Zuzana Vačková:
Chcem byť štíhla aj šťastná

Jana Štrbková, 23. júla 2023     16 minút čítania

Sympatickú herečku sledujú státisíce priaznivcov na sociálnych sieťach, kde varí zdravé jedlá, spovedá zaujímavé osobnosti aj odpovedá na zvedavé otázky. Ako a prečo to vlastne začalo?



Foto: Profimedia

Zuzana Vačková vyštudovala Vysokú školu múzických umení a je činoherná, dabingová aj muzikálová herečka. Už v detskom veku hrala vo filmoch aj v televíznych rozprávkach. Pôsobila aj ako televízna moderátorka a donedávna aj ako pedagogička na konzervatóriu. Aktuálne hrá vo viacerých divadelných hrách, napríklad v Štúdiu L+S v predstavení Zajačik, v divadle La Komika hru Dobrodružstvo Dona Dušana a cestuje po Slovensku s komédiou Klimaktérium. Účinkuje aj v muzikáloch Vyznanie, Mama mia a Na skle maľované. Žije s dcérou a oteckom v dome neďaleko Bratislavy.

Okrem toho, že ste obľúbenou herečkou, lámete rekordy sledovanosti aj na sociálnych sieťach. Čo bolo pre vás motiváciou naštartovať sociálne siete a komunikovať tak s vlastným publikom?

Moja cesta na sociálnych sieťach je náhoda. Aj keď si hovorím, že asi nič v živote nakoniec nie je náhoda, veď aj na herectvo som išla preto, že som zle rozumela spolužiačke. Chcela som navštevovať gramatický, a nie dramatický krúžok, v ktorom som sa nakoniec ocitla. K sociálnym sieťam ma priviedla herečka Kristína Tormová. Keď mi totiž už na tretej akcii povedala, že mi pošle fotky cez facebook a ja som jej odpovedala, že facebook nemám, rozhodla som sa doma, že si ho založím. Objavila som tam svojich bývalých spolužiakov a chcela som si aj ja pridávať pekne upravené fotky so všelijakými efektmi. Zistila som, že tieto efekty sú na Instagrame, tak som si založila aj ten, aby som si mohla upravovať fotky na facebook. No a keď mi na Instagrame začali pribúdať followeri, povedala som si, že fotky nestačia, potrebujem videá. Videla som dcéru, ako sa zabáva na videách na Tik Toku, vtedy som si uvedomila, že potrebujem Tik Tok, aby som aj ja mohla na Instagram pridávať pekné videá. Nikdy som nemala ambíciu etablovať sa na sociálnych sieťach, získať tam svoje miesto a cítiť sa tam tak dobre, ako je to dnes. Pre mňa je to v podstate zábavka.

„Príde letný večer, grilujeme v záhrade, dám si pohár dobrého vína, aj keď viem, že keď chcem byť štíhla, nemala by som, no ja chcem byť aj šťastná.“

Sledujú vás státisíce ľudí, vaša práca na sociálnych sieťach je pre nich príťažlivá. Lichotí vám, že vás označujú za influencerku?

Ľudí baví moja práca na sociálnych sieťach a ja si to veľmi cením. Niekedy, keď so mnou robia rozhovory, pýtajú sa ma, či ma môžu označiť ako influencerku. Lebo niektorí slovo influencer vyslovujú s dešpektom, čo ja úplne nechápem, pretože si myslím, že je veľký rozdiel medzi ľuďmi, ktorí majú na sociálnych sieťach veľký vplyv, a ľuďmi, ktorí majú síce veľa followerov, no nepridávajú žiadny obsah, za ktorým sa dá kráčať. Vážim si každého človeka, ktorý venuje pozornosť tomu, čo pridávam na sociálne siete. A ak o mne niekto povie, že som influencerka, hovorím si, to je super.

Kedy ste svoje sociálne siete rozbehli naplno?

Som herečka, ktorá sa počas korony zrazu ocitla bez svojho publika. A tak som sa obrátila k ľuďom, ktorí ma sledovali na sociálnych sieťach, ako k svojmu publiku, ku ktorému som mala prístup cez telefón a mohla sa s ním spojiť aj napriek tomu, že sme všetci nemohli vychádzať z domu. A tak som sa s ním zblížila. Snažím sa v súkromnom živote aj v tom, ktorý žijem na sociálnych sieťach, na nič nehrať, nepretvarovať sa, žijem aj ukazujem svoj život tak obyčajne. A väčšinou mám z toho, čo robím, radosť, či už je to obyčajné, alebo výnimočné.

Inšpiratívne sú vaše výzvy, ktoré predstavujete na svojich sociálnych sieťach. Predstavujete v nich jedálny lístok, ktorý keď dodržíme spolu s vami, kilá pôjdu dolu...

Niektorí ľudia mi píšu, opäť vyhlasuješ ďalšiu výzvu? Veď stále len chudneš a priberáš, to asi tie tvoje výzvy nefungujú. Keby som bola taká disciplinovaná, že proste viem dodržiavať zásady z výzvy celý život, bolo by to super. Ale dostávam sa do sínusoíd. Príde letný večer, grilujeme v záhrade, dám si pohár dobrého vína, aj keď viem, že keď chcem byť štíhla, nemala by som, no ja chcem byť aj šťastná. No a keď viem, že som chvíľu povolila a dopriala si možno až nad rámec, opäť sa zmobilizujem a disciplinovane dodržiavam všetko na tisíc percent.





Diskusia k článku







 



TOPlist