Kuchyňa a vybavenie

Multifunkčný hrniec Tefal

kika1212 - fotkakika1212, 10. novembra 2020

Ahojte varecháčky, varecháči. Idem sa Vám posťažovať, alebo pochváliť? "Môj muž sa dnes zamiloval". A predstavte si do koho?... do multifunkčného hrnca Tefal All in pot CY 505E30. Aký máte na tento zázrak názor? Oplatí sa? Investovať do toho? Nebude to ďalšia zbytočnosť, ktorá skončí v najnižšej poličke a bude zapadať prachom, tak ako skončili niektoré spotrebiče, s ktorými som sa do dnes neskamarátila. Za každý +,- názor ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

avuska
Aj ja som sa , ze toto musim mat,ale kukla som video a uz som od.Pisali ,ze vyberiete hotove jedlo.Nevyberiete,vsetko sa robi krok po kroku,miesate a je to elektrika.U nas bude novy tlakovy
altyn
Ja mám multifunkčný hrniec, ale nie Tefal. Som s ním spokojný, využívam ho vždy keď sa dá. Dám ti len jednu podľa mňa dobrú radu. Ak má vnútorný hrniec teflónový poťah, nekupuj!!! Môj je z nerezovej ocele a môžem použiť akékoľvek náradie a umýva sa akoby si umývala normálne hrnce.



kika1212
@avuska (10.11.2020 22:01)

Ďakujem za Tvoj názor, áno, funguje to na princípe tlakového hrnca. Tlakáč mám nový, kúpila som pred necelým rokom. Kvalitný. S digitálnym nastavením varenia. @altyn aj Tebe ďakujem, som rada že si vyjadril aj Ty svoj názor a že si spokojný, ale áno, máš pravdu, vnútorný hrniec má teflónový poťah. Upozornenie oceňujem. Takže nič sa kupovať nebude. Ešte raz Vám ďakuje, ušetrili ste mi € a priestor.
avuska
Zatial je to remiza 🙂,mozno niekto este prida dalsie info, ja stale hladam novinky co setria cas a pobyt v kuchyni, na toto este nedozrel u nas cas
altyn
@kika1212 (11.11.2020 18:23)

V tomto mojom je nielen tlakový hrniec, je tam aj pomalý a teplovzdušná rúra. Tú som zatiaľ použil len dvakrát. Možno v ňom pariť a tiež v ňom často varím vajcia na hniličku. Lebo ich mám veľmi rád a klasicky sa nikdy nepodarila. Áno, aj tu sa musí pri niektorých jedlách chvíľu miešať, no potom zavriem a už sa nestarám. Napríklad dám program restovanie, cibuľu a chvíľu miešať, pridám mäso pomiešame, nakrájanú zeleninu, trochu pomiešame a zalejeme vodou alebo vývarom. Vypnem restovanie. Pridám soľ, bylinky a koreniny. Zatvorím vekom a zvolím polievka a štart. A mám 15 minút čas pre seba. Keď program skončil tak pípne a udržiava v teple až do otvorenia. Často varím v noci. Dám to dokopy a zapnem pomalé varenie. 6 hodín varím a spím a ráno to mám stále teplé. Myslím že žiadne hrnce do ktorých vhodíš kus mäsa a nenakrájanú zeleninu a potom vytiahnem hotový obed neexistujú. Vždy musíš na začiatku pridať ruku k dielu.
altyn
Spomenul som si že som prvú váru fotil. Tú som naložil a zapol som pomalé var na 3 hodiny.


sovka62
Máš pravdu, @Altyn , teflónový poťah je dočasný, niektoré dokonca veľmi dočasné. Mne už nič teflónové do domu nesmie. Naposledy som kúpila panvicu Tescoma, drahú, ale bola veľká, hlboká, takú som potrebovala. Veľmi som si dala záležať na používanom náradí, žiadny kov s ňou do styku neprišiel. Po cca pol roku sa v teflóne začali objavovať trhlinky a po každom použití viac. Zdravie je zdravie a tak do odpadu putovala panvica a do mojej hlavy predsavzatie nikdy viac!
avuska
@sovka62 (12.11.2020 07:38)

Babka mala jednu,mala dietu varila bez tuku a ta veru prezila roky,bez zavady dodnes,pouzila len drevenu varechu,ja kupujem principom cim tazsia tym lepsie,lebo 1 sa na mna veru prevrhla a to je uz nebezpecne a bola to tefalka
avuska
@altyn (12.11.2020 06:23)

Akoze rozumiem ,ze bez miesania, ale nechapem princip pomaleho varenia,ja mam ryzu za 1 min,maso za 20 min,polievka 30 min, jedla na plyne chutia inak,jednoducho inak, rada vajicko voda vari hodis a 1 minutu hotovo,a tie funkcie pekne ,ale ja napriklad mam robot ,ale mlyncek na maso je extra,odstavovac extra,osobitne su silnejsie,viem je ich viac ale kto ma miesto tak to ma tak
altyn
@avuska (12.11.2020 08:46)

Hmm, možné to je, ale ja mám elektrinu. Aj doma sme mali. Takže ja tým hrncom šetrím aj tú. A odkedy postavili v okolí novostavby tak sa zdá že aj tá elektrika a voda sú omnoho slabšie. Takže preto som sa rozhodol pre kúpu tohto hrnca.
avuska
Varila som aj na aj na,takze mozem porovnat a plyn je lepsi a rychlejsi ,gulas v kotliku nad ohnom tiez chuti lepsie
altyn
@avuska (12.11.2020 13:06)

No, s tým nič robiť nemôžem, iba ak sa presťahovať. Lebo pochybujem že by kvôli mne urobili plynovú prípojku na 12.poschodie. Niekedy si človek nevyberá.
mirop
@sovka62 (12.11.2020 07:38)

Tescoma ma velmi nekvalitne panvice, kupil som a hned pri prvych reznoch sa vybulili, vratil som ich, a tescoma panvice mi uz domov nesmu, no tefal mam uz roky a som spokojny
avuska
@altyn (12.11.2020 14:27)
To mi je luto,asi mam nedostatocne info o plynofikacii nasej krajiny
altyn
@avuska (12.11.2020 16:35)

Nemá ti čo byť ľúto, bývam v Bratislave, v Petržalke, v teraz najvýhodnejšej časti. Akurát že v tomto prípade je časť bytov s plynom a tá druhá, elektrickým vybavením. Ja som spokojný. Koniec koncov, darovanému koňovi.... Aj ja som už neraz varil na plyne a máš pravdu, je "rýchlejší", ale na chuti som rozdiel necítil. Akurát na spotrebe utierok alebo chňapiek (majú tendenciu rýchlo vzbĺknuť)... No a porovnávať plyn a prírodný oheň, no neviem, ale je tam podľa mňa dosť veľký rozdiel. :-))))
avuska
Asi to sem nepatri,ale nepreplacate na kureni? My mame 3 kombinaciu ,dom a 8 izieb si neviem predstavit kurit takto? P.s som tipovala na celkom vychod vychod republiky🙂
sovka62
@avuska , varila som na sporiku na pevne palivo, na elektrickom s platnickami, na plynovom, na sklokeramickej doske a teraz na indukcnej platni. To su tusim vsetky moznosti, nuz ale mam 73 rokov, ono sa to nazbiera. Ked tieto moznosti porovnam z hladiska narocnosti, rychlosti pripravy, kvality uvareneho jedla, na prvom mieste je u mna indukcia a na druhom sporak na pevne palivo.
Ale ten @Altynov hrniec mi vrta v hlave, nozno ked sa Jezisko spyta...
1x haji
haji
@afataga (15.11.2020 14:07)
Tesla vypadá moc dobře. Mám elektrický tlakový hrnec už pár roků, Etu. Pravda, nádoba je potahnutá tefl. vrstvou. V době nákupu nerezový hrnec obecně výrobci elektrických tlakových hrnců nenabízeli. Velmi ho oceňuji hlavně v létě.
sovka62
No, čím ďalej tým viac ma lámete. Pred definitívnym rozhodnutím by som potrebovala odpovede na pár otázok. Napr. rozvarí sa cibuľa v guláši a zahusti šťavu, alebo zostane v kúskoch a šťava riedka? Dal by sa v ňom uvariť napr. džem? A dám variť mäso a k nemu zemiaky, nerozvaria sa zemiaky na kašu? A podobne....
altyn
@sovka62 (16.11.2020 09:59)

milá sovka, skúsim ti odpovedať aspoň na otázku o cibule. Cibulu aj v klasickom hrnci dlho a pomaly restujem na masti až potom pridám mäso. no a tak postupujem aj tu, takže sa rozvarí a zahustí omáčku. Džem som nevaril, ale ak by som ho robil, tak určite v pomalom bz som to urobil. Už som v ňom robil bravčovú a kačaciu masť. Neviem ako myslíš to s tými zemiakmi, ak priamo do mäsa, tak ja to robím tak, že po skončení dusenia vypustím paru, otvorím a pridám zemiaky. Zvolím program zelenina a pustím. No tiež sa dá tak, že dán zemiaky do takého kastrolika ktorý je súčasťou, dolu sa robí mäso dám tam taký vysoký stojan a ten kastrolik postavím na to. keď sú zemiaky mäkké tak ich vyberiem a mäso sa varí ďalej. Treba si naštudovať poriadne návod a mať ho nejakú dobu poruke. Ja som sa toho tiež zo začiatku trochu obával, no postupne som sa oťukal a teraz už to ide v pohode. A ešte jedna maličkosť ktorá mňa teší. Keď robím polievku, tak tam dám všetko naraz mäso, zeleninu, dokonca mrazený hrášok a zatiaľ sa my nikdy nič nerozvarilo. Vývar je o 15 minút na stole, číry ako zrkadlo. Len objem môže niekomu vadiť nie je to pre veľkú rodinu.
jerica
Je to všetko o inovácii, to keby sme si mali kupovať vždy nové, čo príde na trh, to by bol dom na prasknutie. Ja som si kúpila na prvom veľtrhu, ktorí bol ešte v priestoroch PKO. Ako sa tak prechádzame pri stánkoch, mňa zaujal stánok s hrncami a panvicami, predvádzajúci sa s veľkým presvedčivým výkonom prihováral k okolo idúcimi, predvádzal všetky "možné, nemožné" výhody pri varení v tých hrncoch"Ja ako milovník kvalitných riadov, neodolala som, kúpila som si panvicu a kastról, samozrejme cena na tú dobu fakt siahla hlboko do vrecka. A moja doteraz skúsenosť, neľutujem, v tom kastróle vyprážam, verte, také rezne nespravím ani v ZEPTER hrnci, čo aj s nimi mám len dobrú skúsenosť pri varení. Nakoniec , ostali sme dvaja, deti vyleteli z hniezda, tak sa vytešujem, že varím len pre nás, hoc neviem variť v malom, potom to posúvam deťom, ale aby som ďaľšiu aj keď praktickú vec si mala kupovať, zdá sa mi to zbytočné. Pzn. je to aj s oblečením, už len v krajnej situácii si dokupujem, lebo aj keď plesové a iné šaty mám ešte moderné, kde ich tak vynosím, "otázka a odpoveď , do záhrady mi nie je ľúto keď polovička si dá nohavice z obleku :-) haha ha. Hovorí sa : vek je číslo, ale čas nezastavíš , s tým aj energiu nedobiješ, všetko má svoje obdobie. Pekný deň všetkým.
link na zn nallarini .
značka :  www.chefshop.sk/ballarini/...
sovka62
Ďakujem ti, @Altyn , za infomácie. už som trochu v obraze.
Tak ako @jerica , aj ja už varím len pre dvoch (teda, občas pre osemnástich, keď sa zídeme všetci, ale to je o iných hrncoch), práve preto ma toto láka, všetko v jednom hrnci bez straty času... A čo sa týka cibule, aj v bežnom hrnci ju treba vopred riadne podusiť, aj zo tri razy podlievam vriacou vodou, inak by sa nerozvarila. Takže tak ako som zvyknutá, to je fajn.
avuska
Sovka pozri videa,vari cesky kuchar a uvidis,mozno kupis,a ked sa rozhodnes a su ferovi,vratis,alebo predas.mna fascinuje ako varia ludia v jednom hrnci nad pahrebou alebo dusia v jame prikryte bananovnikmi a neriesia ziadne teflony a znacky v tretom svete.nas otec predal miesacku a mamka dostala sadu velmi dobrych hrncov s trojitym dnom z poctivej slovenskej fabriky,sice bol doma niekolkomesacny klud,rozumej ticha domacnost,dnes si ich nevie vynachvalit