Varenie

Pražská torta

zuzi13 - fotkazuzi13, 9. februára 2011

Ahojte varecháči, potrebujem zistiť recept na pražskú tortu, lebo túto tortu jedával môj manžel ako dieťa a veľmi mu chutila.Chcela by som mu urobiť radosť na meniny,takže prosím o pomoc,pretože vôbec neviem ako taká torta vyzerá a ako vlastne chutí.Ďakujem za pomoc

@zareaguj


Diskusia k téme

zuzi13
Ďakujem,dúfam,že to bude ona, nejdem sa ho pýtať ako mu chutila a pod,lebo už by vedel,že čosi chystám,on je columbo ak vyšitý,v každej detektívke uhádne vraha...
evanaaa
Ja by som s apriklonila skôr k tomu, čo sdala Evusik, to druhé je kysnuté, asi to torta nebude. Keď som si prečítrala postup na ten kysnutý koláč, bola som prekvapená z kvásku. Ešte nikdy som nevidela, nepočula, že by sa robil tak, ako je tam uvedený : múka, mlieko a soľ, do toho droždie. Veľmi by som sa divila, keby ten slaný kvások vzišiel, veď soľ bráni kvaseniu, preto sa dáva cukor a ten tam nebol.
hubata
Na pražskú tortu mám recept s višňami alebo čerešňami namočenými v červenom víne. Aj cesto sa po upečení polieva červeným vínom a navrch ide čokoláda. Zdobí sa šľahačkou. Nie je to ona?
zuzik01
ahoj @evanaaa a ja som sa cudovala, ze preco mi minule nevykysol kvasok.... dala som drozdie do mlieka s cukrom ale aj so solou... tak teraz uz viem :-)
marikasu
@zuzi13 ja som recept na Pražskú tortu našla v knihe, ktorú som zdedila po mojej českej babičke, uverejním ho v receptoch. Takže ak si ešte nenašla tú pravú, tak možno to bude tá moja :))
zuzi13
Ďakujem všetkým za pomoc, vyskúšam všetky a hádam jedna z nich padne na úrodnú pôdu...