Nápoje

Smoothie maker

matias466 - bez fotkymatias466, 15. apríla 2013

prosím vás poradte my či si ho mam kupit alebi nie počul som že ked
to mixuje tak že to nespravy štavu ale kašu a že jadierka tam
zostavaju prosím vás je to pravda či nie

@zareaguj


Diskusia k téme

mimka946
Ahoj my sme kupili smoothie maker pred mesiacom a to ze robi kašu je uplna kravina,urobi šťavu uplne z každeho ovocia a nie len šťavy aj zmrzliny,viedensku kavu a podobne.My sme s nim uplne spokojny dokaze rozmixovat vsetko,je vazne skvely a vrelo odporucam.A k tym jadierkam,nie neostavaju.
julica
neviem, prečo niekto ponorný mixér premenoval na smoothie maker, trik, ako zarobiť o niečo viac. Mimka, a kam idu tie jadierka? :) Byt tebou, kupim si silny ponorny mixer a je to.
katkat
Alebo normalny stolovy mixer... ono je to asi jedno... jeden uz som mala, normalne sa to cele rozmixuje aj s duzinou, cize aj s jadierkami. Kasa je to vtedy, ak das malo tekutin. Ak chces cistu stavu bez duziny, asi chces skor odstavovac.
mimka946
@julica neviem co tvoj mixer no moj smoothie maker na ktory nedam nikdy dopustiť rozmixuje aj jadierka
dorisa
...vnučka si na tom robila "nápoj" asi 10x a pri poslednom raze už prístroj dymil...keď nájdem dodací list s faktúrou..vraciam to späť
katka78
@matias466 Ide o to, či chceš čistú šťavu (bez dužiny) alebo chceš spracovať celé ovocie/zeleninu, bez odpadu.

Odšťavovač, ako už jeho názov hovorí, ovocie, či zeleninu iba odšťaví, dužinu, šupky atď zbiera do samostatnej nádobky ako "odpad". Keďže je to jedlý "odpad" môžeš ho využiť v kuchyni, ale často sa žiaľ iba vyhadzuje. Kvalitnejšie prístroje vedia spracovať ovocie tak, aby bolo množstvo "odpadu" čo najmenšie, ale vždy tam nejaký "odpad" je, lebo odšťavovač funguje na princípe oddelenia tekutiny od pevnej hmoty.

Smoothie maker (čo je vo svojej podstate obyčajný mixér) funguje na inom princípe ako odšťavovač. Ovocie/zeleninu komplet rozmixuje, nápoj z neho je teda hustejší ako šťava z odšťavovača, ktorá je iba separovanou tekutinou. Smoothie maker (mixér) spracuje ovocie celé, vrátane šupiek, dužiny atď. Hustota závisí od druhu ovocia/zeleniny, často sa takýto nápoj riedi minerálkou, alebo vodou, aby nebol príliš hustý, naozaj záleží od použitých surovín.

Ja mám klasický mixér (ten používam pri varení), aj odšťavovač (momentálne nevyužívam vôbec, posunula som ho maminke), aj smoothie maker (používam iba na nápoje - ovocné, zeleninové, jogurtové, mliečne..). Každý prístroj je vhodný (nevhodný) na niečo iné, záleží od tvojich očakávaní, na čo ho chceš používať, čo od neho potrebuješ. Podľa iných parametrov vyberáš prístroj ak chceš mixovať len ovocie a zeleninu, iné zohľadňuješ napr. pri jadrách orechov, semienkach, alebo teplých omáčkach.. takže tak. Hádam som aspoň troškou pomohla :)

Inak, smoothie maker mám tento a zatiaľ som s ním spokojná, rozseká dokonca aj drobné zrniečka z kivi:

matias466
nie z dužinou vlastne je to jedno len aby tam neboli tie jadierka presvedčili ste ma kúpim ho ale neviem či to tá štava trvá len tých 5 sekund alebo viac ako ponorný mixér a ešte sa spýtam je to lepšie než ponorný mixér či horšie
matias466
a ja mám ponorný mixér ale fakt to neurobilo šťavu ale ovocnú kašu úplná blbosť je ten ponorný mixér
janara
mám ho doma, ale už by som ho nekupovala
katka78
@matias466 Dĺžka záleží tiež od surovín, keď mám surovú mrkvu - tá je tvrdšia, tak mixujem dlhšie, keď je to mäkké ovocie ako napr. jahody, tak samozrejme kratšie. Mrazené ovocie tiež mixujem dlhšie, mlieko napr. kratšie, lebo spení. Za 5 sekúnd to s mojím Kenwood-om nie je, ale tiež sa to ráta na sekundy (cca 10-30sec). Ja pridávam k ovociu aj trocha vody.
1x niqua
matias466
ja chcem len vedeť že či je ten smoothie maker taký dobrý ako to hovorili v teleshopingu
matias466
lebo ked som to videl tak tam to trvalo nejak 5 sekund ked to rozmixovalo a zmrzlina len 10 sekund tak dúfam že to bude dobré
lopka1313
smoothie maker nemam, ale podla mna je to len blbost... minule som si kupila vykonnejsi ponorny mixer (600W) a mixuje uplne nadherne... a pokial mas oddelitelnu hlavicu, cistenie je tiez uplna hracka... inak co som citala recenzie, tak to co je v TV reklama a trva to tam 5s, v skutocnosti vraj trva 10x viac.
1x niqua
katka78
@matias466 bohužiaľ s tým teleshopingovým smoothie makerom neviem poradiť, nepoznám nikoho, kto by ho mal a na internete som čítala prevažne negatívne recenzie.
matias466
no tak tie recenzie som tu na vareche prečítal aj dosť pozitývnych
matias466
hopka1313 jeden známi ho má a je s nim spokojny ževraj to netrva 5 sekund ale 10 sekund ale to je aj tak v poho z tými sekundami
lopka1313
tak sa popytaj toho znameho ci by si kupil este raz, aky to ma vykon ci prikon ci co, chyby, co sa mu paci a co nie a podobne veci... a dufaj, ze ked ho kupis, tak natrafis na dobry kus :)
lebo ked som ja nad nim rozmyslala, citala som tolko zlych recenzii, ze ma to hned preslo...
abdul
Telešopovým reklamám dávam 15% pravdy. Zbytok je marketingový blud.
Na obale máte uvedený príkon, nie výkon. Zas reklamný ťah. Výkon je v skutočnosti menej ako polovičný. Bohužiaľ.
janara
mám ho doma, ale už by som ho nekupovala, s mäkkým ovocím - jahody je to v pohode..netrvá to 5 sek, ale viacej, hrozno, jablko, mrkva surová - bez šance, ked tam pridáš vodu, je to potom vodové, zmzlinu neurobilo, kávu som neskúšala, citrusy - tiež to trvá podstatne dlhšie, skrátka nič moc, strašne hučí, a niekedy sa zasekne a nejde vôbec..
matias466
ako to niekdo píše že zmrzlinu urobylo a niekto píše že neurobylo niekto píše dobré recenzie niekto zlé tak neviem či si ho mám kúpiť láka ma to lahšie zapnutie lahšie mixovanie a z ponorným mixérom hrozné
tiginko
v prvom rade záleží na tom, na čo to potrebuješ. Výhody smoothie makera (SM): je lacný (ak ho tak zoženieš), malý a teda nezavadzia na linke, bleskovo si v ňom pripravíš mixovaný nápoj z mäkkého ovocia a jogurtu, alebo mlieka s nejakým sladidlom povedzme. Výhoda klasického mixéra: vymixuješ aj tvdšie ovocie alebo zeleninu, hustejšie konzistencie, väčšie množstvá (v SM max 3 dcl), zaberá však viac miesta, náročnejší na údržbu, lebo podľa správnosti by si ho mal vždy rozobrať a poumývať všetky súčasti nádoby. Ponorný mixer je najskladnejší, a ideálny na údržbu, ale často necháva "hrčky", dlhšie s ním trvá vymixovanie (väčšie množstvá až príliš dlho), na malé porcie v úzkej nádobe v pohode. Vymixuje aj hustejšie konzistencie. Tak si vyber. Pre bežnú domácnosť je podľa mňa ideálne mať klasický a ponorný mixer. SM je v podstate módna záležitosť. Priznám sa máme ho aj my a takmer denne ho využívame v lete na rýchlovku pred odchodom do práce: hrsť jahôd, čučoriedok, černíc a pod. pár lyžíc bielho jogurtu, šup do SM, za pár sekúnd vymixované a kým to človek vypije opláchne nádobku prebehnutím čistou vodou a otretím kvapkajúcich nožíkov papierovou utierkou, ktorá leží vedľa. Bohužiaľ často sú nekvalitné (my sme mali šťastie) a najväčší problem, na ktorý sa sťažuje väčšina majiteľov je, že priložené umelohmotné poháre sa veľmi ťažko našróbovávajú na SM, chce to talent a cvik a často sa závity lámu. Náhradné poháre nedostať. Ja osobne by som si ho už asi nekúpila, ale dúfam, že nám ešte nejakú dobu poslúži
evanaaa
Podľa mňa je najlepší klasický mixér - nahradí aj Smoothie, aj tyčový mixér, no a to umývanie tiež nie je až také zložité, mne to nevadí, ani ma to nezaťažuje. A spravím si aj coctail, aj omáčky rozmixujem, ovocie, zeleninu, a ostatné. Dobre to popísala @tiginko.
matias466
smoothie maker som videl v teleshopingu hned ma lákal len neviem či je lepší ako normálny mixér alebo horší
michael9
POZOR !!!
ROZHODUJE VÝKON MOTORA !
Môj predpoklad je, že rozdiely v spokojnosti Vás sú Závisle na výkone motora / 175W stojí aj 19,90€ , ale je podstatne SLABŠÍ AKO TEN 600W Pevnejší, VÝKONNEJŠÍ ale za cca 119,-€
niqua
lopka1313,
takže sa dá hravo robit smoothie nápoj aj s ponorným? bo ja som s tým zatial robla len polievky, kremy,ale vzdy len s makkým ovocim,alebo z uvarenej zeleniny..napriklad taku surovu mrkvu som s tym neskusala veru rozmixovat..diky
rea87
Smoothie maker teda vyskúšaný nemám. Myslím, že sa týmto teleshopingovým zázrakom nedá veriť. Ja si smoothies pripravujem v Personal Blenderi PB 250 xl, ktorý hlavne nezaberá veľa miesta, tak si ho brávam so sebou, keď niekam idem. Úplne ľahučko sa čistí a rozmixuje všetko na kašu. Je výkonný, nemá problémy ani s ľadom. Kupovala som ho cez eshop vitarian.
9titinka5
my máme Vitamix S30, úžasný mixér, najlepšia investícia pre tých čo mixujú pravidelne, dokonalý pomocník do domácnosti, zvláda smoothies, polievky, zmrzliny, pomazánky, ľad. Proste všetko.
monika65656
ja mam tiez vitamix ale Pro 750, rozhodla som sa zainvestovat do kvalitnejsieho lebo ja mixer vyuzivam kazdy den, hlavne na smothies a polievky, a je fakt super, vykonny, urcite sa investicia oplatila.
milotka63
ja mam Bamix, je vykonny a uplne postacujuci na smothie, okrem toho vie aj drvit, sekat, slahat, cenovo urcite vyhodny stal ma iba 115 mam ho z vitarian.sk
slnko321
je rozdiel ci chces cistu stavu alebo smothie, ja mam odstavovac znacky hurom model h100 a ten robi aj stavu aj smothie, takze 2v1 a ma uzke telo takze nezabere vela miesta na linke