Štvrtok16. apríla 2020

prazdny1

Chebureki

Bravčové mäso

1 hrnček = 250 ml. Cesto: Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesime a cesto necháme cca...

prazdny2

Trocha iný punčák

Torty

Náš domáci "punčák" je už od detstva môj najobľúbenejší zákusok a robievam ho zvyčajne podľa našej rodinnej receptúry, ale tento rok som sa rozhodla zvoliť modernejšiu a rýchlejšiu verziu....

prazdny3

Mandarínkovo-pomarančové makrónky

Dezerty

Veľmi som chcela vyskúšať túto príchuť. Recept na plnku som nikde nenašla, tak som si vymyslela svoju. A nesklamali ma - aj keď vizuálne majú značné rezervy, chuťovo sú výborné....

prazdny4

Mrkvovo-hrášková omáčka s karé - spomienka na školskú jedáleň

Bravčové mäso

Na FB niekto poslal fotku legendárneho soté s bravčovým mäsom a ryžou zo školskej jedálne a ja som si spomenula na tie dva plátky bravčového karé, čo mám v chladničke....

prazdny5

Steak zo sviečkovice s gratinovanými zemiakmi

Hovädzie mäso

Gratinované zemiaky: Očistené zemiaky nakrájame na jemné plátky a dáme do pekáča. Na oleji orestujeme pokrájanú...

prazdny6

Malinový sen

Nápoje

Zvýšila mi zálievka z pečenia punčového koláča, pretože moje cesto potvora akosi nechcelo piť. Do...

prazdny7

Srnčí chrbát na šípkovo-perníkovej omáčke

Hlavné jedlá

Pyré: Očistenú kvaku a zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode. Osobitne uvaríme neočistenú červenú repu...