Zimný jablkový koláč

europizza - fotkaeuropizza, 24. januára 2016
Zimný jablkový koláč
Foto: europizza

Koláč som nazvala zimným preto, lebo som použila naše posledné jablká a spríjemnil nám dnešnú krásnu zasneženú nedeľu. Samozrejme, upiecť ho môžete kedykoľvek ;) Zobraziť celý popisKoláč som nazvala zimným preto, lebo som použila naše posledné jablká a spríjemnil nám dnešnú krásnu zasneženú nedeľu. Samozrejme, upiecť ho môžete kedykoľvek ;) Je veľmi jednoduchý a zvládnu ho aj začiatočníci. Inšpirácia: Foodependence

30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
150 g z kokosových kvetov
1 PL
100 g roztopené
100 ml
200 g
100 g
1 bal.
3 PL
100 g nahrubo nasekané
2 ČL
100 g
400 g nastrúhané




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom a javorovým sirupom. Kto nemá cukor z kokosových kvetov a javorový sirup, môže použiť obyčajný kryštálový (150 až 200g bez javorového sirupu). Pridáme roztopené maslo a mlieko. Znova šľaháme.

  2. 2

    Pridáme múku, prášok do pečiva, kakao a orechy. Ak nemáte špaldovú, kľudne ju nahraďte klasickou polohrubou. Použila som mix vlašských a lieskových orechov (bio, tj. z našej záhrady :) ). Dobre zamiešame aby nám vznikla celistvá hmota. Nakoniec do cesta primiešame jablká.

  3. 3

    Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Použila som plech strednej veľkosti s vyššími okrajmi. Pečieme asi 30 minút pri 180°C (kým špajdľa nevyjde suchá).

  4. 4

    Ešte horúci koláč potrieme džemom (aby lepšie vsiakol). Ja som použila domáci jostovo - ríbezľový ale môžete použiť akýkoľvek.

  5. 5

    Na vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a kokosový olej. Natrieme ho na koláč a môžeme podávať. Čokoládu odporúčam použiť horkú - okolo 70%. S kokosovým olejom som ju zmiešala preto, aby nestuhla a koláč sa lepšie krájal.

Diskusia k receptu

europizza
ďakujem za upozornenie, máte pravdu. Chýbali v ingredienciách jablká = 400g (nastrúhané). Už je to opravené
havino
keby len zimný, ale vdačný jablkový koláč s jablkami v ceste, robievam z času na čas aj s čokoládovou polevou
alenafl
Velmi sa mi paci tento recept. Urcite vyskusam. Mam cukor z kokosovych kvetov, aj javorovy sirup - ale este som s nimi nepiekla - takze mozem zacat :)
martab
Super. robievam podobny. Ukladam DAVAM 5*
martab
Mam otazku. Islo by to aj z bezlepkovej muky a bezlaktozoveho mlieka?
haji
@europizza - tiše zírám! O cukru z kokosových květů jsem neměla tušení. Děkuji za rozšíření obzorů. Dělám podobný jablkový koláč - recept z letité hrníčkové kuchařky. Také se mi moc líbí Vaše cookies, hm, určitě je zkusím!! Pak písnu.
europizza
Dakujem za komentare
Budem rada,ked ho vyskusate :)

@martab cukor z kokosovych kvetov sa da dostať v biopotravinach + bezlepkovu muku + bezlaktozove mlieko skuste vyskusat a potom sa podelde o vysledok :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia