Rôzne

Louskáček orechový koláč

45678 - fotka45678, 15. februára 2013

prosím, pozná niekto recept na orechový koláč Louskáček, je to
delikatesa v českej kaviarni, neviem sa dopátrať k originál receptu,
zrejeme je chránený recept, ale tu sa dá zohnať všetko.ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

45678
 www.louskacek.eu
tu je ten koláč ako vyzerá ..má výbornú chuť a je to trvanlivý sviatočný koláč..možno Varecháčky z Čiech by mohli poradiť :-))
njdevil
@45678 , podla fotky to uplne vyzera ako Walnut Maple Pie ( Orechovy paj s javorovym sirupom ), ak chces, mozem ti poslat recept. Tu je to klasika,ktora nesmie chybat na ziadnom sviatocnom stole.
babav
@nadiia56 ,to je pravy recept na pekanovy paj .Recept doplneny historiou.....treba vyskusat! Pre mna je velmi sladky,davam prednost ovocnym pajom ;-).Louskacek sa podoba paju, o ktorom pise @njdevil ,lebo su v nom pouzite vlasske orechy.....
nadia56
@babav , ja som len nasla recept, pridala, pre zaujimavost, ja nepeciem tieto druhy kolacov ale dakujem ti za vysvetlenie, pekny den ti zelam:-)
neposed
jedla som to so zmrzlinou, ale j naozaj velmi-velmi sladky. Ale inak dobry, kto ma rad velmi sladke, moze si pochutit.
45678
@njdevil ,@nadia56 , @babav ano, je to on, ďakujem Vám veľmi pekne všetkým.nakoniec to vyznelo tak, že to je Ameriký koláč a nie rodinný recept pani z Čiech :-)) je sladký, pravda je, ale zároveň výnimočný, myslím, že sa môže sladkosť upraviť podľa vlastnej chuti.
prajem Vám príjemný deň:-)
tricia
Mmmm ...pecan pie ...velmi oblubeny aj v Australii.
njdevil
@45678 , ak potrebujes originalny recpt, daj mi vediet, ja zijem v new jersey, takze to bol jeden z prvych paj, co som sa naucila piect podla originalu...