Tofunéza

lucylee - bez fotkylucylee, 19. apríla 2011
Tofunéza
Foto: lucylee

Autorka: A. Mačingová Používa sa na ochutenie jedál z tofu, ryže, zemiakov, či na preliatie zeleninových šalátov.

Suroviny

2 ČL
2 dl
z 1/2 ks
štipka
 /sušený/majoránka/oregáno
200 g
1/4 ČL
 podľa potreby
 /cesnak




Postup

  1. 1

    Olej s horčicou rozmixujeme a postupne pridávame po malých dávkach rozdrobené tofu. Ak je zmes veľmi hustá, pridáme podľa potreby vodu, aby sa konzistencia podobala bežnej majonéze.

  2. 2

    Nakoniec pridáme čierne korenie, soľ, kôpor( majoránku, oregáno) a šťavu z citróna. Do hotovej tofunézy môžeme pridať cibuľu (cesnak) a aj kyslú uhorku.

Diskusia k receptu

tornadolue
Ďakujem za recept :-) Pozdáva sa mi to viac ako majonéza zo sójovej múky.
lucylee
@tornadolue nebola som si istá vegánskym tagom kvôli horčici. Tak horčica je OK? Aby som vedela pre budúcnosť. A do tej zo sójovej múky idú aké suroviny?
lucylee
áno, je tu úplne super, ale môžeš to mať ako dresing na šaláty alebo k akémukoľvek rastlinnému jedlu
tornadolue
lucylee, aký máš mixér? ja mám ponorný a ani za svet sa mi tofu nepodarilo rozmixovať dohladka. Stále som tam mala drobulinké kúsky :-( Tak som šalát zachraňovala sójovou majonézou podľa receptu z biospotrebiteľa...musím povedať, že tá majonéza bola na nerozoznanie od klasickej vajíčkovej.
lucylee
@tornadolue ja používam klasický mixér, nie ponorný. Nahádžem tam všetky suroviny, zatvorím, postupne pridávam otáčky a tofu je krásne hladučké. Ak treba, prilejem vody. Majonéza z biospotrebiteľa bola na nerozoznanie od klasickej? Či kombinácia oboch? Skús nnabudúce klasický mixér, nie ponorný, dúfam, že sa podarí
tornadolue
Veď to, že ja mám len ponorný, ale už sa obzerám aj po nejakom inom. Nakoniec som použila len majonézu z biospotrebiteľa, na tú mi stačil ponorný a bola ako klasická. Ani moja mama nevidela žiadny rozdiel.
lucylee
Ja som skúšala ponorným rozmixovať tofu v tvojej šošovicovej polievke a tiež mi tam ostali kúsky nerozmixovaného tofu, tak ponorný asi nie je vhodný.
tornadolue
A nemôžeš mi sem hodiť nejaký link na mixér, aký máš? A ešte ma zaujíma výkon.
lucylee
juuuj, ja mám ešte taký starý predpotopný :) tiež sa chystám kúpiť si nový, ale ešte neviem aký....
tornadolue
Akurát si prezerám nejaké stránky a neviem sa rozhodnúť, či stolový mixér alebo kuchynský robot. Asi sem hodím diskusiu, nech mi niekto poradí :)
katarinka27
skuste si pozriet bamix - ja som dala na kamaratkino odporucanie, mam ho teraz druhy rok a neviem si ho vynachvalit.. fakt spickovy a pouzivam ho na vsetko. Navyse aj vyzera dobre - nie zeby to bolo rozhodujuce, ale potesi :)
sandratamer
ja si nad tým lámem hlavu už rok. Či úzky stolový mixér, alebo široký aj s nadstavcami na strúhanie, sekanie drvenie a iné potrebnosti...
marikafil
vyskúšané, je super - ja som dala aj pár kyslých uhoriek a priliala som trošičku vody z uhoriek - takže je to ako tatarka...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia