Varenie

Celiatický bezlaktozový koláčik.

antamauru - fotkaantamauru, 2. júla 2011

Nemate prosim niekto nejaky fajn vyskusany recept ?? Este som nič taketo špeci nepiekla takze skusenosti mam nulove a pomoze kazda rada :) Alebo da sa piect hoci co len s prislusnymi ingredienciami ? nebude to mat inu konzistenciu alebo podobne ? ...proste coho sa mam vyvarovat :D ? dakujem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

manka1
Ahoj @antamauru , v oddelení bezlepková diéta, prípadne bezlaktózová diéta je veľa zaujímavých receptov. Ale trocha si ma vyprovokovala a idem dať do pléna francúzske karamelové kocky bezlepkové. Cesto je bez múky, krém je bez mlieka, ľahučký, mlieko na šľahačku si môžeš nahradiť iným druhom mlieka - asi sa dá sojovým - to si musíš overiť. Ale inak by to sedelo.
Ja pečiem skoro všetky zákusky bezlepkovo - nebudem sa predsa na mojich doma pozerať ako si pochutnávajú, a ja nemôžem. Väčšinou tam ide tak okolo 100-300g múky, a to sa dá nahradiť. A moje skúsenosti - aby sa cesto po upečení nedrobilo - keď sa dá iná múka - pridávam guarová (E412), alebo xanthanová (E415) guma. Píšu, že to ovplyvňuje štruktúru a viskozitu cesta. Nedávam toho veľa, ale vždy je také nedrobivé cesto. Dovtedy - pridávala som kukuričnú, pohankovú, alebo sójovú múku - dáva sa jej vždy menej ako obyčajnej - sa cesto drobilo. Teraz sa nedrobí. Dostať to v špecializovaných predajniach. Ale kým to nemáš piecť sa dá aj bez toho.
evica39
Ahoj antamauru, tiež som celiatička, môžem doporučiť výbornú stránku s bezlepkovou kuchárkou, nájdeš tam aj bezlaktózové a bezvaječné recepty. Všetky sú odskúšané. Tu je link :  ivako.cz/Bezlepkovakucharka.htm...

Prajem veľa zdaru !