Návod ako predvariť hroznové listy na sarmu videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 10. decembra 2023

Hroznové listy sa často plnia rôznymi plnkami. V tomto videu by som sa s vami rada podelila, ako si ich veľmi jednoducho nazbierate aj Zobraziť celý popisHroznové listy sa často plnia rôznymi plnkami. V tomto videu by som sa s vami rada podelila, ako si ich veľmi jednoducho nazbierate aj vy doma a ako ich treba predvariť. Plnku si už dá každý podľa chuti. Ja robím sarmu každý rok a odkladám s rôznymi plnkami aj na zimu do mrazničky.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2023/11/ako-nazbierat-predvarit-hroznove-listy.html

Návod ako predvariť hroznové listy na sarmu (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny





Postup

  1. 1

    Nazbierame si toľko hroznových listov koľko chceme naplniť. Zbierame len jemné, hladké, na hmat mäkké listy svetlozelenej farby. Môžete zbierať menšie aj väčšie, len nech sú mladé.

    Návod ako predvariť hroznové listy na sarmu (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Listom obkrájame stopky a následne ich na pár sekúnd ponárame do hrnca s vriacou vodou. Listy necháme dovtedy vo vode, kým nezmenia svoju farbu. Keď listy svoju farbu zmenili, tak sú dostatočne mäkké a ohybné na naplnenie.

  3. 3

    Plnku si už každý môže zvoliť sám podľa chuti. Takto predvarené listy môžete dať aj do chladničky a naplniť ich až na druhý či tretí deň. Nech sa vám darí !!!

    Návod ako predvariť hroznové listy na sarmu (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

sobon
To musi byt vyborne, v tych tureckych telenovelachbto tak chutne jedia… veru dala by som sa ponuknut, keby som to spravila ja, urcite to nebude tak chutit… ty si sikula vsetko dokazes zuzitkovat🙂🙂🙂




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia