Rodina a deti

Detská strava

ugrolin - bez fotkyugrolin, 29. mája 2013

Ahojte, chcel by som sa poinformovať od skúsenejších osôb ako
mám donútiť 3 a 6 ročné deti abi jedli čo sa navarí a nehádzali to
psovi (chudáčik obézny). Nemám skúsenosti s varením bez chilli a
pálive moje decka akosi nemusia.

@zareaguj


Diskusia k téme

aroooo
tak pred pridaním papriky odober pre deti a hotovo, aspoň že psovi to chutí, keď píšeš /chudáčik obézny/==:::)))))
cuketa
Strava detí sa líši od stravy dospelých. Deti musia dorásť na to, aby im chutilo to, čo chutí dospelým. Hlavne ich netreba do jedenia nútiť! Deti v tomto veku nevedia jesť lečo, nevedia jesť jedlá z pečene, jedlá z húb, pikantné jedlá a podobne. Pripravujte jedlo tak, aby bolo vhodné pre deti a sebe svoju porciu okorente podľa chuti. Hlad je najlepší kuchár!
mariamka
suhlasim s @cuketa ..
z mojej osobnej skusenosti: doporucujem deti nenutit jest, funguje to presne opacne - vyvola skor averziu k jedlu, ako ku vsetkemu "co sa musi" .. hlavne to neriesit vyhrazkami a podmienkami "kym to nezjes, tak... ".. nerobit z jedla "modlu" ale samozrejmost.. ale na druhej strane nedavat im ako naplast sladkosti, ked tak po case opet ponuknut obed, alebo ovocie.. receptov na zdravu (nielen detsku stravu) je myslilm neurekom..
lacquer
Donútiť v tomto veku je už neskoro, malo sa to pestovať od malička, že jedlo je na to, aby sa zjedlo a nevymýšľalo sa okolo neho. Že všetko čo sa navarí je zdravé a preto treba jesť pestro. Moje deti zjedli aj lečo, aj špenát, aj huby ... iba mladšia dcéra dodnes nezje čokoládový puding, lebo je podľa nej škaredý:)) Detičkám treba vysvetliť, že od toho budú mať pekné vlásky, od toho zas narastú a tak nejako ich získať pre návyky na pestrú stravu.No a keď odmietajú jedlo, nechať ich tak, bez náhradnej alternatívy, hlad ich donúti sám.
mata3636
myslím, že @ugrolin si z nás robí prdel. Nie je predsa možné, aby normálny dospelý človek nevedel, že také malé deti pálivé jesť nebudú. Zasa další vtipálek
sofiak
pomaly ďalej zájdeš, keď som bola malá odchádzala som od stola s revom keď bola koložvárska alebo segedín, a nedostala som potom nič jesť(došľaka dnes by to bolo asi týranie zverenej osoby :)))) ) a teraz s tým nemám problém
irenaw
@mata3636 ale on tak musí variť, aby sa udržal pri vedomí, jeho najobľúbenejšia kniha sú Zlaté stránky ;-D
silvia68
U nás sa niektoré jedlá nikdy nevarili , lebo ich moja mama nemala rada. Tomu som sa chcela vyhnúť u svojich detí a preto sa kuchyňa stala zábavným miestom. Zo špenátu som varila polievočku , ktorá sa pila na slamku. Deti jedia to , čo vidia jesť s chuťou rodičov. Ak je to naservírované pekne, zaujímavo a hlavne s láskou , a jedlo sa berie ako Boží dar s ktorým sa neplytvá, žiaden problém s konzumáciou nevznikne.
berusa
Aby deťom chutilo, treba ich občas aj tak trochu okabátiť, teda, cibuľu, papriku a skrátka všetkú zeleninu, ktorú váčšinou odmietajú doporučujem rozmixovať na peknú šťavičku, omáčku, pekne hravo, lákavo naservírovať na tanierik a určite všetko spapkajú s radosťou, aj psík bude štíhlejší.