Varenie

Vegeta alebo soľ?

podajmicesto - bez fotkypodajmicesto, 22. júna 2019

Používate radšej vegetu alebo klasickú soľ? Ja radšej vegetu, lebo obsahuje aj sušenú zeleninku a je podľa mňa zdravšia. Komu vadí glutamát, zoženie si vegetu bez glutamátu.

@zareaguj


Diskusia k téme

finczi
Vegetu užívam zriedka. Uprednostňujem čerstvú zeleninu a rôzne druhy korenia a byliniek podľa potreby a chuti. Vegeta bez glutamanu obsahuje iný druh ,,chémie,, čo podľa mňa tiež môže niekomu prekážať. Vo všeobecnosti si myslím, že všetko treba užívať s mierou. Pekný víkend!
haji
Vegeta, toť nejdražší sůl na světě s bonusem různých, hlavně nechtěných látek.
Když si nasuším vlastní zeleninu, vyjdu všemi směry líp a zdravěji.
Všechno je o zvyku. Mně Vegeta přestala chutnat. Vlastní sušená zeleninová směs je stokrát voňavější a chutnější. Sůl do ní nedávám, solím pokrm klasicky.
mirop
Vegetu som prestal pouzivat pred asi 20 rokmi, podla mna clovek, ktory sa zaujima o jedlo, varenie, suroviny a gastronomiu ako taku, pochopi ako spolu jednotlive suroviny funguju a nebude uz chemicke dochucovadla potrebovat
2010
Nastastie mame vo svete vela bojovnikov za konspiracne teorie, ale zda sa ze momentalne ich boj proti glutamanu prestal bavit a koncetruju sa na nove zlo ludstva povinne ockovanie deti.
Ano pouzivam glutaman, pre mna sol je ovela horsia mam vysoky tlak a takto mozem znizit solenie na polovicu bez straty chute .
Vegeta bez glutamanu je blbost marketingovy tah, nic viac nic menej len predrazena sol.
sovka62
@2010 , tiež si myslím, že ak by mal glutaman také účinky, akými nás strašia, museli by sa Ázijci dožívať v priemere tak 30 rokov. Lebo tak sa ho minú kvantá. Mne vegeta nevadí, niekde ju používam, niekde nie. Mne by skôr vadili úžasné potraviny typu chia semienok a podobne, o ktorých netušíme kto ich vypestoval, ako, s použitím čoho, ako ich skladoval a prepravoval. Tie zas nepoužívam ja, radšej niečo z naše produkcie.
viera1
@2010 (23.6.2019 15:16)

Vegetu nepoužívam,využívam na dochutenie bylinky,ale v podstate proti nej nemám nič (všetko z mierou).Verím jednej štúdii,že jej nebezpečenstvo nespočíva v tom,že poškodzuje zdravie,ale v tom,že je návyková a ľudia,ktorí sa stravujú v zariadeniach,kde sa v hojnej miere používa,jedia častejšie a teda priberajú - je to sekundárny vplyv na zdravie.A rozdiel medzi USA a Áziou je ten,že aziati ťažko fyzicky pracujú,preto je argumentácia,že oni nepriberajú zavádzajúca.
Čo sa týka konšpiračných teórií o očkovaní,je zaujímavá história tejto teórie,stačí si nájsť články o pôvodcovi (Andrew Wakefield),napr.tu :
 en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Wakefield...
nephilim
@2010 Vegetu som kedysi používala. Ibaže mi prestala chutiť. S glutamánom opatrne koketujeme. Alergická reakcia. V Japonsku a v Malajzii som ju nikdy nemala. Alergiu mám aj na jahody. Tak si vyber.
Dnes sa hrám s inými hračkami. Ustricová omáčka. Umeo ocot. Saké.

1x haji
slivocka72
Vegetu si robím sama už roky rokúce...3kg zeleniny+1kg morská sol...pomeliem sa masovom mlynceku, zmiesam so soľou...uzavriem do 3dcl pohárov...vydrží v špajzi do ďalšej sezóny...
1x finczi
marienka44
Ja pouzivam na solenie morsku sol alebo himalajsku sol. Vegetu len vynimocne dcera na dosolenie polievky ap.