7 KL soli...ale závisí aj od toho ako osolíte bôčik pri varení... zdala sa nám byť dosť hustá(asi to bolo tým,že bôčik bol samé mäso), tak sme pridali približne 3 dcl vývaru, ktorý nám zostal...
Bôčiková paštét(k)a (fotorecept) - obrázok 5

6

plníme do pohárikov asi 1/2 cm od okraja a dáme sterilizovať pri 80°C na 1 hodinu.. a ešte upozornenie!!! do hrnca damé vodu min 1/2 cm pod víčko!!inak by vraj poháriky vybuchovali:))) z tejto dávky nám vyšlo 25 pohárikov z tatarskej omáčky



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • klaura, 12. septembra 2011 o 21:05
    paštéky vôbec nejedávam a ani nekupujem ... ale takáto domáca ... ukladám si ... aspoň viem, čo si do nej pomeliem ... :)


  • hubata, 12. septembra 2011 o 21:50
    Híííí .... takáto domácu paštétu by veru bolo dobré mať v zásobe. Trošku ma mýlia tie paradajky a paprika (zelená paprika?), ale asi pre chuť sú dobré. A skladujeme len v špajzi, alebo treba chladničku? Ďakujem za recept, ukladám do mojej KK.


  • tonicka53, 12. septembra 2011 o 22:55
    tak 12 vajec alebo len 12 žĺtkov?


  • sladkacokolada, 13. septembra 2011 o 01:36
    prečo by poháriky vybuchovali? ukladám niekedy vyskúčam


  • braxi, 13. septembra 2011 o 08:13
    Jej, takého robotka mám aj ja...paštéčka je určite fantastikuš :o)


  • luliatko, 13. septembra 2011 o 08:19
    hubata : paprika tomu dá asi najlepšiu chuť, dala som zelenú (resp. bielu); radšej uskladňujeme v chladničke, ale keď sa trošku ochladí tak presuniem do špajzi..(ak sa však skôr nezje:))
    sladkacokolada: mamina mi rozprávala, že keď robila paštéku prvýkrát, zaliala poháriky až po vrch, zrazu len veľký rachot a to strielali viečka...:))
    tonicka53 : 12 vajec (muselo mi to preskočiť pri vkladaní), ospravedlňujem sa..



  • andula1964, 13. septembra 2011 o 14:36
    je výborná,všetkým odporúčam!!!!


  • milina, 13. septembra 2011 o 15:24
    sterlizovať iba pri 80 C, nie je to málo ?


  • luliatko, 13. septembra 2011 o 15:41
    milina : je to akurát..


  • zofos, 13. septembra 2011 o 23:19
    tiež som túto paštiku zbožňoval a určite ju vyskúšam.Možná trochu zaexperimentujem a pridám do nej fajnové hríby.


  • duschko, 14. septembra 2011 o 11:41
    celkom sa mi ta bocikova pastetka pozdava. Ukladam do MKK. Urcite vyskusam.


  • medovnicek, 14. septembra 2011 o 20:06
    už aj odkladám receptík


  • sona, 13. augusta 2013 o 20:08
    robievam , mňamko.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist