Varenie

Medová piškóta

lollyteska - fotkalollyteska, 16. apríla 2014

Ahojte Varecháči, prosím vás o radu. Chcela by som spraviť piškótu tak, že namiesto cukru použijem med. Nebude tak cesto veľmi riedke a je to vôbec reálne? Nikde som takýto recept nenašla... Prosím, ak s tým má niekto skúsenosti, poraďte, budem vďačná :)

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Daj si do vyhľadávača "medové pláty" a nájdeš tu na vareche plno receptov: piškóta je to isté len namiesto cukru sa dáva med, lebo cesto je s ním trvanlivejšie, nie je také suché ako piškótové cesto. Záleží aj čo chceš z neho robiť.
mariamka
tak ako pise @hubata , myslim ale, ze to uz nebude ta klasicka nadychana piskota, skor plat, ale ak prides na nejaky figel, tak sa pochval :) este by ma zaujimal dovod tohto experimentu :)
evanaaa
Jari, ale cesto na medové pláty sa robí trochu inak ako piškótové, a ona asi chce ten postup dodržať, len cukor zameniť za med. Ja ho zamieňam za sladidlo, s medom skúsenosť nemám, ale viem, že do niektorých ciest sa dáva. Možno niekto poradí.......
lollyteska
Skúšala som dať niečo ako "medový koláč" ale vždy mi vyskočili len medové rezy. Pri ich príprave však do cesta ide med aj cukor. Dôvod experimentu? Medu máme doma neúrekom, keďže starký je včelár a ja med milujem v akejkoľvek podobe a myslím, že aj medová torta alebo fajný koláčik by nebol zlý :-) ... A ďakujem za názory, našla som jeden recept na českej stránke. Vyskúšam a dám vedieť :-)