Ahoj varecáči! :D
Mám na vás malú otázku. Akú máte skúsenosť s používaním
sušeného droždia. Ja som ho raz použil ale cesto vôbec nevykyslo.
Diskusie
- Petitdejeuner: Cesto na zdobenie chleba 0 zatiaľ bez komentárov
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 51 najnovší komentár dnes 18:04
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 80 najnovší komentár 3. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 109 najnovší komentár 2. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 51 najnovší komentár dnes 18:04
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 205 najnovší komentár 5. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 80 najnovší komentár 3. mája 2024
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Martamm: Odšťavovač 29 najnovší komentár 25. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 51 najnovší komentár dnes 18:04
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 9 najnovší komentár 3. mája 2024
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 240 najnovší komentár 10. apríla 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Taštičky so slivkovým lekvárom a s orechom podľa herečky Evy Pavlíkovej
- Piškótová roláda s lekvárom +fotopostup
- Pečené kuracie rezníky so zemiakmi z jedného plechu +video
- Slané pečivo s medvedím cesnakom +fotopostup
- Teľacie karé s bryndzovou omáčkou a plnenými baby zemiakmi
- Pečená ryža s mäsovými guľkami +fotopostup
- Cestovinový šalát bez lepku so špargľou a s bazalkovým pestom +video
- Taštičky so slivkovým lekvárom a s orechom podľa herečky Evy Pavlíkovej
- Makovec z acidka s ríbezľami +fotopostup
- Jablkové kocky z lístkového cesta s pudingovo-smotanovým krémom +fotopostup
- Medové rezy s karamelovou plnkou +fotopostup
- Torta s lesným ovocím a lemon curd
- Piškótová roláda s lekvárom +fotopostup
- Segedínsky guláš s hovädzím mäsom +video
- Krtkova torta na plechu VIDEO
- Vanilkové lístkové tyčinky s tvarohom VIDEO
- Pečené kuracie rezníky so zemiakmi z jedného plechu VIDEO
- Domáca Sacherova torta VIDEO
- Šľahačková bublanina s rebarborou a jahodami VIDEO
- Ako si doma čistíte varešky? Doprajte im dlhý kúpeľ a budú ako nové VIDEO
- Kokosové ježe s lekvárom VIDEO
- TOP rebríčky: Najlepšie recepty uplynulého mesiaca, to je doslova koláčová žatva! Pozrite sa, aký koláč zabodoval na celej čiare
- Takmer bez práce: Stačí len vymiešať a upiecť. 10 receptov na koláče z jednej misy
- Samé dobroty: Krtkova torta na plech aj kapustové fliačky. 15 najsledovanejších aprílových videoreceptov
- Jemné cesto, chutná plnka: 8 variácií na obľúbené pité. Upečte si klasické jablkové, ale aj hruškové, makové, orechové či perníkové
- Malá zmena s veľkým efektom: Ako jesť zemiaky, ryžu či cestoviny a nepribrať? Spravte s nimi túto jednu vec
- Aj na viedenskú roštenku: Ako pripraviť chrumkavú restovanú cibuľku a 11 jedál, ktoré sa bez nej nezaobídu
- Halušky a spol.: 10 najobľúbenejších jedál s bryndzou. Tu nájdete pekne pokope všetko, čo tak ľúbite
Odmerane dam do misky kde budem piect, pridam doporuceny cukor, zalejem trochou vody, alebo mlieka, ktore nesmie byt horuce! Vlazne az mierne teple. necham postat aspon 10 minut, medzi tym obcas zamiesam, abych narusila kolonky drozdia. Hotovo, mozem zarabat cesto.
Takže keď to zhrniem, kysnuté cesto je veda na jeho kvalitu má vplyv nielen múka, kvasnice, teplota surovín, ale aj teplota prostredia, vlhkosť vzduchu a ešte niečo čo je medzi nebom a zemou a nikto netuší čo to je :-)))
@blackwolfer týmto ťa samozrejme nechcem odradiť, len skúšaj ďalej a uvidíš akú budeš mať radosť ak sa ti cesto vydarí, a ešte veľký pozor na prievan, musíš si v byte nájsť miesto kde cesto schováš, kde bude mať kľud, bez prievanu... niekdo ho strčí do trúby, niekdo do spálne, niekdo do špajze... proste to cesto musí mať svoje miesto a kľud.
Ale zase do niektorých receptov ako chlebík bez práce je sušené najsamsuper..... recepis časom pridám