Rôzne

ETA 0042

lacquer - fotkalacquer, 8. apríla 2014

Ak by niekto nahodou zhanal nahradne metlicky na tuto starinku, mozem darovat, nakolko mi cez vikend tento rucny mixer navzdy odisiel a dosluzil.

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
česť jeho pamiatke, ja mám Eta Turbo a doslúžila mi gumička na mixéri, nemôžem zohnať, zbytok slúži 34 rokov
manya
teda ETA je naozaj kvalita, mne doslúžil mixér tejto značky po 33 rokoch aj to mojím pričinením;
ebaka
ETA,ozaj kvalita...používam často 33 rokov,nedávno mi odišiel.Aj som sa potešila,bude nový.Popozerela som stránky,pozbierala skúsenosti od kuchárov a nič z toho.Svokor mojej dcéry je šikovný a robot opravil.Takže zasa slúži a ja sa teším.
gordonko
..... kočky moje ,bol som v presvedčení ,že práve ja potrebujem tie metli a tak som ,,vyhrabal,, našu staručkú ETU a zistil som ,že metli mi z mixera sice odyšli ,ale z toho čo som kúpil po ETE.....
ETA 0042 odpočívala v krabici a zapadala prachom - nič jej nieje
...... bude znovuzrodená
hubata
Starú dobrú ETU som zdedila po mojej svokre ktorá mala k nej všetky prídavné zariadenia a bola teda uložená v takej skrinke ktorá pasovala ku kuchynskej linke. Keď som mala chalupu so záhradou bola využitá na 200 %: strúhala som, krájala, mixovala, mlela mäso - ale najobľúbenejšia časť bol mlynček na kávu: zomlel ju na jemno, nepotlačil ju, ale ju presýpal a tým prevzdušňoval. Takáto káva zaliata studničnou vodou mala penu ako šľahačku a nádherne voňala. Ja mám v pivnici menšiu ETU, ale mi nepasuje k malej linke, len mi je ju ľúto vyhodiť. Takýto vzťah mám aj k českej remoske: hoci ju mám už 40 rokov, pečiem v nej na veľké sviatky veľmi rada. Neuvedomujeme si ako takéto kvalitné veci nám chránia životné prostredie.
hubata
@yogicek : vymenila som už muža, lebo mi nepasoval do obývačky, časom dôjde nielen na linku, ale aj ja nebudem pasovať k linke ........
astheart
Já sice ETU s metličkama nemám, ale už 30 let vlastním podobný ruční šlehač a hnětač od Gorenje, pořád funguje! Mám ale mixér ETA a další PRAGOMIX se spoustou přídavných strojků, které pasují na oba motory, takže od mixování až po mletí a výrobu zmrzliny zvládnou. Na starou dobrou REMOSKU také nedám dopustit. Grand mám po mamince, je jí asi 50 let a pořád peče! Nejlepší je z ní chleba a vůbec kynuté těsto. Tu menší ORIGINÁL jsem zas "zdědila" po tetě a opět, nedám na ně dopustit! :)
vlasatka
@lacquer , ak máš ešte tieto metličky, ja by som mala o ne záujem. Mam mixer Eta 19 ročný, dostali sme ho ako svadobný dar. Doteraz funguje, rada ho používam, iba metlicky su predraté a čakám, že sa zlomia úplne. Ak je to teda aktuálne, ozvi sa a dohodneme sa.
alebo80
Pozdravujem, zháňam odídený ETA 0042 mixér- mne na ňom odišiel regulátor - ten by som si aj vymenil, ale nemám za aký, tak ak máte nejaký - čo mu zhorel motor ale iné diely sú ok, ozvite sa mi - buď odkúpim alebo za niečo vymením. alebo80@gmail.com