Zlaté halušky

hubarka35Hubarka35, recept pridal: 3. novembra 2010 16:18Ďalšie jeho recepty

tieto halušky robila asi ešte moja prababka,ked sa upeču vyklopia na misu,vždy sme sa všetky deti zhrkli okolo stola a vyjedali z tej misy,také zážitky dnešné deti asi už nemajú..

Suroviny

6
porcií
30
minút
príprava
30-40
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Vypracujeme si kysnuté cesto ako na buchty,nechame vykysnut. vymastime bábovkovú formu maslom,z lyžicou odoberáme z cesta halušky namáčame ich v masle.obalime v orechoch,oriškoch zmiešanych s cukrom a hádžeme do formy,kým ju nenaplnime.

2

Po upečeni vyklopime na misu,možme servirovat priamo z nej,pekne sa daju haluštičky oddelovat-lepšie sú z lieskovcami.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zdezda, 4. novembra 2010 o 05:50
    noooooo, toto musím vyskúšať, páči sa mi postup :-), no a určite sú výborné


  • kysucan, 4. novembra 2010 o 07:48
    Veru dal by som si povedať


  • braxi, 4. novembra 2010 o 08:34
    škoda že si nedala foto...


  • danila, 4. novembra 2010 o 09:10
    to môže byť dobrotka...


  • marianne69, 4. novembra 2010 o 09:13
    Aj mne sa tvoje zlate halusky veeelmi pacia,rozhodne ukladam do KK a urcite nas pridu potesit:-)))


  • tati2008, 4. novembra 2010 o 09:31
    Opat kysnute cesto na x-ty sposob,niekedy treba deti aj prilakat k jedeniu.A moze sa dat aj mak, ap.dakujem


  • tothka, 4. novembra 2010 o 10:40
    Musí to byť dobrotka. Nemohla by som ich poliať vanilkovým krémom ako dukátové buchtičky ?


  • evas13, 4. novembra 2010 o 11:00
    Aj ja to musím vyskúšať. :)


  • egreska, 4. novembra 2010 o 11:01
    je to podobne ako moj monkey bread ,len tieto halušky sa polievaju ešte vanilkovým pudingom
    » varecha.pravda.sk/recepty/monkey-bread-alebo-lepkava-skor...


  • matased, 4. novembra 2010 o 11:05
    zaujímavééééééééé : )


  • remcula, 4. novembra 2010 o 11:32
    Jéééžkovy oči, to by chtělo foto!!!! Tu bábovku jen vymažeme? Nevysypáváme?


  • babidka, 4. novembra 2010 o 14:54
    tak to je urcite velmi dobre, uz som pridala do KK . urobim to s vnucikom , ktory velmi rad pri peceni pomaha a rad si uzdibkava este zo suroveho cesta - takto bude moct jest este teply kolacik ...:-)


  • sovka62, 4. novembra 2010 o 16:20
    A z koľkej múky zamiesiť to cesto? Do bábovkovej formy by mohlo stačiť hádam aj z 300 g, ale istotu nemám.


  • klaura, 4. novembra 2010 o 19:28
    to je určite dobrá papanica ... :)
    pri pečení sa kysnuté cesto dosť zdvihne, asi by sa forma nemala plniť do plna ...


  • babav, 5. novembra 2010 o 02:12
    @egreska , tvoja -skoricova dobrota- bola vynikajuca, aj preto vyskusam tvoje- zlate halusky- @hubarka , lebo orechy mam este radsej ako skoricu;-)


  • sairaam, 5. novembra 2010 o 10:59
    Výborný nápad, kysnuté koláče sú dobré na každý spôsob.
    A s týmto receptom som sa veru ešte nestretla.


  • hubarka35, 5. novembra 2010 o 20:01
    Baby dakujem za komentáre,kolko muky,dla toho aká je velká ta forma,sú rozne velkosti,to už máme v oku,nie?može byt i mak,neskúšala som,ale lieskovce sú vynikajuce,lepsie ako orechy,nemusi sa vysypávat forma..,pridám aj foto,no vždy zabudnem,ked to vyklopim,lebo vlkov mám za chrbtom a idú sa krmit...,jasne možme poliat pudingom,alebo polevou...,čo komu chuti..


  • marikasu, 7. novembra 2010 o 20:07
    hubarka35 robila som Tvoje zlaté halušky v sobotu s lieskovcami a boli perfektné. Ani sa nečudujem, že nestihneš urobiť fotku, aj u nás zmizli akoby šibnutím čarovného prútika :-)))


  • celka, 7. novembra 2010 o 20:27
    Je to takový zvláštní recept, nikdy jsem o něčem takovém neslyšela.
    Kolik zajímavých receptů ještě na té Vareche objevím ? Ukládám si
    do KK.


  • hubarka35, 8. novembra 2010 o 08:53
    Vdaka Marikasu,tento receptik je moc starý,ja si ho pametam od babky,tá od svojej mamy.....ja som u babičky vyrastala..prazdninovala,a slize makove,buchty,vsetko z kysnuteho cesta bolo moje jedlo....


  • murgaska, 13. novembra 2010 o 02:06
    Toyo je pre mna nieco uplne nove.............skusim KK


  • garanco, 7. decembra 2010 o 19:55
    To je iste dobrotka, to ani nemusím ukladať, to si zapamätám. Už ich vidím-tie moje papkáčky, ako čakajú!


  • garanco, 10. decembra 2010 o 18:28
    Tak dnes mali u nás premiéru aj so standig ovation. Bolo nečakane u nás všetkých päť vnučiek + dcéra, manžel a ja, no a z tej dávky len sa za nimi zaprášilo tak, ako si to Ty popísala. Ja som držala v rukách misu a oni vyjedali! (Uvarila som k tomu aj vanilkový krém, ale ten ostal, možno neskôr,ako dodatok k večeri.) Ďakujem za krásny nápad.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist