Pondelok22. februára 2021

prazdny1

Medovníky

Dezerty

Aj na Veľkú Noc sa pečú medovníky, vyskúšajte tento recept, ktorý pochádza od p. Márie Murárikovej, lektorky medového pečiva....

prazdny2

Domáca škvarená masť a škvarky

Bravčové mäso

Bravčová masť bola už dávno "rehabilitovaná" a dokonca je vhodnejšia na vyprážanie ako rastlinné oleje. Kvalita...

prazdny3

Dusená ryža

Bezmäsité jedlá

Dusená ryža je veľmi obľúbená potravina. Dokumentujeme postup prípravy podľa knihy: Technológie pre 1. ročník...

prazdny4

Syrovo–slaninový koláč s cibuľou

Hlavné jedlá

Najskôr pripravíme z droždia, cukru a trochy vlažnej vody kvások. Zmiešame ho s múkou a so...

prazdny5

Slivkový pšenovník s jogurtovo-makovou omáčkou

Koláče

Pšeno prepláchneme niekoľkokrát horúcou vodou, aby sme ho zbavili horkosti. Potom ho zalejeme mliekom so štipkou...

prazdny6

Bezlepková hrnčeková bábovka

Koláče

V mise spojíme všetky ingrediencie a vyšľaháme.

prazdny7

Drink Ústna voda v plameňoch

Nápoje

Horiaci drink, ktorý si zamilujú oči aj chuťové poháriky.