Bôčiková paštéta fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 10. októbra 2013
Bôčiková paštéta (fotorecept)
Foto: ancicka

Vyskúšajte, je ozaj výborná.

Suroviny

1 ks
1 kg
1/4 kg
5 ks
250 g
100 g
podľa chuti
1 ks
3 - 4 ks
3/4 l
4 PL
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Umyjeme koleno,bôčik a kožky, a dáme variť do hrnca asi 1,1/2 hodiny.

    Bôčiková paštéta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po uvarení z kolena kožku stiahneme a ostatok pomelieme na mäsovom mlynku.Kožka s kolena sa nemelie ,lebo je tvrdá.Pridáme vajcia.

    Bôčiková paštéta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým kým zomelieme mäsko,tak si necháme cibuľu spražiť do červená,ale dáme pozor,aby nezhnedla,lebo by zhorkla a masť by sa prepálila.

    Bôčiková paštéta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme horčicu,pretlak,soľ,peper a asi 1 pl vegety.Premiešame.

    Bôčiková paštéta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    precedíme vývar s mäsa a postrúhame muškatový orech.

    Bôčiková paštéta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a taktiež precedíme opraženú cibuľu.Cibuľu vytlačíme od mastí a zahodíme.Premiešame.

    Bôčiková paštéta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom to ponorným mixérom rozmixujeme a plníme do malých fľaštičiek,uzatvoríme a asi 3/4 hodiny sterilizujeme.

    Bôčiková paštéta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

megdesign
Robim taku istu, len bez vajec a horcice. S vajciami mala tendenciu kazit sa, ak sa dlhsie skladovala... Ak samozrejme na dlhsie skladovanie prislo a nezmizla hned :D
ancicka
@megdesign ,Ked si pozrieš moje rcp.tak ja mám skoro všetké pašteky s vajciami a ver mi ,že sa mi ešte ani raz nepokazilo.ja to robievam vo veľkom množstve na dlší čas a to mi ver,že by som neriskovala.Ved sa to dostatočne dlho sterilizuje.
sracz
... šikovné a hlavne "šmačné" na čerstvom domácom chlebíku, @ancicka milá!!! S vajíčkami robievam aj ja, pečeňovú paštétu, prečo b som neskúsil aj podľa Teba "bôčikovo_kolienkovú"!!! ***** & KK -:)))
klaudia968
Výborný recept, odporúčam paploske aby si dobre pozrela zloženie kupovaných pašték tam je z mäsa len tuk inak sója o zvyšku radšej ani nehovorím, ja si robievam doma pečeňovú-kuraciu. A
určite vyskúšam aj tvoju.
mamatata2
Chystám sa na nejakú domácu paštétu a tvoj recept sa mi veľmi páči, ešte musím kúpiť to koleno a idem na to.
mamatata2
A ešte prosím o usmernenie - v surovinách je napísaný pečený bôčik a v texte, že sa má variť. Ako je správne ? ďakujem.
abdul
Oné, len toho kolena nie je škoda ? Bôčik, prípadne plece by som dal.
sovka62
Jejdanenky, prehĺtam a prehĺtam naprázdno. Kedysi sme kupovali bôčikovú nátierku hotovú. Tomuto by sa nevyrovnala, ale zjesť sa dala. Dnes už nič podobné nekúpim, radšej som si od paštét odvykla. Ale túto by som si dala........
evanaaa
Ja si ju radšej uložím, koleno síce mám, bez kosti, aj ten bôčik, ale ešte počkám.....@ancicka , prečo sa cibuľka vyhadzuje, to tam dáš len tú masť v ktorej sa pražila? A postrúhaš celý ten muškát. orech, nie je to veľa?
dogagador
super recept, len keby som tu tie suroviny zohnala, teda udene koleno, prerasteny bocik bez kosti.....ale ukladam na lepsie casy :-)
eviana
@ancicka , ale že chutne vyzerá tá Tvoja paštéka. Zaujímalo by ma akú má chuť, to údené kolienko tomu muselo dať zaujímavý šmrnc...no jasných 5*, ukladám do KK a isto niekedy vyskúšam, šikulka si veľká )))
iva63
Anička, recept si ukladám do kk, vyskúšam a hviezdičky pridávam!
ancicka
@sovka ,treba si urobiť.Ja sa pridržiavam toho,že domáce je domáce a viem čo jem.@evanaaa ,Cibuľu vyhadzujem preto,lebo sa cibuľa praží skoro do červená,nie spáli,/aby nezhorkla/,je potom dosť tvrdá.Nebolo by to zž ono.Tá vôňa a chuť sa vypraží do cibule ,tak preto.A oriešok podľa chutí.Komu by sa zdala aromatické ,tak nenastrúha celý.To je už podľa každého chutí.@dogagador ,Dík.@eviana ,lepšie ako kúpna.@ivka ,skús a daj vedieť.
kimlo
Vcera som narobil 23 poharov, prave som jeden otvoril a ochutnal, fantazia! Vynikajuca, presne taku som chcel! Velka vdaka za recept!
emov
Pripájam sa k tým čo chvália,ja som ju robil v sobotu,je výborna.Tá chuť je vynikajúca.Dakujem za perfektný recept.Pozdravujem.
ancicka
O to viac ma teší,že už druhý chlap si tento rcp.vyskúšal.Dakujem.Nech chutí!!!
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@ancicka , ja sa tiež pripájam na dotaz o tú cibuľu. Usmaženú len cez sítko pretlačím a spotrebujem len tú masť? a cibuľu vyhodiť????
ancicka
@esi ,tiež sa ospravedlňujem,že až teraz,troška som zachorela.Ano vyhodiť!!
Pozri odpoved z 12 oktobra.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Všetko mám pripravené, len tie kože nemajú. Skúsim ešte zajtra. Nestačíí tá koža z bôčika?
ancicka
Ak by si nedostala,tak by si mohla kúpiť slaninu s kožou.Ja myslím,že by to malo dostatočne nahradiť.Kožu z bôčika ja sťahujem,lebo po uvarení je tvrdá,nerozmixovala by sa na jemno.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Tak pašteta je hotová, ochutnaná a tu je moje hodnotenie. Je ozaj vynikajúca. Ja som však mala vééééľmi chudučký bôčik, takže mi vznikla masa dosť hustá. Je to ako lanšmíd,(hovorovo napísané), ale dobrý. Pre druhý krát dám v tomto prípade viac toho vývaru a bude to OK. Poučenie, nie vždy je ten chudučký bôčik najlepší. Trochu mastnejšieho tam treba.
alena54
fantasticky receptik :) som velmi rada ze som sa dostala k tejto pastete si velmi sikovnáááááááááááá davam ***** co ? ********** super dakujem :))
vrabec5555
@Ancicka (10.10.2013 11:41)

Vajíčka nám jedlo stužuju , teda aj paštétu ..... keď chceme aby sa paštéta dobre rozotierala vajíčka do paštéty určite nedávame ....
iné je to s lunchmeatom ....
belze
Recept ma oslovil, chcem si paštétu urobiť na vianoce. Vyzerá vynikajúco. Nie je mi však jasné, ako je to s tými kožami zo slaniny. Veď koža z pravej domácej slaniny je tvrdá ako podrážka na topánke. To tam idú fakt tieto kože a dajú sa vôbec niekde kúpiť samostatne? A čo koža z bôčika? Nikde v recepte som nevidel, či ju treaba z bôčika stiahnuť, alebo nechať, pomlieť... Poprosím o objasnenie a ďakujem za recept.
lazorka
Chcem sa spýtať, melú sa koze z bôčika a zo slaniny do pastety?
chovoxxx
Takže dobre som pochopil?Cibulu upratenu vymačkam a tu cibulu vyhodim hej a použijem iba ten vypek ?Čo sa tyka sterilizacie trochu sa toho bojim predsa botulizmus ako strelizujes ?Dik.Vyzera uzasne urcite skusim ale asi budem tie pasteky mrazit 💁




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia