Varenie

Orechové štangličky-oprava

tinca - fotkatinca, 13. decembra 2011

Ahojte varecháči! Vlani som pridala recept na "Orechové štangličky" mnohí ste sa potešili napr.@cistinka , nakoľko ste písali, že sa vám recept neuchoval. Vlani som však mala od predvianoc cca 2 mesiace vážne zdravotné problémy, takže som ich piekla v horúčke a tak aj štangličky chytili odo mňa vysokú teplotu a výsledný efekt nebol podľa môjho gusta.Keďže je s tým babračka väčšinou ich pekávam len na vianoce tak som sa rozhodla, že tento rok zložím reparát a musia byť také ako majú byť, pekné bielučké ako sniežik. Nakoniec posúďte sami či sa podarili a či som opravnú skúšku zložila. Nezabudnite si ich upiecť sú neskutočne dobré aj keď je s nimi trošku viac roboty.
Zároveň prikladám link a ďakujem.
 varecha.pravda.sk/recepty/orechove-stanglicky-fotorecept/...

@zareaguj


Diskusia k téme

45678
@tinca , za tento receptík vyslovujem úprimné ďakujem , štangličky sú veľmi vydarené a tvoj popis skvelý.
Príjemné sviatočné chvíle celej Tvojej rodinke želám :-)))
amia
práve dnes som ich piekla podľa tohoto receptu. sú perfektné, chutné. vďaka
evanaaa
@Tinca , pozrela som na ne, aj keď somvedela, o ktoré ide, lebo som ich mala rada ( od mamy), a zistila som, že ja ich mám od teba pridané v KK (ten recept).
danenka
Takto vyzerali aj štangličky čo piekla naša babička, ale ona ich robila aj s mukou a boli tiež dobručké, niekde ho mám napísaný, mala by som skúsiť asi či aj mne by sa podarili. Tieto bez múky nepoznám.
dorisa
..aj ja som si receptík uložila, ďakujem.
hubata
Vďaka - štangličky sú osvedčená klasika. Mám ho napísaný trasľavou, zrobenou babkinou rukou na umastenom papieri zo školského zošita.
kuchticka
@tinca dakujem za pripomenutie tohoto starodavneho dobreho receptu. Piekavala som, ale uz dlhsi cas som nerobila, vatsinou pre casovy nedostatok. Su skutocne vyborne a recept mam zrejme zo starej ceskej kucharky z r. 1898 pod nazvom orechove tycinky. Skusim upiect zajtra. Ja som cesto valkala na plachu, tam ho poliala a potom krajala na tycinky.