Kačice už boli na nás prichystané.
Náš lektor nám najprv ukázal, ako sa kačica porciuje, vykosťuje, prípadne odkožuje.
A už sme aj mohli sami začať trénovať.
Podaktorým to išlo pekne od ruky a bolo vidno, že staršie Varecháčky majú s prácou s mäsom dlhoročnú prax.
Nasledovalo čistenie zeleniny,
jej umývanie a krájanie na drobné kúsky, ktoré sme potom použili do cesta na knedle.
Andrej nám ukázal, ako správne tvarovať žemľové knedle, cesto je nutné v rukách poriadne pomačkať, aby vo vnútri neostali vzduchové bublinky.
Čistenie pečienok je "prpľavá" robota, ale keď sa správne neodstránia tie drobné bielo-žlté žilky, môžu nám pečienky zhorknúť.
Nevyhnutnou súčasťou varenia sú bylinky. Hmmm, a ako krásne voňajú.
Zeleninový vývar je už hotový, treba z neho povyberať zeleninu.
a nakrájať ju na úhladné šikmé kúsky.
A ide sa na prípravu suflé. Andrej dáva dobré rady ako na to a najmladšie Varecháčky sa ujímajú pečenia.
Kým sa nad parou pomaly roztápa maslo a čokoláda, dá sa celkom dobre porozprávať.
Pri správnom varení nesmie chýbať ochutnávanie. Jasné, že najlepšie sa ochutnáva sladké.
A na záver dochutenie šošovicovej omáčky citrónovou kôrou.
Naša úžasná Varecháčka Danda3 vždy prinesie jeden zo svojich neodolateľných dezertov. Tento krát to boli naozaj fantastické gaštanové guľky v kokosovom kabátiku. Jerica priniesla napečené svoje jedinečné syrové pagáčiky, ktoré sme ani nestihli odfotiť, tak rýchlo zmizli.
Veľmi sme si pochutili, ako vidno ostali po nás len kosti.
Náš obed: silný kačací vývar s pečeňovými haluškami a pečené kačacie stehno na šošovicovej omáčke so žemľovo-zeleninovou knedľou.
A ako dezert čokoládové sufflé.
Zažite s nami aj vy neopakovateľné gastronomické zážitky a naučte sa uvariť niečo nové. Ako? Je to jednoduché. Stačí, ak stihnete pridať svoj recept do októbrového kola našej súťaže Varíme s Varechou. Tentoraz je téma atraktívna pre všetkých, ktorí sa chcú stravovať zdravo a dožiť sa vysokého veku, budeme totiž pripravovať vitariánske recepty!
Ponúkame vám recepty od šéfkuchára Andreja Saturiho, ktoré sme spoločne s Varecháčmi varili v škole varenia:
Foto: Stanislava Melcherová, Radosť variť - Škola varenia v Poluse
@Rela , ano dal pochutil si s nami. A prezradil, ze je schopny zjest naraz aj jednu celu 2,5-kilovu kacicu :)
No a k receptúre, polievku som tak nikdy nevarila, čo varím 52 rokov, to je pre mňa potešenie, že zas viem aj iný postup.
A šošovica bola pre mňa inšpirácia, ale určite ju nebudem robiť ku kačke, tam sa mi hodí stará ale dobrá klasika, a tak isto aj knedlík, aj keď to bolo prudko "jediteľné" nevedela by som dať do knedlíka šampiňóny, trochu pre mňa nezvyklá kombinácia a ku kačke toho na mňa dosť prepestré , aj keď výborné. Koľko ľudí toľko chutí, ale pre nové vychytávky, bolo to zaujímavé a inšpiratívne. @danda3 Dandinka, dík za vynikajúce bombóny . :-)