Rôzne

Tehlová torta

afataga - fotkaafataga, 9. júna 2012

Kamarát začal stavať dom a keďže dnes sa robia torty už takmer z hocičoho, napadlo ma urobiť takú tehlovú, zatiaľ mám len takú ideu, že vezmem nejakú drevoštiepku, urobím ohrádku z nopovej folie, nasypem makadam, do toho posadím tehlu, na ňu kydnem pur penu a do nej vrazím roxor a na ten uviažem mašličku, uvítam nápady na vylepšenie :-))))

@zareaguj


Diskusia k téme

domci4
Pekný nápad, ale nie jedlý :) mňa nič nenapadá, dúfam že Ti poradia iní :)
redakcia
@afataga , ak narážaš na nedávno vloženú Plienkovú tortu, ide o návod, ako niečo pripraviť. Máme tu vložených už zopár návodov, napríklad na výrobu adventného venca. Ak návodov pribudne, dostanú samostatnú rubriku. Už tu o tom bolo zopár diskusií, a Varecháči sa zhodli na tom, že na Vareche chcú aj takéto návody. Naozaj netreba hneď takto reagovať.
mata3636
@afataga :)
ja som dlhý čas chodila na inú stránku o varení: mmb.sk. teraz tam nakuknem len sporadicky, pretože v poslednej dobe je to tam zahltené fotkami poťahovaných tort a aj tých plienkových (teraz už je málo tých plienkových, asi sa rodí málo detí). tak aby to nebolo takto aj tu, že spomedzi 20 pridaných receptov za deň bude 1-2 o varení a zvyšok budú torty "a la" - pozrite sa a pochváľte ma, akú tortu/koláče na svadbu/pre manžela/pre svokričku/len tak z nudy - som napiekla. pretože tak to tam teraz je a môže to potvrdiť zopár žien, ktoré sú tu zaregistrované a ja ich poznám ešte z mmb
lusinkab
@afataga ako z recesie a zo srandy pre znameho je to super napad ale aspon nahadz nejake lizatka dookola nech si pri tom stavani trosku osladi zivot :-), my sme si tak v praci zo seba robili srandu. Z odstatej kavy z coffee machinky sme vytvarali akoze cokoladove kolaciky ktore sme dochutili ovocim, slahackou a syrupom....sem tam sme aj tabasco prihodili :-)....bolo celkom zaujimave sledovat reakcie niektorych....bohuzial aj mna tak prekvapili a musim povedat, ze nic horsie som v ustach nemala
margaretka28
@mata3636 ,aj ja som pridala zopár tort na varechu a určite som ich nerobila z nudy a nedala som ich sem pre to aby ma niekto pochválil,aj torta je recept a niekto sa môže inšpirovať,alebo niečo nové naučiť,ked ťa také recepty neoslovujú,tak ich jednoducho obíd a neotváraj ich,myslím,že je tu stále dosť takých,ktoré rada pečú,tak ako ja a aj si rada tieto recepty pozrú ! (môj názor)
mata3636
@margaretka28 - myslela som torty na mimibazare, nie tu. tam sa proste roztrhlo vrece s fotkami všelijakých tort, po víkende v pondelok je to neskutočné. ja by som ich aj rada obišla, ale je to ťažké, ked sa musím preklikať piatimi stranami, aby som sa dostala k nejakému receptu. ak niekto pridá kompletný rcp aj s fotopostupom, je to inšpirácia aj pre mňa. ale ak niekto robí torty na objednávku, pofotí si ich a potom za jedno popoludnie ich pridá na stránku, tak to je, podľa mňa, padnuté na hlavu. a že to mnohé ženy nerobia zo samoľúbosti, aby mali čo najviac komentov a smajlíkov pod takýmito fotkami, tak o tom ma nepresvedčí nikto
arasidka
no, o torte to zrovna nie je, ale mne sa páčil nápad, ktorý odfotila moja kamarátka a hneď som ho dala do avataru. No nie je to pekné?
arasidka
Je to vlastne kotlík nad ohniskom , inšpirovalo ma to, hádam sa mi to podarí urobiť na mojej záhradke.
cistinka
Niekomu pred nedávnom vadilo, že sa sem pridávajú rožky a chleby, teraz zasa torty....Napríklad ja sem pridám recept, ktorý sama uznám za vhodné a ak to niekomu vadí, nech na moje recepty nekliká. Veď sa zíde niekomu ďalšiemu, kto ho využije... @arasidka ten kotlík nad ohniskom z tvojej fotky ma inšpiroval...mám taký doma v chodbe v skrini v hornom nádstavci, zabalený (čo keby raz) Ale tu v centre Prahy ho nevyužijem. Naopak, vlastne využijem, máme tu maličký uzavretý dvor, kde si už sadím kvietky a bylinky...(nikto okrem mňa a susedky dvor nevyužíva) suseda tam dala starý ratanový nábytok a ja tam spravím to tvoje ohnisko s kotlíkom....spravíme si super atmosféru a môžeme aj grilovať.
abdul
@cistinka : Nezabudni mať poruke nádobu s vodou, aby hasiči podľa nejakého § nezasiahli . Môj sused griluje a popíja na balkóne svojho bytu na 5. poschodí. To je vôňa. :-)) .
cistinka
@abdul neboj, je tam aj hydrant...a dvor je asi 30x40m, jedna tretina je zastrešená, aby na nás nepršalo.... a gril kúpime ten zatvárací. A tej "susede" patrí celý činžiak, tak to bude na ňu :-)))
abdul
@redakcia : Veď aj @afataga chcela len pomôcť s návodom, ako niečo pripraviť. Nechápem túto reakciu. A dokonca uvíta nápad na vylepšenie.

@afataga : Starú montérkovú blúzu na fotenie môžem poskytnúť.
afataga
mala to byt recesia, ak som niekoho pobavila, som rada. Tehla aspon nevyvolava negustiozne smradlave asociacie.
@abdul dakujem za pochopenie, aspon niekto ma zmysel pre humor a ta bluza je super napad aj nejaka kelna by sa hodila :-)
arasidka
ja tiež, ale nevadí. Ja keby som postavila na záhradku trpaslíka, keby ho môj syn zbadal,myslím si, že trpaslík by kvôli svojej bezpečnosti aj sám rýchlo odcupital späť, skade prišiel.
Čistinka, týchto nápadov som od kamarátky dostala viac , preto o pár dní sem dám do avataru ďalšiu fotografiu, lebo i tá ma inšpirovala, ako si urobiť niečo pekné a bez finančného "zaťaženia" na záhradke. Kamarátke Evke som o tom povedala, že som jej fotku použila ako avatar a bola tomu rada.
domci4
@mata3636 presne na toto mám nervy aj ja... samé torty...ako super na inšpiraciu, ale...tiež hladam recept a nie niečo kde neviem čo sa dalo....
tornadolue
@viceroy ja celkom chápem...u mňa tiež plienková torta vyvoláva negustiózne smradľavé asociácie. A je celkom zábavné sledovať, ako si v tejto diskusii ľudia nerozumejú...teda až na afatagu s abdulom :)