Rôzne

Otázka

fany1602 - bez fotkyfany1602, 2. septembra 2012

chcem sa spýtať ked je napisané v recepte na polevu že treba dať
maslo tak to je normálne kravské?lebo ja dávam bud ceru alebo
trocha oleja.a bude aj od masla pekná lesklá?vie mi niekto poradiť
ako je najlepšie nechať stuhnúť čokoládu na zákusku či volne alebo
v chladničke?vopred vám dakojem!!!!

@zareaguj


Diskusia k téme

margaretka28
@fany1602 ,ked píšu maslo,tak je to maslo, ja tiež robím polevu z masla a je pekná lesklá,len ju nesmieš dať tuhnúť do chladničky,lebo potom by ostala matná,ja polejem koláč,nechám v kuchyni polevu zaschnúť a hned pokrájam, až potom dávam do chladničky,taká čerstvá sa lepšie krája,ako ked je celkom tuhá,mám to osvedčené.:-)
evanaaa
je ešte nejaké iné maslo? Už som sa s tým stretla, keď bolo v recepte písané - dáme kravské maslo, lebo neviem, či existuje aj iné živočíšne, nemám na mysli rastlinné, ktoré sú akože maslové nátierky- náhradky.
lenosko
@evanaaa ja som niekde videla predávať aj maslo z kozieho mlieka. Bol to tuším nejaký biostánok na hodoch... Neviem si predstaviť že by som to dala do polevy. Keď sa povie "kozie" tak mi smrdí už len tá predstava :-)
sovka62
@fany1602 , ak koláč alebo tortu najprv poriadne vychladíš v chladničke, potom na ňu dáš polevu, necháš stuhnúť (na vychladenom múčniku to pôjde dosť rýchlo), môžeš múčnik dať späť do chladničky a iste sa ti neorosí. Poleva zostane pekná, lesklá. A ak píšu maslo, je to kravské maslo, kedysi som robievala s Cerou, dokonca som s ňou robievala aj domáce čokolády s BB pudingom. Ale odkedy som informovaná o transnasýtených mastných kyselinách, žiadna Cera k nám domov nesmie.
pusta
@evanaaa , maslo sa vyrába aj z mlieka iných cicavcov, napr. kozieho a iné.
evanaaa
Aj ja ďakujem za informáciu o iných druhoch mala, lebo som nemala predstavu......