Štvrtok7. novembra 2019

1

Zákusok kráľovnej čokolády

Dezerty

Výborný zákusok pre milovnikov čokolády.

2

Zapekané cestoviny s brokolicou

Cestoviny

Tento receptík som skúšala prvýkrát a celej rodine chutil.

3

Orechovo-gaštanová torta s mascarpone

Torty

Táto vynikajúca torta si ma ihneď získala svojou skutočne orechovou chuťou a jemným gaštanovým krémom. Naozajstný pôžitok.

4

Makové a orechové kysnuté koláčiky

Koláče

Vyskúšala som ďalší výborný recept. Ukladám si ho medzi moje recepty a chcem sa oň s...

5

Dusená kapusta s údeným bravčovým mäsom

Bravčové mäso

Opäť som chcel byť „šporovlivý“ a v AJ markete som kúpil hotové mrazené zemiakové knedle (na Slovácku známe ako chlupaté knedlíky, alebo tiež blbóni).

6

Kokosovo-čokoládové kocky

Dezerty

V poslednej dobe nemám moc času na kuchyňu, deje sa toho veľa a samozrejme všetko naraz.

7

Paradajky so šampiňónmi v cukete

Bezmäsité jedlá

Ďalší chutný a zdravý recept z cukety, ktorý splní všetky gastronomické kritériá na lahodnú chuť, ...

8

Hovädzie rebrá v pomalom hrnci

Hovädzie mäso

Kúpil som pekné hovädzie rebrá. Na polievku ich bola škoda, tak som ich urobil v...

9

Smetanová omáčka s bramborem a sušenými houbami

Bezmäsité jedlá

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve vývaru spolu s předem namočenými houbami.

10

Pečená dýně hokkaido s plísňovým sýrem

Bezmäsité jedlá

Dýni omyjeme a překrojíme na půlky, vydlabeme a každou půlku ještě překrojíme. Dílky pokapeme olivovým...

11

Vláčna kompótová bublanina

Koláče

Výborný, ľahučký a šťavnatý koláčik z celozrnnej špaldovej múky s kompótom. Patrí medzi jednoduché, ...

12

Kuřecí prso s čočkou

Kuracie mäso

Čočku nejdříve přebereme, aby v ní náhodou nebyly kamínky, pak ji v sítku propláchneme...

13

Hovädzie mäso na pomarančoch

Hovädzie mäso

Jednoduchá príprava a výborná výsledná chuť. Možno pre mnohých trocha netypická kombinácia, ale verte, ...

14

Kurča s plnkou z tekvice, orechov a zo zeleru

Kuracie mäso

Koreniny na kurča zmiešame s olejom, pretlačeným cesnakom a necháme odstáť, kým pripravíme plnku.