Rôzne

Nabíjanie kapusty do plastovej nádoby

zojenka - bez fotkyzojenka, 26. novembra 2021

Má niekto prosím skúsenosť s nabíjaním kapusty do 4-litrovej plastovej nádoby, ku ktorej je veko s pružinou, z domácich potrieb? Ďakujem za rady.

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
Čo to je nabíjanie kapusty?? Ak myslíš ako"natlačenie"" do suda (na kvasenie), tak kludne i do plastu, ak je určený na potravinárske účely. Len potom už možeš mat' minimálne možností na d'alši použitie (nádoby) ak načuchne kvasením. Ja som kedysi robila tiež do plastu, Žiadna hroza, ale nebolo to ono. Tak ak chceš,skús, len nechaj únikovú cestu pre plyny ,čo sa vytvárajú počas kysnutia. Nedávno som videla na youtube nakladat' kapustu na kvasenie do velkých plast nádob (+-100 l). Ak chceš vediet', ako funguje tvoja nádoba, nemám potuchy, neviem ako vyzerá,. Moj koment je k plastu.
zojenka
Ďakujem za odpoveď. Je to kúpená nádoba na utopencov, nakladanú kapustu, hermelín. Na víku sú klipsy. Neviem či to mám nechať trošku,otvorené, aby kvasné plyny nevyrazili víko. Skúsila som pridať obrazok krabice.



tomeska
@zojenka (27.11.2021 08:22) kapustu mám naloženú v sude ktorý má navrchu žliabok. Veko ťažké je ponorené vo vode v žlabu. A po natlačení kapusty za pár hodín začne """ poskakovat'""". Možeš si predstavit' aký je to tlak,ked' sa to dostáva von cez vodu. ? Ked' budeš nakladat', tak pár dní určite nechaj veko volne položené. A pod flašu by som ešte dala nejaký tác alebo misu ,keby nádhodou chcela pretiect' št'ava. (( podla toho kolko tam dáš kapusty. )) . Prvé dny pracuje (kapusta) rezko.
Toto je rada pre kapustu kvasenú. Je i marinovaná,ale na tú nemám radu, ale myslím ,že b sa chovala ináč. A tej by asi zavrená nádoba nevadila. No, však skús,a uvidíš čo bude.

zojenka
Kapusta je už natlačená, veko som nechala podľa rady trošku odokryté. Nechám ho tak teda pár dní. Nádoba je položená v miske. Uvidím ako sa kapusta vydarí, potom dám vedieť. Ešte raz ďakujem milá Tomeska.