Kačacie consommé so zeleninou a pečeňovými haluškami fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 8. októbra 2016

Recept od Andreja Saturiho

Suroviny

1,5 kg
20 g (zelerová)
 (kačacie)




Postup

  1. 1

    Trup a vnútornosti z kačky dáme na plechu piecť pri 220 °C asi na 40 minút.

    Kačacie consommé so zeleninou a pečeňovými haluškami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým uvaríme zeleninový vývar z koreňovej zeleniny, soli, korenia a vňate. Keď je zelenina mäkká, vyberieme ju a udržiavame v teple. Trup a vnútornosti vyberieme z rúry a dáme variť do zeleninového vývaru asi na hodinu.

    Kačacie consommé so zeleninou a pečeňovými haluškami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom vyberieme a oberieme mäso z kostí. Vývar precedíme.

    Kačacie consommé so zeleninou a pečeňovými haluškami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    <b>Halušky: </b>Pečienky odblaníme, nakrájame na menšie kúsky a dôkladne premixujeme.

    Kačacie consommé so zeleninou a pečeňovými haluškami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme soľ, vajce a múku, opäť premixujeme tak, aby cesto na halušky bolo riedke. Cesto preložíme na dosku. Nožíkom z neho oddeľujeme malé kúsky a hádžeme ich do vriacej vody. Varíme, kým halušky nevyplávu na povrch vody.

    Kačacie consommé so zeleninou a pečeňovými haluškami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom poriadne premyjeme v studenej vode, aby sme odstránili všetky drobné kúsky

    Kačacie consommé so zeleninou a pečeňovými haluškami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a ostali nám len celé halušky.

    Kačacie consommé so zeleninou a pečeňovými haluškami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    <b>Servírovanie: </b>Zeleninu a obraté kačacie mäso nakrájame na drobné kúsky, spolu s haluškami naukladáme na tanier a prelejeme horúcim vývarom. Navrchu ozdobíme petržlenovou vňaťou.

    Kačacie consommé so zeleninou a pečeňovými haluškami (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu