Rodina a deti

Afty

renka157 - bez fotkyrenka157, 24. decembra 2011

Ahojte varechači potrebujem radu môj 10 ročny syn ma stale afty
potrebujem radu ako predisť tymto bielym veľmi boľavym fľiačkom

@zareaguj


Diskusia k téme

trencanka
Je to zalezitost aj imunity, treba nieco dobre na podporu imunity. Môzes absolvovat vysetrenie u imunologa, pripadne sa popytat vasej detskej lekarky.
Ja mam osvedceny Echinacinovy sirup od svajciarskej firmy JUST.
Velmi dobre je vyplachovat si usta s vodou, kde sme pridali cisty tea - tree olejcek (kupovat v lekarni alebo tiez od JUST-u). Dobry je aj citronovy olej od tej istej firmy.
Krasne Vianoce.
renka157
dakujem veľmi pekne a ten olejček mam doma on si natiera priamo na to postihnute miesto a s tou imunitou ?no musime isť na vyšetrenie asi nas to neminie ale aj tak dik ......
hubata
Cibuľa, cesnak, chren - ale nie čínsky. Pestovaný v našom podnebí. Žiadne chemikálie.
danika59
Určite má oslabenú imunitu,lebo môj syn to približne v tom istom veku mal.Sú také cumľavé tablety -Imudon,tie sú dobré.Hlavne,nesmie jesť kiwi-to je silný alergén a vyvolal afty u môjho syna.Ja som tiež naučila syna jedávať droždie čerstvé.Je bohatým zdrojom B vitamínov a tie posilňujú imunitu.Preventívne/hlavne v zimnom a jarnom období/ odlomiť kúsok a dať mu zjesť.Alebo urobiť drožďovú pomazánku.Tento zvyk máme aj dnes a má 27 rokov.Skús ,ja osobne tiež jedávam droždie,ináč sa mi robievali kútiky,herpesy....
marianna76
Alebo aj B komplex, ak mu nebude chutiť droždie, alebo dobrú nátierku z droždia a tá sa dá prichutiť.
trencanka
Kvalitnym cistym tea tree olejcekom môzes natierat priamo na afty.
marikafil
Nám poradil náš zubár - Riboflavin, nárazovo 3-4 tabletky. Keď človek cíti, že sa mu ide vyhodiť herpes, táto nárazová dávka na začiatku zabráni plnému rozvinutiu. Podobne to pôsobí aj na afty v ústach.
angiek
mne poradila kamoska potriet soda bikarbonou, prvy raz mi to pomohlo afta ustupila do 2 dni, teraz zial nie, cely tyzden som jedla s bolestami, ale mala som ju na takom blbom mieste, ze sa mi do nej zadieral zub aj pri rozpravani, tak asi preto
tetuska
z domáceho hľadiska je na to dobrý malinový sirup, môj syn mal tiež a lekárka mu na to niečo predpísala-imunologička, odvtedy nemá žiaden problém... hľadala by som radu u imunológa...
evanaaa
Alebo by som sa podívala sem, čo píšu a aké dávajú rady. Možno aj na : www.doktorka.cz, ale aj inde. Ináč, chcela som hneď napísať, že pomôcť by mal aj vitamín B, ale ako vidím, už ti poradili. Mne sa zasa tvoria kútiky, tiež mi chýba niečo. Kedysi som mávala stále herpesy - opary na perách aj pod nosom, no, našťastie mi prešli, len ak som silne nachladnutá sa mi občas objavia.
dogagador
Ahoj, som mavala opakovane afty a este sa tak raz za rok objavia, ale to sa uz da, nie? V Rakusku som si kupila Pyralvex, je to taka vodicka, co sice strasne stipe, ked si tym potrie afty, ale zahlusi ich to. Stoji to okolo 17 eur, ale mozno maju aj generic, co by sa mohol volat Zahnfleisch Pinselung ( robila som v Rakusku v spitali, tak to poznam odtial ). Nic ine mi nikdy nepomohlo, nema to nic spolocne s herpesom, ani so znizenou imunitou.
dogagador
@evanaaa : kutiky si poriadne niekolkokrat denne vytri lekarenskym alkoholom a daj si 3x denne 2 draze Riboflavin. Uvidis ten zazrak!
dogagador
@evanaaa : kutiky si poriadne niekolkokrat denne vytri lekarenskym alkoholom a daj si 3x denne 2 draze Riboflavin. Uvidis ten zazrak!
bubaya
Mne na afty pomohli homeopatiká. Kedysi som mala afty celú zimu, a nepomohlo ani kloktanie 65% slivovicou. Ako som sa začala kurýrovať homeopatiou, nejako ma afty opustili - na moju veľkú radosť. Ak boli ešte len v začiatkoch, červené, tak Borax - CH 5. Prvý deň každú hodinu 3 až 5 guličiek. Po zlepšení 2 - 3 krát denne, až do zmiznutia. Keď som to nestihla, a mali už biely povlak - Kalium Chloratum CH 5 - dávkovanie to isté. Plus tinktúra z Echinacei, a niečo na posilnenie imunity - napr. Echinacea užívať celú zimu.
nika60
S aftami mala problém priateľka tej poradili v lekárni IMUNAL ktorý jej skutočne pomohol
nika60
@evanaaa na kútiky skús rozpustiť a kvapke vody B-komplex forte tabletu a potieraj si kútiky
sjuz
afty sú systémové ochorenie, nie lokálne. Treba liečiť komplexne, a nie len vitamínmi.Je to kvasinkové ochorenie, a lieči sa alternatívne napr. oreganovým olejom, citricidalom, enzýmami a vit. B Nejesť sladkosti, biele pečivo a chlieb, nepiť sladké vody. Atď.
sjuz
navyše - treba vylúčiť zubné pasty obsahujúce fluór - pasty bez prídavku chémie je dostať v BIO obchodoch. my používame len takéto pasty, a to práve kvôli obsahu škodlivého fluóru a iných chem. látok, ako narp. SLS, SLES alebo ALS. Sú to surfaktanty - mydlá a odmasťovače.
kucharka100
@renka157 na afty je dobrá aj propolisová tinktúra, alebo aj Švédske byliny ( dostať v lekárni ). Týmto potierať afty.
Ale treba si aj vyplachovať ústa Silicea balzamom, zriedeným vodou v pomere 1:3. Taktiež dostať v lekárni.
Nejesť kyslé ani dráždivé jedlá, to isté platí aj o nápojoch.
Ako vitamíny sa doporučujú -C a B komplex.
Treba dbať aj o to aby ovocie a zelenina bola vždy dôkladne umytá pred konzumáciou.
evanaaa
Takže, rady sme dostali, zídu sa aj ostatným, len zasa - aká škoda, že si nemôžem uližiť tieto rady tak, aby som ich v prípade potreby našla, ako napr. aj recepty v mojej KK. A ďakujem aj za rady @dogagador a @nika60.
renka157
čaute varechači tak bola som v lekarni a tam mi odporučili SOREX sprey a zabral aj tak dik
evelin325
Môjmu synčekovi sa začali robiť afty, keď sa mu prerezávali zúbky, skúšali sme možné aj nemožné, rôzne tinktúry, lieky na podporu imunity, vždy sa nám afty hojili dlhšie ako 2 týždne, až kým sme neskúsili Schusslerove bunkové soli /pozrite  vilcakul.extra.hu/modules.php?name=News&fil...
e=article&sid=101/, ide o minerály, ktoré sa nachádzajú v každej bunke nášho tela. Vyrábajú sa na spôsob homeopatík. Tabletku som rozdrvila a dala rovno na aftu, alebo len tak nasypala do úst, predtým sme sa trápili s aftami aj 3 týždne, teraz bolo za 3 dni po aftách. V Nemecku sa používajú už dlho, na Slovensku je ich problém zohnať, hlavne treba dávať pozor, aby išlo o nemeckého výrobcu.Dlho som hľadala po internete, ako ich zohnať, ale nič sa mi nepozdávalo, nikde neuvádzali výrobcu.Teraz ich objednávam cez  www.mimibazar.sk/foto.php?id=14675213&tab=7...
, ide o kvalitného nemeckého výrobcu.