Cesta do stovežatej......

gordonko - fotkagordonko, 6. decembra 2012
izabella929 pridala fajn receptík ,, bravčovú pečeň ,, a pripomenula mi ako sme kedysi ako zväzáci išli do Prahy.
Kedysi dávno ,,ked nám bolo tak zle,, ( dnes je nám lepšie ) sme boli vybraní na zajazd s akýmsi kulturným programom. Do Levíc ,kde som vtedy prebýval prišiel autobus ,naskladali sme sa doň a viezol nás pýchou ciest po dálnici Bratislava - Praha . Cestou sme sa stavili na morave v motorestu u siedmich krížou... alebo deviatich .
Zašli sme do reštaurácie a vyberali si z jedálného lístka ...mne oči padli na restovanú pečeň - jedno z mojich najoblúbenejších jídel a tak som si objednal.
Ked čašník priniesol taniere a predomňa položil tem ,,môj,, s pečeňou a dusenou ryžou ,pozrel som sa žalostne do taniera a objednal som si dalšiu porciu.
Druhá porcia prišla akorát vtedy ked som dojedol tu prvú, vymenili sme taniere , ja som si objednal tretiu pociu .
Tretia porcia prišla zasa akorát ked som dojedal a tak som si objednal štvrtú porciu a pustil sa do jedenia.
No a tak sa to zasa opakovalo ,že ked som sa pustil do jedenia objednal som si dalšiu porciu.
Ked som dojedal šiestú porciu a čašník mi niesol siedmú povedala mi moja žena ,že ak si znova objednám ,že už ma nechce ani ......
... tak som zjedol tu siedmú porciu a už som si nepridával.


Čo sa týká tej bývalej chlouby dialnice Praha - Bratislava dnes vodiči hovoria ,že by nemali oni platiť za jazdu po tejto dialnici ,ale mali by platiť im za to počom musia ísť.
@zareaguj


Diskusia k článku

bobarka
Gordonko, to Ti nosili tú pečienku po jednom kúsku alebo bola taká dobrá?
kuchticka
@gordonko , to mas tak. Ak to bola pycha za cias "total -blahobytu" a od tych cias sa vela neopravilo, nemoze to byt teraz pychou mini-blahobytu. Teraz musi byt pychou byv. Ceskoslovenska (myslim obe krajiny) sutaz, kde sa viac nabalia ti co diriguju spolocenstvo tychto, teraz dvoch statov.
rea1
kamarátkin manžel je presne to, čomu sme odjakživa hovorili sladká riť. pardón. za koláč by dušu dal, všetky cukrárne v meste mal obhliadnuté, odhadnuté, ocenené a oznámkované podľa toho, kde robili najlepší veterník, najlepší krémeš, či najlepší iný zákusok. keď sa tí dvaja ešte frajerili a išli spolu do cukrárne, zákusky sa kupovali na tri tanieriky a Hana ich tak nedbalo rozkladala po stolíku, akože jeden preňho, jeden pre ňu a ten tretí - veď niekoho ešte čakáme, išiel objednať kávu ačičo. samozrejme žiadny tretí s nimi nebol, len ona sa hanbila, že Jano je schopný zožrať na posedenie 10 - 12 zákuskov, tak mu opatrne a hlavne "nenápadne" vymieňala tanieriky - prázdny za ďalší plný. keby to robili teraz, tak po treťom rande skrachujú. :-)))
gordonko
@bobarka ... ja pečienku lúbim už zo školskych čas a ako hovorieval Jan ŽIŠKA z Trocnova ,, nepriatelou sa nelakajme a na množtvo nehladme ,,
...samozrejme že bola dobrá, dokonca v reštaurácii ,alebo vo vývarovniach mi chutí viac ako doma urobená.
V Leviciach som si raz objednal rovno päť porcií na jeden tanier .... predavčka sa ma spýtala či to chcem zjesť - a stavili sme sa o dalšiu porciu. Ked som dojedol ,prišiel som zaňou s prázdným tanierom a spýtal sa či ta stávka platí .... nepovedala mi nič iba zavolala na kolegiňu čo vydávala obedy ,,Marienka tento pán ma 1 pečeň na mňa. ,,
....Na druhý deň sme tam došli k obedu zasa a pýtam sa predavačky aj dnes sa stavíme a ona nato ,,svami sa už vživote nestavim ,,...... nechápem prečo
gordonko
@rea1 ....niečo podobné poznám ... nás syn a cukríky...
predvčerom sme MIKULÁŠovali unás na sídlisku ( dcera bola čert a syn anjel ) a v jednej rodine sme narazili na chlapca a sám nám povedal ,že nelúbí sladkosti. Potom čo nám niečo zarecitoval dostal balíček plný sladkostí .... zo žartu mu hovorým ,že ked ich nelúbí že ja si ich vezmem a on mi naozaj ten balíček vracal - nezobral som si ho ,ale môj syn nechápavo krútil hlavou
gordonko
@kuchticka vieš naši ,,mocipáni,, bohužial majú tu moc aj dejiny zmeniť, ked som čítal čo dnes učia deti o socializmu tak som sa zhrozil ...očividné klamstvá ,o socialních istotach ani slovo .Škoda sa nad tým rozč.............
paeva
s tou dialnicou má aj m§j skúsenosti, že ako keby išli po železničných pražcoch. naspäť išli radšej po normálnej ceste, a bola normálnejšia. gordonko, pozor na dnu, chorobu pánov. môj tiež má rád pečeň, on má vlastne rád všetko a to všetko má zakázané od lekárov, práve kvôli tej mrche dne. užívaj si pekný advent.
gordonko
@PAEVA ...a prečo počúvá tých lekárou ,,vodu kážú ,víno pijú ,, a potom mne neopúchajú nohy ,ale brucho ..... zasa sa budem musieť krotiť zo ,,spotrebou,, ale potom kto poje to čo navarým ??????
abdul
Jeden známy,dnes už trochu starší, kedysi v motoreste Zubor 14 porcií palaciniek po 3 ks celkom 42 kusov.Kuchár hrešil, až to bolo počuť na parkovisko. Pri príchde spomínaný Tonko videl tatarák u hosťa na vedľajšom stole. Dal si tiež. Kuchár odkázal, že už nieto. Tak tada palacinky. Cesto do zásoby nemali, lebo palacinky v motoreste nešli na dračku, a kuchtík stále rozrábal cesto do zblbnutia.
izabella929
@Gordonko , ďakujem ti veľmi pekne za prezentáciu môjho receptu v súvislosti s tvojou obľúbenou pečeňou..) robievam ju iba pár krát v roku, ale teraz som bola priam pažravá po nej, presne tak, ako ty v Prahe..nevedela som sa jej dojesť...ja inak jem iba čerstvé, ešte horúce jedlá, mne ohrievané už nič nepovedia...zajem si, ale nie s chuťou..domáca čerstvá pečienka je ako maslo...jemnučká a veľmi chutná..polovicu teda pol kila som dala do mrazničky, ešte bude aj na budúce a musím zase hľadať nejaký super recept taký, ktorý sa aj tebe možno zapáči.-)



 



TOPlist