Pondelok4. novembra 2019

prazdny1

Liptovské šúľky s bryndzou

Cestoviny

Starodávne jedlo od tety Palušky z Liptova. Na poliatie sa používala iba bryndza a maslo, ...

prazdny2

Raňajky z kapsičky

Bezmäsité jedlá

Táto rastlinka rastie od jari až do neskorej jesene, tak prečo ju nevyužiť okrem čaju aj...

prazdny3

Figové guľky

Dezerty

Vianoce tu budú ani sa nenazdáme. Ja už pomaličky dávam do kopy zoznam koláčikov, ktoré by som chcela tento rok pripraviť - vždy robím niečo tradičné aj niečo nové, pečené aj nepečené....

prazdny4

Medovo-orieškové guľky

Dezerty

Recept pochádza z kuchárskej knihy z r. 1945, ktorú som objavila doma zapadnutú prachom.

prazdny7

Brokolicovo-bryndzový zapekanec

Bezmäsité jedlá

Toto je taká rýchlovka pre milovníkov brokolice a bryndze.

prazdny8

Kuracie prsia v sójovej omáčke

Kuracie mäso

Tento recept na marinované kuracie prsia si môžete pripraviť ako rýchlu večeru....

prazdny9

Halloweenska polievka

Večera

Jediný dôvod, prečo som pridal túto polievku - v dobe, keď nám hučia do hlavy zľava-sprava ako sa ničí klíma, tak tu je kvázi sviatok, čo len tak zničí tisíce ton tekvíc, ktoré skončia na skládkach....

prazdny10

Opité orechové košíčky

Dezerty

Výborná maškrta pre dospelákov. Recept pochádza zo staršieho vydania časopisu, ktorého názov si už nepamätám....

prazdny13

Tekvicovo-ananásový cheesecake

Dezerty

S tekvicou už dávno nekončíme pri prívarku. Pod jedným názvom sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta....