Zdravá výživa

Múky bez tepelnej upravy

miomariposa - bez fotkymiomariposa, 28. februára 2017

Ahojte. Chcem sa spytat, ci je mozne pouzivat bezlepkove muky bez tepelnej upravy? Ide mi hlavne o tekvicovu...chcela by som ju primiesavat napr do uz urobenej ryze, pyre, alebo davat do smoothie. Logicky mi pride, ze to nieje problem, ale chcem si byt ista.

@zareaguj


Diskusia k téme

kukulienka71
tie múky sú dosť drahá záležitosť, nie? ja by som do tebou vymenovaných pridala určite tekvicové pyré alebo kúsky naparenej/uvarenej/upečenej tekvice. Ak je tá múka tekvicový prášok, tak by to teoreticky šlo, ale ak sú tam aj nejaké kypridlá, prídavné látky apod. to by som asi použila všade s tepelnou úpravou.
kukulienka71
mňa by nenapadlo, že tekvicová múka sa vyrába z jadierok:-) v tomto prípade by som ju použila aj bez tepelnej úpravy zrejme.
miomariposa
Su to olupane jadierka, z ktorych mechanicky odstrania olej (nie chemicky) a potom pomelu na prasok. To je 100% zlozenia, nic ine tam nie je. Ja si ju davam do ryze, ale trocha mi to potom "skripe" medzi zubami, tak reku radsej sa spytam.
muffinka3
Jasne, ze ich nemusis tepelne upravovat len by ma zaujimalo do coho ich chces takto pridat, vsak do smoothie by som radsej pridala vlocky
miomariposa
@Muffinka3 (7.3.2017 13:32)

Ahoj. Smoothie ja robim len bezlepkove, pridavam semienka iba a tekvicova muka sa mi tam hodi na chut. Tak isto, ako som uz pisala...v prilohach mi to chuti. Ale uz som si zvykla dat aj len tak samu lyzicku do ust :D