Orechový Koláč

mmmiriam - fotkammmiriam, 28. októbra 2012
 Orechový Koláč
Foto: mmmiriam
60 minút
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

cesto:
420 g
150 g
2 lyžičky
150 g
2
2 lyžice
2 lyžice
Plnka:
500 ml
2 vrecká
70 g
125 g
Navrch:
300 g
120 g
60 g
3 lyžičky




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s cukrom, sódou a štipkou soli. Zapracujeme vlažný tuk, vajcia , med a mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 2 polovice a obe rozvaľkáme podla veľkosti plechu ( Cesto sa veľmi lepí treba si ho poriadne namúčniť ! ) . Prvú polovicu dáme upiecť. Ja som piekla na 180°-200° cca 15-20 minút. (druhú polovicu cesta si môžme zatiaľ rozvaľkať)

  2. 2

    Orechy, maslo, cukor a med zmiešame dokopy a na panvici opražíme do zlata .Touto zmesou potom natrieme druhú polovicu cesta a dáme upiecť.

  3. 3

    Urobíme si plnku: Pudingy uvaríme v mlieku, a dáme vychladnúť. Maslo s cukrom zmixujeme a pridávame vychladnutý puding . Touto plnkou spojíme obe vychladené polovice cesta.

  4. 4

    Koláč necháme do druhého dňa odstáť. Dobrú chuť ! :)

Diskusia k receptu

anina6
super takže orechový medovník, ukladám.
1ariana
Tiež to poznám ako Orlík, ale ja mám taký recept, kde sa ten upečený orechový plát dáva orechami dolu do krému. Ale každý autor si pripravuje podľa seba a ako mu najlepšie chutí,. Inak je to výborný zákusok. Skúsim aj takto. Ďakujem za inšpiráciu. :o)
douglas
Mne sa pozdava aj samotne cesto s orechovo-medovou posypkou upecene ako orechove keksiky. Vitaj na Vareche @Mmmiriam !
petka33
ja to poznam pod nazvom Vcielka, zda sa mi, že som to tu aj pridavala :))
gretolinka
@Mmmiriam podaril sa ti, vyzerá krásne :) tento robievam aj ja, je naozaj vynikajúci a tie orechy na vrchu sú fantastické :)môj ocino má veľmi rád rumové koláče takže keď robím plnku dám trošku menej mlieka (asi o 1 dcl ) a to nahradím rumom (tomu sa u nás hovorí trošku :D) a chutí naozaj veeeeľmi dobre :)