Zdravá výživa

Pekáreň Panasonic a ražný chlieb

deane - fotkadeane, 22. apríla 2014

Dobrý deň,
Po čase keď som prestal používať pekáreň ETA Siesta uvažujem o pekárni Panasonic, napr.  www.marketworld.sk/product_info.php/products_id/26675...

Ide mi o to, že by som chcel piecť ražný chlieb a táto pekáreň má program 10% ražný. Máte niekto s tým skúsenosť? Upečie ho? Nejaký recept?
Ďakujem
Dano

@zareaguj


Diskusia k téme

irenaw
podľa toho, koľko percent raže chceš mať v chlebe. ak 100% ražný, taký sa mi darí len s ražným kváskom. takže by som hľadala typ, ktorý má program na kváskové pečenie.
denyany
Ak som dobre videla, tak tretí program je 100%ražný, či?
deane
Ano, ja som chcel napísať 100%, nula mi nejak ušla. Na ETA Sieste mi to nešlo, no tu píšu že je program na to, preto sa pýtam či to niekto robí a s akým výsledkom.
irenaw
pekárne na pečenie s chlebovým kváskom to majú uvedené. program najprv pripraví kvások a potom pokračuje cestom. ak ten tretí program netrvá podstatne dlhšie ako ostatné, bude to pre recepty na ražný chlieb s droždím. 100% ražný sa mi s droždím vôbec neosvedčil, mokrý a hutný, to sa nedá s kváskom porovnať. preto by som volila pekáreň s kváskovým programom. má ho napríklad ETA Duplica Vital.
irenaw
alebo kvások a cesto spracovať ručne a v pekárni iba piecť... ale ak sa dáš na kváskovanie, nakoniec aj tak budeš piecť v rúre ;-) a pekáreň budeš používať na iné. ale pri kúpe novej je to na zváženie, čo všetko chceš vyskúšať a zjednodušiť si.
deane
No práve s kváskom sa babrať sa mi nechce. Vlani som to skúšal a to bolo všade kvasných mušiek. Ženu šiel trafiť šľak. No ak človek pracuje na 3 smeny tak neni chuť na tú prípravu kvásku.
Etu už nechcem ani vidieť. Je to čínsky šmejd. Už dávno sa v Čechách nevyrába, tam je iba logistika.
irenaw
tak sa potom podeľ so skúsenosťami, celkom by ma zaujímalo, aký ten chlieb bude. p.s. nielen ETA má taký program ;-)
deane
Určite napíšem ale najskôr musím vybrať pekárničku a kúpiť, no dnes mi tu prišli šeky tie ma asi trochu zbrzdia, domová daň, smeti, auto, 285€. Bŕŕŕ.
ivaral
Ja mám piecku Panasonic (ale čiernu). Som bezlepkáč, takže ražný chlebík som ešte neskúšal. Keď som ju kupoval, bola to ešte novinka a nikto o nej nič nevedel povedať. Rozhodovalo však mimoriadne pozitívne hodnotenie predošlého modelu Panasonic.
Môžem však poradiť, že táto pekáreň má nádobu z trochu fajnovejšieho materiálu než je obyčajný tenký plech, ako som to videl pri niektorej lepšej Moulinex. Tak som si povedal, že z toho bude asi aj chrumkavejší chlebík. A je celkom dobrý. Chýba mi možnosť nejakým háčikom vytiahnuť miešací hák po domiešani cesta, teda ešte pred kysnutím. Takže pečiem s hákom a potom mám v chlebe dieru.
Na záver ti poviem, že nie je nad chlebík, ktorý si upečieš v "rúre" - keď porovnám chlieb z piecky a predtým, keď som si piekol v teplovzdušnej rúre.
Samozrejme,že sú aj lepšie metódy pečenia chlebu, ale to nechajme tým vášnivejším.
zizonka
Ktorý recept by ste odporučili? Mne ten chlebík z lekárničky je veľmi hutný :(. e@ivaral (22.4.2014 21:27)