Rôzne

Opuchnute nohy

micanela - bez fotkymicanela, 13. marca 2015

Prosim o radu: posledny tyzden mi strasne opuchaju nohy /hlavne clenky/ - je vhodne objednat sa na masaz?

@zareaguj


Diskusia k téme

kukulienka71
ja by som zašla radšej k lekárovi. Obličky, srdce, celkovo krvný obeh a zadržiavanie tekutín v tele je dôsledkom niečoho iného. Kŕčové žily sú tiež často príčinou. Máš dostatok pohybu?
kuchticka
Nezahravaj si s opuchm clnkov. Dava ti to vediet, ze je nie vsetko v poriadku s tvojim zdravim. priklad @kukulienka , mozu byt I dalsie priciny.
finczi
Myslím, že masáž určite nie! Hneď lekár! Držím palce!
smejkad
opuch byva bud asymetricky - vtedy ide o nejaky zapal, alebo symetricky, vtedy ide o systemovy problem , najcastejsie suvisiaci s obehom krvi alebo lymfy
ak mas dobry pitny rezim a dostatok pohybu - oboje je podmienkou dobrej cirkulacie tekutin v tele, urcite utekaj za dobrym lekarom cim skor, tento typ probemov sa nevyriesi sam od seba, oddalovanim sa iba zhorsuje a nasledky mozu byt fatalne :-(
klarak123
Ahoj micanela, určite bu som na tvojom mieste navštívila lekára, môže to byť čokoľvek. Ja som s tým mala tiež problém a lekár mi odporučil Wobenzym. Veľmi mi pomohol a teraz mám nôžky ako laň :D Daj vedieť, čo povedal lekár a drž sa.
micanela
Dakujem vam vsetkym - ale ja viem, preco mi opuchaju, ja som sa len pytala na masaz /pripadne ine rady ako ten tlak zmensit/.
evanaaa
Mne minulé leto tiež začali nohy opúchať, tá pravá len mierne, (v horúčavách mi vždy trochu opúchajú, hlavne okolo členkov), ale ľavá bola ako papuča, vysoko opuchnutý nárt, členky sa mi úplne stratili v opuchu, trochu ma to aj bolelo a hlavne som cítila napätie kože, akoby sa mi tým puchnutím napínala, taký ťah.....skúšala som octanové obklady na noc, do rána mi noha mierne odpuchla ale behom dňa znovu napuchla ako predtým a tak to šlo pár dní. Keď som išla mojej obvodnej, tá sa mi smiala, že je teplo a ešte čosi povedala, čo si už ani nepamätám, aj diabetologičky som sa pýtala, či to nesúvisí s cukrovkou, vraj nie, takže mi nik nič nepovedal ani neporadil, ja som len čakala niekoľko týždňov, kým sa mi to stratí. Potom sa mi ešte zopakoval opuch ale už v menšej miere. No to napätie v nárte som cítievala dlhšie aj keď mi noha časom postupne odpúchala.
micanela
@evanaaa - presne tak, lekar ti nepomoze nic - dostala som "skvelu" radu, ze si mam nohy vykladat na pohovku a viac nic

ked som v nemocnici tak mi davaju albumin a este neviem co v infuziach a je to v pohode
používateľ nemá avatar
gm
gm
Ahoj micanela.Mne ešte nigdy nepuchli nohy ale určite sa aj toho dočkám.Ak ti to pomôže moja mamka pri opuchu nôh aj členkov si na nohy pustila najprv chladnú vodu potom teplú.Opakovala to niekoľko krát a pomohlo jej to.Možno že si aj zle pristupila nohou takto skus studený obklad na členok a čo najmenej pristupovať na nohu.Prajem ti veľa šťastných krokov.gm.
pusta1
@micanela , prečo sa pýtaš tu, či môžeš mať masáž???
však ty vieš, z čoho ti opúchajú nohy, my príčinu nevieme a keby sme aj vedeli, nevieme ti dobre poradiť, spýtaj sa ošetrujúceho lekára, ktorý príčinu pozná, ev. pána manžela, o ktorom si nám písala, že je lekár.
mariamka
s opuchnutymi nohami by som urcite na masaz nesla, ked uz sa pytas na to, najskor odburat opuch, obmedzit sol, zvysit pitny rezim,, dat do poriadku oblicky, dobre je aj to, co pise @gm tzv. kneippov kupel, striedanie studenej a teplej vody, suvisi s prekrvenim, pomaha
micanela
pusta, za prve: keby si citala prispevky tak som jasne napisala, ze lekar mi neporadil nic /ako vzdy/, za druhe manzela uz nemam
pusta1
@micanela , prepáč nevedela som.
aj tak by som sa radila s lekárom, nie s laikmi.
opuchy sú vážna vec a najrôznejšej príčiny, nie každý opuch je vhodný na masáž.
micanela
a prosim @redakcia o uzavretie tejto diskusie lebo okrem par ludi co pridali normalne nazory je to o nicom
evaf
keď vieš z čoho ti opuchajú nohy, tak sa toho vyvaruj,..mala by si si odmerať krvny tlak!...
uhorka
Tie napuchnuté nohy potrebujú ciev ného lekára a nie masáž!!!!!!!!!
1x frezia