Štvrtok8. októbra 2020

prazdny1

Paradajková polievka na taliansky spôsob

Bezmäsité jedlá

Nie je uvarená tak bleskurýchlo ako z paradajkového pretlaku, ale kto nemá rád nasladlú chuť tejto...

prazdny2

Bezlepkové veterníky

Dezerty

Kto má rád veterníky, vyskúšajte si ich urobiť doma. Sú výborné...

prazdny3

Bezlepkové české buchty plnené slivkovým lekvárom

Koláče

Zo 100 ml vlažného mlieka, 25 g cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme v...

prazdny4

Furmanské bravčové líčka

Bravčové mäso

Je s tým trochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Je to gurmánska lahôdka....

prazdny5

Príloha do polievok – sedlina Naďky z Moravy

Polievky

Vždy rád navštevujem Moravu. V spomienkach, ale hlavne fyzicky. Žije tam „kopec“ mojich sesterníc...

prazdny6

Červená šošovica s quinoou

Bezmäsité jedlá

Tento obed máte uvarený za pol hodinku, ak práve nemáte quinou, môžete ju nahradiť ryžou alebo zemiakovou kašou....

prazdny7

Šampiňóny v cestovinách orzo

Kuracie mäso

Variant so slovenskou ryžou (talianske orzo), je chutný a ja som ho ešte zvýraznil naším...