Neuveriteľné, čo všetko sa pridáva do potravín, pozrite sa: lesk.cas.sk/clanok/100271/sokujuce-toto-jeme-chroba...
Diskusie
- Petitdejeuner: Cesto na zdobenie chleba 0 zatiaľ bez komentárov
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 94 najnovší komentár včera 17:45
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 81 najnovší komentár včera 15:41
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 109 najnovší komentár 2. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 94 najnovší komentár včera 17:45
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 81 najnovší komentár včera 15:41
- Marcy: pomoóóóc 18 najnovší komentár 18. mája 2024
- Amandaf: Panvica 21 najnovší komentár 16. mája 2024
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 205 najnovší komentár 5. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 63 najnovší komentár včera 17:45
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 1 najnovší komentár včera 15:41
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 242 najnovší komentár včera 19:10
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Pečené kuracie rezníky so zemiakmi z jedného plechu VIDEO
- Krtkova torta na plechu VIDEO
- Vanilkové lístkové tyčinky s tvarohom VIDEO
- Šľahačková bublanina s rebarborou a jahodami VIDEO
- Domáca Sacherova torta VIDEO
- Ako si doma čistíte varešky? Doprajte im dlhý kúpeľ a budú ako nové VIDEO
- Míša rezy VIDEO
- Čo nás naučili: Mamine koláče, tie sú najlepšie. 11 receptov, ktoré potešia jazýček a pohladia dušu
- Víkendové pečenie: 10x linecký koláč. Skombinujte obľúbené cesto s orechmi, makom, tvarohom či ovocím
- Samé dobroty: Krtkova torta na plech aj kapustové fliačky. 15 najsledovanejších aprílových videoreceptov
- Tieto sa na Vareche osvedčili: 10 najklikanejších jahodových receptov minulej sezóny
- Máj, lásky čas: 10x tradičné svadobné koláčiky. Upečte si, svadba nie je podmienkou...
- Voňavé kvety: 10 receptov na bazový sirup. S cukrom i bez, a aj s návodmi, ako predĺžiť jeho trvanlivosť
- Fašírka vcelku: Popraskaná či vysušená, takú sekanú určite nechcete. 7 dobrých rád, aby sa vám vydarila
Ved len taky med - vraj je to "vyvratok" vcely. Nuz , keby si autor dal trosku namahy a overil si v hociktorej prirucke pre vcelara ako med vznika - taku "mudrost " by neuverejnil . Vcela nasaje nektar do medoveho vacku. Medovy vacok je od zaludka oddeleny chlopnou , tak je zarucene , ze sa nektar nedostane do zaludka a nebude natraveny .Vcela odovzda v uli nektar dalsej vcele , ta dalsej ...atd .Takto je nektar niekolkokrat zhltnuty a vyvrhnuty/ ale nie zo zaludka/ a kazda vcela prida enzymy a aminokyseliny zo svojich zliaz , zaroven sa vsak nektar zahustuje a potom ho vcela ulozi do "komorky" kde sa dalej odparovanim vody zahustuje .
Je teda med "zvratok"? A mozno keby sme sli bod za bodom , zistili by sme , ze fakty si autor prisposobil podla svoíjich potrieb ...aby nas sokoval? znechutil?
@julica si trafila klinec po hlavicke, aj tie farebne recepty ani neotvaram a ked otvorim nejaky kolacik, co sa tvari ze mnam a vidim v surovinach cera, palmarin a pod. uz dalej ani necitam a zabudla si na tak oblubene spekacky a parocky pre deticky, ktore ich taaaak maju radi
Je to prirodzený kolobeh potravy v prírode a je lepšie ak sa živá príroda zmení na hnoj aby sa nezaťažovala chémiou ktorá sa nevstrebe ani za 100 rokov.