Zlaté halušky

hubarka35Hubarka35, recept pridal: 3. novembra 2010 16:18Ďalšie jeho recepty

tieto halušky robila asi ešte moja prababka,ked sa upeču vyklopia na misu,vždy sme sa všetky deti zhrkli okolo stola a vyjedali z tej misy,také zážitky dnešné deti asi už nemajú..

Suroviny

6
porcií
30
minút
príprava
30-40
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Vypracujeme si kysnuté cesto ako na buchty,nechame vykysnut. vymastime bábovkovú formu maslom,z lyžicou odoberáme z cesta halušky namáčame ich v masle.obalime v orechoch,oriškoch zmiešanych s cukrom a hádžeme do formy,kým ju nenaplnime.

2

Po upečeni vyklopime na misu,možme servirovat priamo z nej,pekne sa daju haluštičky oddelovat-lepšie sú z lieskovcami.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zdezda, 4. novembra 2010 o 05:50
    noooooo, toto musím vyskúšať, páči sa mi postup :-), no a určite sú výborné


  • kysucan, 4. novembra 2010 o 07:48
    Veru dal by som si povedať


  • braxi, 4. novembra 2010 o 08:34
    škoda že si nedala foto...


  • danila, 4. novembra 2010 o 09:10
    to môže byť dobrotka...


  • marianne69, 4. novembra 2010 o 09:13
    Aj mne sa tvoje zlate halusky veeelmi pacia,rozhodne ukladam do KK a urcite nas pridu potesit:-)))


  • tati2008, 4. novembra 2010 o 09:31
    Opat kysnute cesto na x-ty sposob,niekedy treba deti aj prilakat k jedeniu.A moze sa dat aj mak, ap.dakujem


  • tothka, 4. novembra 2010 o 10:40
    Musí to byť dobrotka. Nemohla by som ich poliať vanilkovým krémom ako dukátové buchtičky ?


  • evas13, 4. novembra 2010 o 11:00
    Aj ja to musím vyskúšať. :)


  • egreska, 4. novembra 2010 o 11:01
    je to podobne ako moj monkey bread ,len tieto halušky sa polievaju ešte vanilkovým pudingom
    » varecha.pravda.sk/recepty/monkey-bread-alebo-lepkava-skor...


  • matased, 4. novembra 2010 o 11:05
    zaujímavééééééééé : )


  • remcula, 4. novembra 2010 o 11:32
    Jéééžkovy oči, to by chtělo foto!!!! Tu bábovku jen vymažeme? Nevysypáváme?


  • babidka, 4. novembra 2010 o 14:54
    tak to je urcite velmi dobre, uz som pridala do KK . urobim to s vnucikom , ktory velmi rad pri peceni pomaha a rad si uzdibkava este zo suroveho cesta - takto bude moct jest este teply kolacik ...:-)


  • sovka62, 4. novembra 2010 o 16:20
    A z koľkej múky zamiesiť to cesto? Do bábovkovej formy by mohlo stačiť hádam aj z 300 g, ale istotu nemám.


  • klaura, 4. novembra 2010 o 19:28
    to je určite dobrá papanica ... :)
    pri pečení sa kysnuté cesto dosť zdvihne, asi by sa forma nemala plniť do plna ...


  • babav, 5. novembra 2010 o 02:12
    @egreska , tvoja -skoricova dobrota- bola vynikajuca, aj preto vyskusam tvoje- zlate halusky- @hubarka , lebo orechy mam este radsej ako skoricu;-)


  • sairaam, 5. novembra 2010 o 10:59
    Výborný nápad, kysnuté koláče sú dobré na každý spôsob.
    A s týmto receptom som sa veru ešte nestretla.


  • hubarka35, 5. novembra 2010 o 20:01
    Baby dakujem za komentáre,kolko muky,dla toho aká je velká ta forma,sú rozne velkosti,to už máme v oku,nie?može byt i mak,neskúšala som,ale lieskovce sú vynikajuce,lepsie ako orechy,nemusi sa vysypávat forma..,pridám aj foto,no vždy zabudnem,ked to vyklopim,lebo vlkov mám za chrbtom a idú sa krmit...,jasne možme poliat pudingom,alebo polevou...,čo komu chuti..


  • marikasu, 7. novembra 2010 o 20:07
    hubarka35 robila som Tvoje zlaté halušky v sobotu s lieskovcami a boli perfektné. Ani sa nečudujem, že nestihneš urobiť fotku, aj u nás zmizli akoby šibnutím čarovného prútika :-)))


  • celka, 7. novembra 2010 o 20:27
    Je to takový zvláštní recept, nikdy jsem o něčem takovém neslyšela.
    Kolik zajímavých receptů ještě na té Vareche objevím ? Ukládám si
    do KK.


  • hubarka35, 8. novembra 2010 o 08:53
    Vdaka Marikasu,tento receptik je moc starý,ja si ho pametam od babky,tá od svojej mamy.....ja som u babičky vyrastala..prazdninovala,a slize makove,buchty,vsetko z kysnuteho cesta bolo moje jedlo....


  • murgaska, 13. novembra 2010 o 02:06
    Toyo je pre mna nieco uplne nove.............skusim KK


  • garanco, 7. decembra 2010 o 19:55
    To je iste dobrotka, to ani nemusím ukladať, to si zapamätám. Už ich vidím-tie moje papkáčky, ako čakajú!


  • garanco, 10. decembra 2010 o 18:28
    Tak dnes mali u nás premiéru aj so standig ovation. Bolo nečakane u nás všetkých päť vnučiek + dcéra, manžel a ja, no a z tej dávky len sa za nimi zaprášilo tak, ako si to Ty popísala. Ja som držala v rukách misu a oni vyjedali! (Uvarila som k tomu aj vanilkový krém, ale ten ostal, možno neskôr,ako dodatok k večeri.) Ďakujem za krásny nápad.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 35/2014: Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.

Bavorská kuchyňa: Mníchovčania si potrpia na kvalitnú a domácu stravu
Z bavorského Mníchova nám špeciality tejto časti Nemecka priblíži Varecháčka Archaa.

V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy
- Inzercia -
V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy. Len to najčerstvejšie dokáže rozohrať všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.


TOPlist