Ako naštartovať na kávovare odvápnenie svieti kontrolka a nie a nie naskočiť kde robím chybu?
@zareagujDiskusie
- Petitdejeuner: Cesto na zdobenie chleba 0 zatiaľ bez komentárov
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 34 najnovší komentár dnes 17:03
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 80 najnovší komentár 3. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 109 najnovší komentár 2. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 34 najnovší komentár dnes 17:03
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 205 najnovší komentár 5. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 80 najnovší komentár 3. mája 2024
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Martamm: Odšťavovač 29 najnovší komentár 25. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 34 najnovší komentár dnes 17:03
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 20 najnovší komentár 3. mája 2024
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 240 najnovší komentár 10. apríla 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Taštičky so slivkovým lekvárom a s orechom podľa herečky Evy Pavlíkovej
- Piškótová roláda s lekvárom +fotopostup
- Pečené kuracie rezníky so zemiakmi z jedného plechu +video
- Pečená ryža s mäsovými guľkami +fotopostup
- Teľacie karé s bryndzovou omáčkou a plnenými baby zemiakmi
- Kuracie mäso s pórom +fotopostup
- Grilovaná hliva s tarhoňou
- Taštičky so slivkovým lekvárom a s orechom podľa herečky Evy Pavlíkovej
- Makovec z acidka s ríbezľami +fotopostup
- Jablkové kocky z lístkového cesta s pudingovo-smotanovým krémom +fotopostup
- Medové rezy s karamelovou plnkou +fotopostup
- Torta s lesným ovocím a lemon curd
- Rascová polievka s vločkami, zeleninou a vajíčkom
- Segedínsky guláš s hovädzím mäsom +video
- Makovec z acidka s ríbezľami +fotopostup
- Jablkové kocky z lístkového cesta s pudingovo-smotanovým krémom +fotopostup
- Medové rezy s karamelovou plnkou +fotopostup
- Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke +fotopostup
- Ryža na marocký spôsob
- Šľahačková bublanina s rebarborou a jahodami +video
- Rascová polievka s vločkami, zeleninou a vajíčkom
- Krtkova torta na plechu VIDEO
- Vanilkové lístkové tyčinky s tvarohom VIDEO
- Domáca Sacherova torta VIDEO
- Šľahačková bublanina s rebarborou a jahodami VIDEO
- Ako si doma čistíte varešky? Doprajte im dlhý kúpeľ a budú ako nové VIDEO
- Kokosové ježe s lekvárom VIDEO
- Bravčové plátky s hráškovo-zemiakovou kašou VIDEO
- TOP rebríčky: Najlepšie recepty uplynulého mesiaca, to je doslova koláčová žatva! Pozrite sa, aký koláč zabodoval na celej čiare
- Takmer bez práce: Stačí len vymiešať a upiecť. 10 receptov na koláče z jednej misy
- Plný hrniec: 10x výdatný fazuľový guláš. S mäsom alebo aspoň s dobrou klobáskou
- Samé dobroty: Krtkova torta na plech aj kapustové fliačky. 15 najsledovanejších aprílových videoreceptov
- Jemné cesto, chutná plnka: 8 variácií na obľúbené pité. Upečte si klasické jablkové, ale aj hruškové, makové, orechové či perníkové
- Malá zmena s veľkým efektom: Ako jesť zemiaky, ryžu či cestoviny a nepribrať? Spravte s nimi túto jednu vec
- Aj na viedenskú roštenku: Ako pripraviť chrumkavú restovanú cibuľku a 11 jedál, ktoré sa bez nej nezaobídu
Prečo l'utuješ, +- 1/2 hodky času, len odvávňovacia tekutina je trochu pridrahá, ale raz za mesiac sa to dá. U nás je voda vapenatá až hroza, tak mám filtračnú konvicu a je pohoda.
Neľutujem samozrejme. To ľutovanie bolo v úvodzovkách. Len som chcel naznačiť, že ma to odvápňovanie nebaví. Naopak, veľká spokojnosť, kávičku máme veľmi radi. Skôr ma poráža kúpiť nejaký novší, možno lepší a samozrejme drahší prístroj
Ja mam pakovy Sage, nedam nan dopustit. Sice mi nejaky cas trvalo naucit sa s nim narabat, ale teraz je to ok. Paci sa mi, ze si mozem pripravit kavu lepsiu, ako z kaviarne ?. Som vasniva kavoholicka ?
Moje DeLonghi som mal nastavené na najvyššiu tvrdosť, používal som odvápňovaciu tekutinu podľa priloženého návodu a po troch rokoch sa mi tak pozapchával, že mi ho nikde v servise nechceli opraviť. Nakoniec som jedného chalana, čo opraví všetko prehovoril, rozobral ho, všetko upchaté nechal cez noc namočené v octe, zložil mi ho a funguje doteraz, ďalšie tri roky. Akurát, že už ho odvápňujem len octom, raz za dva mesiace (lebo tá kontrolka, že treba odvápňovať mi po tej oprave už nezasvietila ani po 5 mesačnom používaní).
Ja somm si našla postup na YouTube, lebo papiere od môjho Tchibo kávovaru mam stratené
Pred par tyzdnami som presiel na plne automaticku Gaggiu a ta ze vraj ma automaticke odvapnovanie... uvidime.