Vianoce trocha inak:
S majonézou a predsa bez! Vyskúšajte zdravšiu verziu zemiakového šalátu

Jana Klimanová, 13. decembra 2022     6 minút čítania

Nerobí vám majonéza v zemiakovom šaláte dobre? Máte aj iné možnosti, ako si vianočnú klasiku vychutnať...



Foto: Shutterstock

Vianoce sú nielen sviatkami pokoja, ale aj plných žalúdkov. Ak vaše trávenie vždy potrápi majonéza, máme pre vás niekoľko spôsobov, čím ju v zemiakovom šaláte nahradiť. Na prvý pohľad nevšedné suroviny ako avokádo, červená šošovica alebo tofu tvoria základ rastlinných majonéz, ktoré uvítajú nielen vegáni. Pozrite si nasledujúce recepty a vyskúšajte aj variáciu z kešu orechov podľa foodblogu moderátora Martina Pyca Rauscha.

Avokádo je nabité zdravými tukmi. Môžete ním nahradiť klasickú majonézu, ktorá výborne dochutí zeleninové šaláty, ale aj rybu na vianočnom stole.


Majonézu z červenej šošovice môžete dochutiť koriandrom, medovkou, bazalkou, tymianom alebo chilli papričkami.


Základnou surovinou na prípravu tejto majonézy je biele tofu.


Kešu majonéza podľa Pyca

,,Je mi jasné, že väčšina ľudí na Vianoce ostáva pri osvedčených receptoch a každý má svoje overené klasiky, ale zemiakový šalát môže mať veľa podôb,” hovorí Pyco, ktorý sa venuje produkcii vlastných videoreceptov ako @mrpyco, a na Instagrame má vyše stotisíc sledovateľov.

Zdravšie verzie zemiakového šalátu podľa neho nemusia byť vôbec horšie alebo chudobnejšie. V príspevku na túto tému ponúka videorecept na zemiakový šalát s vegánskou majonézou z kešu orechov:





Diskusia k článku







 



TOPlist