Varechová bilancia:
14 rokov, viac ako 64 000 receptov. A tieto sú obľúbené v našej redakcii

Redakcia Varecha.sk, 1. októbra 2023     7 minút čítania

My v redakcii Varechou doslova žijeme - pracujeme, vymýšľame, riešime ju pri káve, ale aj podľa nej varíme aj pečieme. Posúvame si medzi sebou dobré recepty a veruže je z čoho vyberať. Za 14 rokov existencie portálu naň pribudlo viac ako 64 000 receptov!



Zľava: Šéfredaktorka Jana Štrbková, redaktorka TV Varecha Veronika Lucáková, editorka Varecha.sk Jana Stárková a redaktorka Jarmila Horváthová. A redaktorka Janka Klimanová sa nám akurát niekde zatúlala :)
Foto: Ľuboš Pilc


Varecha.sk pre nás, päť žienok z redakcie, neznamená len prácu, sprevádza nás aj v osobnom živote. Rovnako ako vy, tiež tu hľadáme inšpiráciu na každodenné varenie, či recepty na špeciálne príležitosti. A toto sú niektoré z našich obľúbených.

Oškvarkové pagáče (fotorecept)

Recept - Oškvarkové pagáče
Foto: Kukulienka71Oškvarkové pagáče Jana Štrbková, šéfredaktorka: Na každej oslave u nás doma museli byť oškvarkové pagáče. Úplne najlepšie ich piekla moja babka a mamina, no chcela som sa im vyrovnať a tak som hľadala recept na našej Varecha.sk. Objavila som prekrásne pagáčiky s kopou oškvarkov, masťou aj bielym vínom od našej prispievateľky @kukulienka71 a priniesla ich ochutnať k rodičom. Zožali veľký úspech. A odvtedy už niekoľkokrát...

Ovocná šarlota

Recept - Šarlota
Foto: MojaradostOvocná šarlota Veronika Lucáková, redaktorka TV Varecha: Mám veľmi rada efektné zákusky, ktoré sú super chutné a pritom aj skvelo, reprezentatívne, vyzerajú. A práve takáto piškótová šarlota od @mojaradost, vyskladaná z rolády, toto u mňa presne spĺňa. Veľakrát som ju už doma piekla a vždy som s ňou mala veľký úspech. Dá sa do nej využiť rôzne ovocie a je ideálna aj na oslavy.

Granadír (fotorecept)

Recept - Granadír
Foto: KimloGranadír Jana Stárková, editorka, administrátorka Varecha.sk: Možno sa budete čudovať, že také obyčajné jedlo ako je granadír pasujem na jedno zo svojich naj. Keď už fakt neviem, čo navariť, toto jedlo ma totiž vždy zachráni, všetci doma ho ľúbime a zemiaky, cestoviny a nejaká tá slaninka sa u nás vždy nájde. Aj po rokoch, čo ho varím, som však pri tomto konkrétnom recepte od @kimlo takzvane objavila Ameriku. Zemiaky sa v ňom nepredvárajú vo vode, ale dusia vo vlastnej šťave na cibuli a paprike. A ten rozdiel v chuti granadíru je vďaka tomuto fígľu priepastný. Kto má toto jedlo rád, by to určite mal vyskúšať.

Cheesecake banány v čokoláde

Recept - Banánový cheesecake
Foto: SkatulkaCheesecake banány v čokoláde Jarmila Horváthová, redaktorka: Na tento recept od @skatulka som natrafila na Varecha.sk viacmenej náhodou, zapáčil sa mi a tak som sa rozhodla, že ho vyskúšam. Odvtedy som ho robila viac krát - vždy keď potrebujem pripraviť nejaký koláč pre hostí a nechce sa mi vymýšľať, je toto stávka na istotu. Nie je s ním veľa práce, teda vlastne takmer nijaká a je výborný. Šťavnatý, nepresladený a kombinácia banánov a čokolády je vynikajúca, ulahodí takmer každému. Priznám sa, že raz som zabudla dať do tvarohovej náplne vajcia a prišla som na to, až keď bol cheesecake v rúre - a nijako mu to neuškodilo, bol aj tak skvelý.

Sicílske tagliatelle s baklažánom, paradajkami a olivami

Recept - Cestoviny
Foto: BlissofplantsSicílske tagliatelle s baklažánom, paradajkami a olivami Jana Klimanová, redaktorka: Môj recept nie je najobľúbenejší, ale jeden z posledných, na ktorých som si skutočne pochutila. A hoci si recepty, ktoré ma zaujmú, zvyknem odkladať, často používam aj opačný postup - pozriem do chladničky, do špajze a suroviny, ktoré mám, zadám do vyhľadávača. Z receptov, ktoré mi “vypľuje”, si potom vyberiem zvyčajne ten najjednoduchší, príprava ktorého nezaberie celé hodiny. Keďže som mala doma baklažán, baby špenát a pravé talianske cestoviny privezené z talianskej Apúlie, voľba padla na recept od Varecháčky @blissofplants na sicílske tagliatelle s baklažánom, paradajkami a olivami. Ak si ich uvaríte, určite neobanujete.

Ďakujeme, že ste s nami!

My z redakcie Varecha.sk a vy, naši prispievatelia a čitatelia, spoločne tvoríme komunitu ľudí, ktorí milujú varenie aj pečenie a so zanietením sa delia o svoje skúsenosti a osvedčené recepty. Navzájom si radíme, podporujeme sa vo svojej vášni a neúnavne objavujeme nové jedlá. Vďaka vytrvalosti všetkých našich prispievateľov a kulinárskej vášni našich čitateľov náš portál žije už 14 rokov a ukrýva neuveriteľných viac ako 64 000 odskúšaných receptov. Náš portál si každý deň v priemere otvorí 90 - 100 tisíc ľudí, cez víkendy až 110 - 120 tisíc ľudí. K narodeninám Varecha.sk želáme ďalšie tisíce pochúťok a všetkým prispievateľom a čitateľom posielame veľké ĎAKUJEME.






Diskusia k článku

kucharka
Vyzeráte super partia! Pekný nový týždeň vám prajem.






 



TOPlist